Zayıflama 13 Ocak 2022 - 11:21:21

Yoğurt Zayıflatırmı? Yoğurt Nasıl Kilo Verdirir?

Yoğurt Zayıflatırmı? Yoğurt Nasıl Kilo Verdirir?

Yoğurt; probiyotik özelliği ile bilinen, sindirim sistemi üzerinde sağladığı faydalar sayesinde zayıflamaya destek olan bir besindir.

Yoğurt Zayıflatır mı? Yoğurt Kilo Verdirir mi?

Besleyici özelliği ile bilinen yoğurt; vücutta detoks etkisi oluşturarak, sindirim sistemini düzenler ve aynı zamanda uzun süre tokluk etkisi sağlar. Böylece sağlıklı ve kalıcı bir şekilde zayıflama oluşturmaktadır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan ve bağırsak enfeksiyonana neden olan parazitlerin dışarı atılmasına destek olan yoğurt, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.

Yoğurdun zayıflama üzerinde birçok farklı olumlu etkisi bulunmaktadır. Özellikle zayıflama ve beslenme programlarında sıklıkla tercih edilen yoğurt diyetlere eklenmektedir. Bunun yanı sıra yoğurt diyeti olarak adlandırılan ve sadece yoğurdun tüketildiği diyetler de bulunmaktadır. Normal bir şekilde tüketilebilen yoğurt, istenildiğinde çeşitli kürlerin oluşturulmasında da kullanılmaktadır.

Yoğurt Nasıl Kilo Verdirir?

Yoğurdun içeriği incelendiğinde yüksek oranda protein bulundurduğu görülmektedir. Protein, en fazla hayvansal gıdalarda bulunurken süt de bu gıdalarda üst sıralarda yer almaktadır. Sütün işlenmesi ile hazırlanan yoğurdun içerisinde de bu protein oranı kaybolmamaktadır. Protein tokluk etkisi sağlayarak gün içerisinde daha az yemek tüketimi meydana getirir.

Aç karnına yoğurt yemek, sindirimi düzenler ve hızlandırır. Vücutta biriken yağların parçalanmasını sağlarken aynı zamanda vücutta kas kaybının oluşmasına da engel olmaktadır.

Bunun yanı sıra yoğurdun içinde düşük de olsa CLA asitleri yer almaktadır. Genel olarak sporcu destek ürünleri içerisinde yer alan bu asitler yağ yakımını hızlandıran bir etki göstermektedir. Bu CLA asitleri yağları yakılması amacıyla farklı hücrelere taşımaktadır. Bu aşamada daha fazla CLA alındığında daha fazla yağ hücresi yakılmak için farklı bölümlere taşınabilir.

Yoğurdun Kalorisi Kaçtır? Ne Kadar Yenmelidir?

Bir kase tam yağlı yoğurt yaklaşık olarak 100 kaloridir. Bu kalori miktarı diyet yapan kişiler için muhteşem bir değerdir. Genel olarak diyetlerde 1500-2000 kalori arasında günlük alım yapılmaktadır. Bu sebeple bir kase yoğurt son derece doyurucu olurken yalnızca vücuda 100 kalori girmiş olacaktır.

Metabolizma hızı üzerindeki olumlu etkiler meydana getiren yoğurdun kalorisi de düşük olması sayesinde zayıflama sağlamaktadır. Düzenli tüketilen yoğurt vücut dinlenme halindeyken bile yağ yakımı sağlamaktadır. Günde 1-2 kase kadar yoğurt yemek yeterlidir.

Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Metabolizma hızını yükselten ve yağların çok hızlı yakılmasını sağlayan yoğurt kürü ile birlikte çok daha hızlı kilo verilebilmektedir. Yoğurt kürü hazırlamak için 1 kase yoğurdun yanı sıra, 1 çay kaşığı miktarında tarçın, aynı miktarda zencefil ve aynı miktarda zerdeçal ile malzemeleri gerekmektedir. Bu malzemelerin tamamı kasede iyice karıştırılırken kişilerin uyumadan 3-4 saat öncesinde bu kürü tüketmesi gerekmektedir. Üzerinde 3-4 bardak suyun içilmesi de son derece faydalı olacaktır.

Bir başka tarif olarak pul biber yoğurt küründen bahsedebiliriz. Yoğurdun içerisinde bir miktar pul biber ekleyerek, karıştırıp yiyebilirsiniz. Karın yağlarının yakılması konusunda etkili olan bu kürler diyet sürecinde destekleyici olmaktadır.

  • yoğurt zayıflatırmı
  • yoğurt nasıl kilo verdirir
  • yoğurt ile zayıflama
  • yoğurt ile zayıflama yöntemleri
Yorumlar
Selma Kayık Yoğurt zayıflamak konusunda gerçekten oldukça etkili. Ben daha önce yediklerime dikkat ederek ve yoğurt yiyerek kilo vermiştim. Yoğurt diyeti zayıflatır mı işe yarar mı diye merak düşünüyorsanız kesinlikle deneyin derim. cevapla
İdil Etirli Ben yoğurdun içine limon sıkarak yiyorum zayıflamak için. Ama buradaki tarifi daha çok beğendim. Yoğurt diyeti yapanların yorumlarını okudum daha önce herkes çok iyi diyor. Buradaki tarifi uygulayarak diyeti yapmayı deneyeceğim. Umarım etkisi olur. cevapla
yorum yaz
Histamin Nedir? Ne İşe Yarar? Görevi Nelerdir?