Sağlık 27 Kasım 2021 - 09:40:09

Boğaz Ağrısı İçin Bitki Çayı Tarifi

Boğaz Ağrısı İçin Bitki Çayı Tarifi

Boğaz ağrısı için bitki çayları; boğazdaki enfeksiyonun giderilmesini sağlarken aynı zamanda vücudun direncinin artmasını ve hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasının güçlenmesini destekleyerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları hastalıklarına karşı faydalı olmaktadır.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Karışımlar?

Sıcak tüketilen bitki çayları boğazın yumuşamasında ve boğaz tahrişlerinin oluşmasına engel olabilmektedir. Boğaz ağrısı için bitki çayı tercih edenler düzenli olarak kullandığında boğazdaki enfeksiyon riskini de düşürerek tedaviye destek olur. Bunlardan bazıları şöyledir:

Hatmi kökü: Boğazı yağlandıran ve ağrı giderici etki meydana getiren hatmi kökü karışımı yapmak için, 1 litrelik suyun içerisine soğuk su koyunuz. 30 gram kutu hatmi kökünü tülbentin içine bir demet olacak şekilde bağlayınız. Paketi suya daldırınız ve ağzını kapatınız. Yaklaşık 8 saat gece boyunca beklemesini sağlayınız. Bu karışımı gün boyunca yudumlayabilirsiniz.

Elma sirkesi: ana aktif malzemesi asetik asit olan elma sirkesi bakterilerle savaşmaya yardımcı olmaktadır. 1 fincan ılık suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyiniz. Bu karışım anti-bakteriyel özelliği ile boğazın rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

Özellikle kış aylarında havaların soğuması ile birlikte boğaz ağrısı ve enfeksiyonları sık sık meydana gelmektedir. Eğer boğaz ağrısına doğal antibiyotik tarifi uygulamak isterseniz, birtakım bitki çaylarından destek alabilirsiniz.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Karışımlar?

Boğaz İltihabına İyi Gelen Bitki Çayı Nedir?

Soğuk havalarda özellikle meydana gelen öksürük, hapşırma ve burun akıntısı boğaz enfeksiyonun başlangıcı olarak görülür. Ayrıca boğaz ağrısı da yutkunurken kişinin zorlanmasına sebep olur. Bazı durumlarda boğazda iltihaplanma söz konusu olmaktadır. Bu durumda ateşe sebep olarak kişinin vücut direncini tamamen ortadan kaldırır.

Boğaza iyi gelen bitki çayı kapsamında öncelikle adaçayını sayabiliriz. Adaçayının enfeksiyon ve iltihap giderici olması hastalığın çok çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. Enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileşmesi ağrıyı da ortadan kaldıracaktır.

Boğaz ağrısı ile beraber meydana gelen boğaz kuruluğu için de nane çayı tercih edilebilir. Nane nefeste ferahlık hissi yaratarak boğaz kuruluğuna da iyi gelecektir. Boğaz ağrısını anında kesen bir başka tarif için; kışın sağlık deposu olan narın kabuklarını atmak yerine boğaz ağrısında etkili doğal çözüm olarak nar kabuklarını demleyerek çay şeklinde tüketmek hızlı bir iyileşme sağlayacaktır. Nar güçlü antioksidan yapısı ile vücutta oluşan iltihabın da çok çabuk vücuttan atılmasına yardımcı olur. Boğaz enfeksiyonunda ve ağrısında en etkili çözümlerden biridir.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Eğer boğazınızda üşütme ya da enfeksiyon söz konusu olduysa, ilaç kullanmak istemiyorsanız boğaz ağrısına iyi gelen şeylerden yararlanabilirsiniz. Karanfil ağız sağlığında en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Boğaz enfeksiyonu için bitki çayı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri de karanfil çayıdır. Karanfilin uyuşturucu etkisi ve mikropların hızlı bir şekilde ölmesi için etkili bitki çaylarından biridir.

Boğaz enfeksiyonu için bitki çayı tüketiminde en çok kullanılan balgam söktürücü ilaçlar yerine meyan kökünün tercih edilmesi doğal balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir. Ağrının çoğu gribal enfeksiyonda meydana geldiği için balgam söktürücü meyan kökünü kullanmak mikrobun vücuttan hızlı atılmasına yardımcı olur.

Boğaz Ağrısı İçin Doğal Çözüm Nedir?

Çoğu kişinin ilaç kullanmak yerine doğal yöntemleri tercih etmesi vücut direncinin daha fazla olmasına yardımcı olmaktadır. Bitki çaylarının yanı sıra hazırlanan doğal karışımlarda boğaz ağrısının giderilmesinde etkili olmaktadır. Boğaz ağrısı için özellikle bal, zencefil ve karabiber karışımı boğaz enfeksiyonlarını gidermek için kullanılmaktadır. Bağışıklık siteminin güçlenmesinde etkili olan bal karışımı hastalıklara karşı da vücudun direnç göstermesine yardımcı olur.

Boğaz enfeksiyonlarında tercih edilen bitki çayları ve bitkisel karışımlar gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmektedir. Özellikle antibiyotik alerjisi olanlar için bitkisel karışımlar daha etkili ilaçlar yerine geçmektedir. Yeteri miktarda kullanılan bitkisel karışımlar hem vücut direncini arttırır hem de kişinin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Boğaz ağrısı için ilaç, doktor tarafından verilmelidir. Doktor tavsiye etmeden ilaç kullanılmaması gerekir.

  • boğaz ağrısı
  • boğaz ağrısı için
  • boğaz ağrısına iyi gelen şeyler
  • boğaz ağrısına bitkisel çözüm
Yorumlar
Tülay sarı Boğaz ağrısına zencefil bal karışımı da iyi geliyor diye duymuştum. Denediğimde işe yaramıştı. cevapla
Nida SOYYÜKSEL Boğaz ağrısına doğal antibiyotik etkisini en güzel nar kabuklarından alabilirsiniz bence. Sizin de belirtmiş olduğunuz başta zencefil olmak üzere nane, karanfil, bal, meyan kökü vs bir çok bitki var fakat nar kabuklarından elde edilecek çay çok hafif ve herkesin içebileceği kıvamda oluyor. Ben naneli zencefilli karışımları pek sevmediğim için nar kabuklarını bu konuda tercih ediyorum. cevapla
Nuh Garip Boğaz ağrısı, bademcik iltihabından kaynaklanıyorsa belirtelen doğal bitkiler hakikaten etkili ıhlamur da bunlardan birisidir hatta. Ağrının sebepleri farklılaşabilir ama unutmamak lazım. Eğer bu bitkilerle hakikaten ağrıda azalma iyileşme hissi oluşmuyorsa o zamn doktora görünmek gerekebilir. Bazen mesela tükrük bezi iltihabı gibi durumlar bademcik enfeksiyonu ile karıştırılabiliyor.
Hakan Bademcik enfeksiyonunu geçirmenin en kolay yolu dinlenmek olabilir. 2 gün dinlenmek vücut direncini artırıyor böylece vücut zaten kendi iltihabını önemli ölçüde temizliyor. Bir de bol su tüketmek önemlidir. Ama böyle bir durumda dinlenemeyip vücudun normalin üzerinde de yoracak olursanız o zaman bu enfeksiyon önce üst solunun yolu enfeksiyonu sonra akciğer enfeksiyonu oluverir. Buna dikkat etmek gerekir. Boğaz ağrısı öksürük ile devam ediyorsa dikkat etmek gerekir...
yorum yaz
Brezilya Cevizi Nerede Satılır? Nerede Yetişir?