Badem yağı nasıl ve nerelerde kullanılır? Faydaları ve kullanımı
Sağlık

Badem Yağı Nasıl Ve Nerelerde Kullanılır? Faydaları Ve Kullanımı

23 Ocak 2018 - 12:34:31

Saç bakımı, cilt bakımında çok önemli ve geniş bir yer tutan, çeşitli mineral ve vitamin içeren yağa badem yağı denir.

Badem yağı nasıl kullanılır?

Sağlıklı beslenme alanında birçok faydası olan bademin yağ hali saç bakımı için kullanılmaktadır. Görsellik açısından önemli bir yere sahip olan saçların sağlıklı olması ve parlak olması kişinin daha özgüvenli olmasını sağlar. Sağlıklı saçlara sahip olmanın sırrı ise düzenli ve doğru bakımdır. Bademin içerisinde kalsiyum, E vitamini, çinko, fosfor, bakır, nisasin, selenyum, magnezyum ve demir bulunur. İsmi geçen vitamin ve minerallerin yoğun seviyede olması saçlara fayda sağlamaktadır. Badem yağının saçları besleme özelliği vardır. Saç sağlığı için sınırsız yararı olan yağ saçın tellerini ve derisini yoğun seviyede beslemektedir. Deri ve saç tellerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesi ile saçlar hızlı uzar. Ayrıca saçların canlanmasını sağlamaktadır bu yüzden saç dökülmesi fazla olan kişiler bu yağı kullanabilir. Yağın saç dökülmesini engelleme etkisi olduğu gibi kepeklerin meydana gelmesini önlemekte ve saçlara parlaklık kazandırma özelliği de bulunmaktadır.

Badem yağı nerelerde kullanılır?

Cildin daimi dostu olan bademin yağı aromaterapik yapılı uçucu yağ olarak açıklanır. Hatta bu yağ bebek ve yetişkin kişilerin cilt bakım ürünlerinin içerisinde kullanılmaktadır. Badem yağı cilt bakımına bir sürü faydası olduğu için kozmetik sektörünün vazgeçilmezidir. Cildin nemlenmesini sağlayarak kırışıklık oluşumunu geciktirmektedir. Ciltte bulunan deformasyonları yok etmekte ve cildin yumuşaklık kazanmasını sağlamaktadır. Ayrıca cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırarak cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar. Bu yağı bal ile karıştırmak kış aylarında meydana gelen dudak bölgesindeki çatlakları engellemekte ve tedavi etmektedir.

Faydaları nelerdir? Ne işe yarar?

  • Cildin tazelenmesini ve canlanmasını sağlamaktadır.
  • Kadınların en çok dert ettiği cilt sorunlarından biri de erken yaşta meydana gelen kırışmalardır. Badem yağı kırışmaların meydana gelme sürecini geciktirmektedir. Kırışmaların yavaşlaması için kullanılabilir.
  • Gece saatlerinde uyumadan yirmi dakika öncesinde sürüldüğü zaman gözlerin etrafında meydana gelen kararmaları ortadan kaldırmaktadır.
  • Ciltte ölü hücreler meydana gelir. Bu hücrelerden cildi arındırmaktadır.
Kullanımı nasıldır? Nasıl uygulanır?

Bu yağın içerisinde K ve A vitaminleri yüksek miktarda olduğu için kozmetik sektöründe bu yağ olmazsa olmaz ürünlerdendir. A ve K vitamini cilde fayda sağlayan vitaminler arasında yer alır. Dolayısı ile cilt ürünlerinin içinde bu yağın kullanımı görülebilir. Ayrıca protein açısından zengin olan bir yağdır. Saç bakımında kullanılır. Saçlarda bulunan kepeği engelleyerek saç derisini, tellerini en iyi şekilde besler. Beslenen saçlar en sağlıklı halde ve hızlı olarak uzamaktadır. Saç derisine ve cilde nem kazandırma özelliği bulunur. Tırnak bakım ürünlerinde sıkça tercih edilir. Tırnakların nemlenmesine olanak tanır. Uykudan önce bu yağı ayak bölgesine uygulamak fayda sağlar. Badem yağı ayaktaki nasırları ve çeşitli problemleri gidererek güzel ayaklara kavuşmayı sağlamaktadır.

Yorumlar
Rukiye Öney 23 Ocak 2018 - 12:44:31 Badem yağı ve sarımsak özlü yağ ne için kullanılır bilen var mı? Badem yağı nerelerde kullanılır? Kullanımı nasıl olmalı? Normalde kirpikler için çok etkili olduğunu duymuştum ama bu konuda bilgisi olan var mı? cevapla
yorum yaz
İsim veya Nick: Yorum: