Acı elma yağı nedir? Faydaları, zararları, kullanımı, fiyatı
Sağlık

Acı Elma Yağı Nedir? Faydaları, Zararları, Kullanımı, Fiyatı

11 Ağustos 2018 - 17:23:04

Anadolu'daki birçok bölgede adaçayı yağı ismi ile bilinen acı elma yağı cilt üzerinde yararları olduğu ifade edilen yağ türüdür.

Acı elma yağı nedir?

Baklagiller ailesinden gelen bir bitkinin yaprağı distilasyon işleminden geçirilerek acı elma yağı elde edilir. Yağın hoş bir kokusu ve yatıştırıcı etkisi olduğundan dolayı bazı kozmetik malzemelerinin içerisinde kullanılmaktadır. Kullanıldığı kozmetik ürünler; el kremi, masaj yağı, vücut losyonu ve parfümlerdir. Bunların dışında badem yağı, turunçgil, jojoba, lavanta gibi yağlar ile karıştırıldığı zaman anti-bakteriyel özellikli ev kokuları üretilmektedir.

Acı elma yağı ne işe yarar?

Çeşitli cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılan acı elma yağı sinirleri yatıştırma ve zihin açma özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerin olması depresyon, uykusuzluk, kaygı ve stres gibi sorunlarda kullanılmasına sebep olur. Yoga, meditasyon gibi rahatlama yöntemlerini uygulayan kişiler bu yağın rahatlatıcı etkisinden yararlanmaktadır.

Acı elma yağının cilde faydaları

  • Cilt bakım sürecinde tercih edilen acı elma yağının anti-aging etkisi bulunmaktadır. Anti- aging etkisinin olması cildin yaşlanma durumunu bir hayli geciktirmektedir. Yağ sayesinde kırışıklıklar azalır, yeni kırışıklıkların meydana gelmesini önler.
  • Cilt yağ aracılığı ile toksinlerden arınmakta, yağ dengesini düzenlemekte, sivilce ve aknelerin geçmesine yardım etmektedir. Birçok kadının ortak derdi olan leke ve siyah nokta gibi cilt sorunlarını en az dereceye indirgemektedir.
  • Ciltteki çatlaklar üzerinde güçlü bir etkisi olan acı elma yağı cildin sıkılaşmasına yardım ettiği gibi cildi parlatır.
  • Hem kuru hem de yağlı ciltler için mucizevi özellikleri olan bir yağ olarak tanımlanır. Bu yağ Hindistan cevizi ve badem yağıyla karıştırıldığında ciltteki yağ dengesinin düzene girmesine destek olur.
Acı elma yağının saça faydaları nelerdir?

Saç bakımı için kullanılan yağın saçları güçlendirme ve deriyi beslenme özelliği bulunur. Çeşitli nedenlerin var olması saçların kopmasına ve dökülmesine yol açar. Kopma, dökülme probleminin dışında kepeklenme sorunu da birçok kişinin hayatında yer edinir. Bu tarz problemleri ortadan kaldırdığı ifade edilir. Çoğu kullanıcı acı elma yağını kopma, kepek ve dökülme sorunları için kullanır. Saçı zor şekil alan kişiler yağın yatıştırma etkisinden yararlanabilir.

Acı elma yağının zararları var mı?

Acı elma yağının herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Doğal bir içeriğe olduğu için yan etki göstermemektedir. Zihnin canlanması ve tazelenmesine yardım eder. Baharat aromasının güçlü olması hafızanın güçlenmesine de destek olmaktadır. Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik problemlerine iyi geldiği söylenebilir. Kaygılı ruh hali, depresyon sorunun varlığı, stres faktörlerinin ortadan kaldırılmasında etkilidir. Yağın anti-depresan özelliğinin olduğu çoğu insan tarafından belirtilmektedir.

Acı elma yağının kullanımı nasıldır?

Yağın içeriği, özellikleri, faydaları ve kullanımı hakkında doktordan bilgi alınması önerilir. Uykusuzluk durumuna etki sağlayan yağ uyumadan önce inceltilerek saça masaj yapılabilir. Uykuya dalmayı kolaylaştırmakta, beyni uyarmakta ve sinirlerin yumuşamasına yardım etmektedir. Bahsi geçen etkilerin aktif edilebilmesi için acı elma yağı banyo suyunun içerisine birkaç damla olacak şekilde katılabilmektedir.

  • acı elma yağı
  • acı elma yağı nedir
  • acı elma yağının cilde faydaları
  • acı elma yağının zararları
  • acı elma yağının kullanımı
Yorumlar
Selin Sucu11 Ağustos 2018 - 17:33:04Acı elma yağı bebeklerde ne işe yarar? Kullanılır mı? fiyatı ne kadar? Vücut için faydaları nelerdir acaba? Nerede satılıyor? Kullananlar genel olarak ne için kullanıyorlar? Soğuk pres olarak deneyenler var mı?cevapla
yorum yaz
İsim veya Nick:Yorum: