Yaşam 03 Mayıs 2021 - 03:23:16

Ağda Yaparken Acı Çekmemek İçin Ne Yapılmalı?

Ağda Yaparken Acı Çekmemek İçin Ne Yapılmalı?

Ağda yaparken acı çekmemek ve rahat bir şekilde ağda sürecini tamamlamak için uygulanan birbirinden farklı yöntemlerdir.

Ağda Nasıl ve Neden Yapılır?

Kadınlarda eski dönemlerden bu yana güzel görünme isteği vardır. Bu duruma istinaden kişisel bakım yöntemleri devreye girer. Bacak, kol, koltuk altı, genital gibi bölgelerde çıkan tüylerin ortadan kaldırılması ve bu alanların pürüzsüz olması için ağda yapılır. Günümüz şartlarında var olan yoğunluktan dolayı uzun uzadıya yapılan ağda seansları artık yer edinmemektedir. Ağda esnasında çekilen acılar sürecin işkence haline dönmesine neden olur. Bu yüzden bu sürecin acısız bir şekilde atlatılması gerekir.

Ağda Acısını Azaltmak İçin Ne Yapılmalı?

Ağda tüylerin kökünden alınmasını sağlayan ve ölü deriyi temizleyen sağlıklı bir araçtır. Tüyler kökünden alındığı zaman tüylerin tekrardan çıkması uzun bir süre almaktadır. Bunun yanı sıra ağda kıl köklerinin zayıflamasını ve zaman içerisinde azalmasını sağlamaktadır. Faydaları fazla olan ağdanın tek kusuru verdiği acıdır. Acıyı azaltmak mümkün olduğu için bu acı en az seviyeye indirilebilir. Ağdanın yapılacağı zaman dilimini iyi seçmek gerekir. Ağda için regl dönemleri önem teşkil eder. Regl olmadan bir hafta önce ve adet sürecinde vücut normalden daha hassas bir yapıya bürünür. Bu dönemlerde vücudun acı eşiği düşük olduğu için ağda yapılması tavsiye edilmez. Reglin bitmesinden bir hafta sonra tüyler alınmalıdır. Zamanlamanın yanı sıra oda sıcaklığı da önemlidir. Sıcak bir odada tüyleri almak acıya, sıcak hava ise terlemeye yol açar. Hem terlemenin olması hem de sıcaklık tenin acımasına neden olur. Bu yüzden soğuk alanlarda tüyler alınmalıdır.

Acısız Ağda Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sir ağdanın uygulanması tavsiye edilir. Ilık ağdanın içerisinde şeker olduğu için deriye yapışır ve çekme esnasında acının artmasına yol açar.
  • Ağda bezi kullanılmalıdır. Bez tüylerin daha hızlı çekilmesini sağlar.
  • Acı çekmemek için ağdanın ince sürülmesi gerekir. Kalın sürülen ağda zor çekilir ve acıya yol açar.
  • Çekme esnasında kılların çıkış yönüne dikkat edilmesi ve kılların çıkma yönünden ters tarafa doğru çekme işlemi yapılmalıdır.
  • Tüyler alınmadan önce bölgeye pudra sürmek acıyı azaltmaktadır.
  • Ağdadan önce duş almak derinin yumuşamasını sağlar ve acı çok az hissedilir.
  • Bölgeyi uyuşturan kremler veya spreyler kullanılabilir. Ayrıca ağdadan sonra acı ve kızarıklıklar için buz uygulanması tavsiye edilir.
  • Ağda yaparken acı çekmemek için bu yöntemlerin uygulanması tavsiye edilmektedir.
Ağda Yaparken Acı Çekmemek İçin Yapılması Gerekenler

Tüyler alınmaya başlamadan önce acıyı en az seviyeye indirmek için bebek pudrası gibi yardımcılardan destek alınabilir. Bebek pudrası yoksa mısır nişastası da kullanılabilir. Ağda bezi mutlaka kullanılmalıdır. Bez tüylerin kolay ve düzenli alınmasını sağlar. Acıyı en az seviyeye indirerek sürecin çabuk bitmesini sağlar. Belli bir süre sonra düzenli bir şekilde ağda yapılan vücut, kendiliğinden acıya alışmakta ve bu sayede acı eşiği yükselmektedir.

  • ağda yaparken acı çekmemek
  • ağdadan sonra acı ve kızarıklıklar
Yorumlar
Sevgi Sakar Ağda yaparken çok acımaması için ne yapabilirim? Ağda acısını azaltan krem var mı? Ağda sırasında pudra dökmek işe yarar mı? Dondurucu sprey sıkanlar varmış ama bunun bir yan etkisi var mı? Hangi bölgelerde kullanılabilir? cevapla
yorum yaz
Sağ Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir? Hangi Doktora Gidilmeli?