Sağlık 14 Kasım 2021 - 06:50:07

Sle Hastalığı Nedir? Hangi Bölüm İlgilenir?

Sle Hastalığı Nedir? Hangi Bölüm İlgilenir?

SLE hastalığı; vücut dokularını tanıyamaması ve bu dokulara savaş açması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Lupus veya kelebek hastalığı olarak da bilinmektedir.

Sle Hastalığı Nedir? Nasıl Olur?

SLE hastalığı, bağışıklık sisteminin hiperaktifleşmesi sonucunda sağlıklı dokulara saldırmaya başladığı bağışıklık sistemi hastalığına verilen isimdir. Bu hastalıkta bağışıklık sistemi sağlıklı dokular ve antijenler arasında ayrım yapamaz. Böylelikle vücuttaki antikorlar sadece antijenlere değil, sağlıklı dokulara da zarar vermeye başlar. Bu hastalık sonucunda doku hasarı, vücutta şişlik ve ağrılar meydana gelir.

Sle Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Lupus hastalığının en çok görülen belirtileri şunlardır;

  • Ateş
  • Yorgunluk
  • Ağız içinde yaraların oluşması
  • Burundan başlayıp yanaklara doğru uzanan kelebek tarzı cilt döküntüleri
  • Cildin güneş ışığına duyarlılık kazanması
  • Gözlerde kuruluk oluşması
  • Eklemlerde ağrıları ve şişme
  • Kilo kaybında artış
  • Soğukta ya da stresli anlarda el ve ayak parmaklarının uçlarında meydana gelen morarma, solukluk gibi sonuçların kızarmayla yok olduğu damarsal bozukluklar başlıca belirtiler arasında yer almaktadır.

Lupus Hastalığı ile Hangi Bölüm İlgilenir?

SLE hastalığıyla kemiklerin, kasların, eklemlerin, bağ dokularının ve tendonların tanı ve tedavisinde uzmanlaşmış doktorların yer aldığı romatoloji bölümü ilgilenir. Bu bölüm bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması durumlarında gelişen romatizmal iltihaplı hastalıklar ve iskelet sisteminde görülen hastalıklarla ilgilenmektedir. Lupus hastalığı da bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğu için tedavisi romatoloji bölümü uzmanları tarafınca yapılır.

Lupus Hastalığı Ölümcül müdür?

Her önemli hastalıkta olduğu gibi lupus hastalığında da erken teşhis çok önemlidir. Hastalık; eklemleri, kasları, kalpleri, akciğerleri, böbrekleri ve beyni çevreleyen zarlara zarar verebilir. En önemli etkilerinden birisi de böbrek hastalığına sebep olabilmesidir. Beyin tutulumu denen etki nadir görülse de depresyona, felce, akıl karışıklığına sebep olabilir. Erken tanı bu hastalıkta da hayat kurtarmaktadır, aksi halde ölüme neden olabilir.

Sle Hastalığının Bitkisel Tedavi Yöntemi

Kelebek hastalarına iyi gelen bitkisel yöntemlerden bazıları şunlardır;

Elma sirkesi: Elma sirkesi lupus hastalarının vücudunda oluşan asit eksikliğini tamamlamak için ideal bir seçimdir. Besinlerin emilimini artırır. Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı elma sirkesi eklenerek tüketilebilir.

Epsom tuzu: Lupus hastalığının en belirgin özellerinden birisi de yorgunluk hissinin fazla olmasıdır. Epsom tuzu ile banyo yapılarak vücuttaki yorgunluktan arınmak mümkündür. Bu tuz vücuttaki toksinlerin uzaklaşmasına yardımcı olarak eklem ağrılarını hafifletir. Banyo suyuna 1 bardak epsom tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Su içerisinde 15-20 dakika kadar bekleyin. Bu tedavi böbrek ve şeker hastaları için sakıncalıdır, bu hastalığa sahip olan kişiler uygulamamalıdır.

Zencefil ve Zerdeçal İyi Gelir mi?

Zencefil de antioksidan özelliği ile eklemlerdeki şişliklerin ve ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir. Zencefil tüketerek ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Zerdeçal, kelebek hastalarının tedavisinde etkilidir. Doktor kontrolünde kullanılmalıdır. SLE hastalığı en çok 15-45 yaş arasında ve %90 oranında kadınlarda görülen bir hastalıktır.

  • sle hastalığı
  • sle hastalığı nedir
  • sle hastalığının belirtileri
  • sle hastalığı ölümcül müdür
Yorumlar
Sevil Karadere SLE hastalığı bitkisel olrak tedavi ediliyor sanırım. Yani iyi gelen yöntemler vardır ama mutlaka doktor kontrolünün yapılması gerekiyor. Geçenlerde televizyonda gördüm. Ben Lupus olarak biliyordum ama farklı bir ismi daha varmış. cevapla
yorum yaz
Dere Otu Nedir? Neye İyi Gelir? Dere Otunun Faydaları ve Zararları