Sağlık 22 Aralık 2021 - 12:22:05

Tüy Dökücü Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Tüy Dökücü Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Tüy dökücü bitkisel yağlar; istenmeyen tüylerden kurtulmak, pürüzsüz bir cilde kavuşmak için etkili olan, doğal bir çözümdür.

Kıl Köklerini Kurutan Yağlar Nelerdir?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için etkili olan tüy dökücü bitkisel yağlar, kıl köklerinin zayıflamasını ve böylece hem daha uzun sürede çıkmasını hem de seyrekleşmesini sağlamaktadır. Tüy azaltıcı doğal yağlardan bazıları şunlardır:

  • Çay ağacı yağı: İstenmeyen tüylerin giderilmesinde etkilidir. Antiseptik özelliği de bulunan bu yağ seyreltilerek uygulandığı zaman etkisini görmek mümkündür.
  • Lavanta yağı: Düzenli olarak tüylerin üzerinde uygulandığı zaman kıl köklerinin zayıflamasını ve tüylerin dökülmesini sağlamaktadır.
  • Papatya yağı: Cildin pürüzsüz olmasını sağlayan bu bitkisel yağ, tüylerin giderilmesini sağlarken aynı zamanda cilt tahrişini de önler.
  • Limon yağı: Antiseptik özelliğe sahiptir. Bu esansiyel yağı seyreltilerek tüylere uygulandığı zaman, tüylerden zayıflama ve dökülme sağlamaktadır.

İstenmeye tüylere sürekli bir şekilde uygulanan seyreltilmiş yağlar, kıl köklerinin kurumasına etki etmektedir. Tüylerin azalması için destek sağlamaktadır.

Karınca Yağı Tüy Azaltır mı?

İstenmeyen tüyler için etn etkili olan bitkisel yağlar arasında yer alan karınca yumurtası yağı, epilasyon sonrasında cilde uygulandığı zaman tüylerin azalmasını ve daha geç çıkmasını sağlamaktadır. Günümüzde ağda, lazer gibi yöntemlere alternatif olarak geliştirilmiştir. Düzenli bir şekilde uygulanırsa, tüylerde seyrelme ve azalma sağlar.

1 sene düzenli olarak tüketildiği zaman %80-90 oranında etki gösteren karınca yumurtası yağı, kişiden kişiye farklı etki oluşturmaktadır. Acılı ve zahmetli epilasyon yöntemleri yerine bu yağdan sürerek, tüylerin azalmasını ve daha uzun sürede seyrek olarak çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Hürrem Otu Yağı Tüyleri Azaltır mı?

Kıl köklerini zayıflatan hürrem otu yağı, uzun bir süre kılların çıkmasını engellemektedir. Ayrıca zaman içerisinde seyrelme oluşturmaktadır. Osmanlı Dönemi'nden beri kadınlarda tarafından tercih edilen bu yağ, diğer epilasyon yöntemlerinin yerini tutmaktadır. Kalın tüylerin incelmesini sağlayarak, tüylerin kökünden alınması ve dökülmesi sağlanabilir.

Hem cildin beslenmesini hem de tüylerin dökülmesini sağlayan hürrem otu genel olarak toz şeklinde kullanılır. Tozu su ile krem haline getirip sonrasında bölgeye uygulanır. Hazırlanan karışım yaklaşık olarak 3-4 dakika bekletildikten sonra temizlenmelidir.

Tüy Dökücü Krem Tüyleri Azaltır mı?

Acılı, sancılı olan epilasyon yöntemleri yerine tüy dökücü kremlerden destek almak, cildin pürüzsüz olmasını sağlar ve ayrıca zamandan tasarruf etmeyi destekler. Özellikle kadınların çok daha fazla önemsediği pürüzsüz bölgeler için emek ve zaman harcamak oldukça yorucudur.

