Sağlık 21 Aralık 2020 - 18:28:57

Akbaşlı Otu Bebeğe Verilir mi? Nasıl Demlenir?

Akbaşlı Otu Bebeğe Verilir mi? Nasıl Demlenir?

Bölgeden bölgeye ismi değişen akbaşlı otu Anadolu'nun birçok farklı bölgesinde yetiştirilirken yaklaşık olarak 40 farklı çeşide sahiptir.

Akbaşlı Otu Nedir? Neye İyi Gelir?

Anadolu'nun birçok farklı bölgesinde yetişebilen otlar, yörelere göre farklı isimler ile anılmaya başlarlar. Akbaşlı otu da farklı bölgelerimizde yetiştiği için civanperçemi, binbir yaprak otu, barsama otu ve kandilli çiçeği gibi isimlerle anılmaktadır. Boyu genel olarak 10 santimetre ile 1 metre arasında değişiklik gösterir. Mayıs ayı ile Ekim ayı arasında çiçeklerini açan bu bitkinin rengi genelde sarı ya da beyazdır. Kendi içerisinde çok farklı çeşitleri bulunurken bunların büyük bir kısmı ülkemizde yetişebilir. Vahşi olarak yetişebilen bu bitki, bilinçli bir şekilde yetiştirilerek de kullanılmaktadır.

Akbaşlı Otu Bebeğe Verilir mi? Zararı Var mı?

Bitkiler aleminde yer alan ürünler, güçlü etkileri ise insanları zor durumda bırakabilmektedir. Bu durum çocuklarda ve bebeklerde çok daha sık rastlanan bir durumdur. Henüz bağışıklık sistemleri çok üst seviyede gelişmiş olmadığı için tüketilen bitkilerin içerisinde yer alan maddeler alerjik reaksiyonlara sebep olabildiği gibi bazı hastalıkların başlamasına da sebebiyet verebilmektedir. Akbaşlı otunun faydaları sebebiyle bebeklere verildiği bazı kaynaklarda yer alıyor olsa da bu son derece risklidir. Uzmanlar, oldukça etkili olan bazı bitkilerin emziren bayanlar ya da hamile bayanlar tarafından kullanılmadan önce doktorlara danışılması gerektiğini belirtirken akbaşlı otu da bunlardan birisidir. Bebeklere verilmesi konusunda ise doktora danışılmadan kesinlikle bir adım atılmaması önerilmektedir.

Akbaşlı Otunun Faydaları Nelerdir?

Akbaşlı otunun faydaları genel olarak kadınları etkileyen durumlar olduğundan dolayı kadınlar tarafından daha çok tercih edilen bir üründür. Bayanların belirli dönemlerde karşılaştıkları beyaz akıntılara karşı çok faydalı bir ürün olarak gösterilir. Bunun yanı sıra genital bölge enfeksiyonlarında ya da rahim kanseri gibi daha ciddi hastalıklarda da kullanıcıların yanında iyi bir yardımcı olarak görülmektedir. Midede oluşan her türlü rahatsızlığın çözüme kavuşturulmasında da akbaşlı otu rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Son olarak insanlar arasında gaz söktürücü etkisi bilinmektedir. Bebeklere verilme amacı da bu özelliğidir.

Akbaşlı Otu Nasıl Demlenir?

Bu bitkiyi kullanmak isteyen kişiler için en doğru tercih her durumda bitki çayı şeklinde tüketimi olacaktır. 1 bardak suyu kaynatan kişiler sonrasında bunun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar akbaşlı otu katarak 10 dakika demlenmesini beklemeye başlarlar. Otu suyun içerisine katarken suyun kaynamaya devam etmemesi çok önemlidir. Yoksa otun içerisinde bulunan maddeler özelliklerini kaybedebilirler. Bu durumda kalmamak adına kaynatılan suya ot eklenmeden önce 1 dakika beklenmesi doğru bir tercih olur. Sıcak olarak tüketilen bu çayı 1 gün bekledikten sonra tüketmeyi düşünen kişilerin bu tercihin çok yanlış olduğunu bilmesi gerekir. Bu durumda ürünün zararları ortaya çıkmaya başlayabilir. Anadolu'nun en popüler otlarından olan akbaşlı otu özellikle kadınlar için en şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.

  • akbaşlı otu
  • akbaşlı otu nedir
  • akbaşlı otu bebeğe verilir mi
  • akbaşlı otunun faydaları
  • akbaşlı otunun zararları
Yorumlar
Ayşe Öztürk Akbaşlı otu emziren anneler için sakıncalı olur mu? Aslında bebeklere verilir mi çok emin değilim. Zayıflamak için kullananlar varmış. Ben kilo vermek için tarifini öğrenmek istiyorum. Nasıl kullanmak ve demlemek gerekiyor diye. cevapla
yorum yaz
Ciğerleri Temizlemek İçin Akciğer Temizleme Yöntemleri