Eski dönemlerde tüyleri ortadan kaldırmak için kadınlar tüy dökücü kremler, jilet ile tıraş etme gibi yöntemlere başvurmaktaydılar. Fakat bu yöntemleri hiçbiri tüy çıkan bölgeler için kalıcı değildir. Ağda kullanıldığı zaman bölgede kızarıklık ve kaşınma gibi sorunları beraberinde getirir. Jiletle tıraş ise tüylerin daha sık ve gür çıkmasına yol açar.

Tüy dökücü kremlerin de tüyler üzerinde tıraş etkisine sahip gücü vardır. Bu tarz nedenlerden dolayı bitkisel yağlardan yardım almak tüylerin zamanla bitmesi için muazzam bir tedavi edici olabilir. Tüy dökücü yağların kullanılabilmesi için yağların isimlerini doğru bir şekilde bilmek ve ilgili bölgeye uygulamak gerekir. Her insanın cilt tipi farklı olduğu için tüyleri azaltan yağlarla ilgili bilgi almak için bir eczaneye danışabilirsiniz. Tüy azaltan yağların yanı sıra tüylerin bitmesine yardım eden doğan yöntemler mevcuttur.

Tüy Döken Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Tüylerin dökülmesine yardımcı çeşitli kürler vardır. Bu kürleri rahat ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tüy dökücü bitkisel kürler şöyledir:

  • 1 tane limonu sıkını ve iki çay kaşığı tuz ilave edip, tuzla limon karıştırınız. Ağda yapıldıktan sonra pamuk ile karışım ağda yapılan bölgeye sürünüz. Bu karışım düzenli bir şekilde uygulandığı taktirde 3. Karışımdan sonra değişim gözle görülmeye başlanmaktadır. Karışım genel olarak bacaklarda iki saat yüz bölgesinde ise on beş dakika bekletilir. Teni hassas olan kişilerin daha sürede karışımı bekletmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tüy döken kürlerden biri soğanla hazırlanan karışımdır. Öncelikle soğan rendelenir, suyu çıkarılır. Ağda işleminden sonra yapılmak istenen bölgeye karışım masaj eşliğinde güzelce sürülür. Kıl köklerini ciddi oranda zayıflatan soğan çok güçlü bir besindir. Bu karışım ağda yapıldıktan sonra uygulanmaktadır. Karışım ilgili bölgede bir saat bekletilir. Tüylerden tam anlamıyla kurtulmak için bu kürü kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
  • Doğal tüy dökücü losyon için portakal karışımı uygulayabilirsiniz. Portakalı soyup ve kabukları rondoya atınız. Kreme benzeyen bir kıvama gelinceye kadar karıştırınız. Krem haline gelince bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyiniz. Ağda yapıldıktan sonra tüylerin giderilmesi istenen bölgeye sürümüz ve bir saat bekletilir. Süre dolduktan sonra bölge iyice durulanır.

Bu yöntemlerin yanı sıra narenciye bitkilerinin asit içerikleriyle kıl köklerini yakma etkisi vardır. Tüy azaltıcı yöntemler arasında bu kürlerin yanı sıra aynı zaman bitkisel yağlardan da yararlanabilirsiniz.

  • tüy dökücü bitkisel yağlar
  • tüy dökücü bitkiler
  • tüyleri döken yağlar
  • tüy döken doğal yöntemler
Yorumlar
Azra Saman Tüyleri dökmek için doğal yöntemler ve bitkisel çözümler var mı? Tüylerim daha geç çıksın istiyorum bu nedenle kendime uygun bir yöntem arıyorum ama bulamıyorum. Tüylerden kurtulmanın yolları nelerdir? cevapla
Özlem Sözen Tüy dökücü kremler kılların daha sert çıkmasına neden olur mu? Bitkisel yöntemlerin bu konuda daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum. O yüzden doğal karışımlarla tüylerden kurtulmak istiyorum. En etkilisi hangisi olur onu öğrenip uygulayacağım. Çünkü tüylerim hem çok çıkıyor hem de kısa sürede çıkıyor. cevapla
yorum yaz
Karadut Suyu Faydaları, Fiyatı, Kalorisi ve Yan Etkileri Nedir? Nasıl Yapılır?