Yaşam 01 Haziran 2021 - 05:50:33

Cilt Sarkması Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cilt Sarkması Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cilt sarkması; kadınlarda yaşın ilerlemesine bağlı olarak görülen en önemli problemlerden biridir ve genel olarak düzensiz cilt bakımı, genetik yapı, kimyasal ürünlerin kullanımı ve aşırı makyaj gibi sebeplerden ötürü ortaya çıkmaktadır.

Cilt Sarkması Neden Olur?

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak zaman içerisinde kolajen eksikliğine bağlı olarak cilt esnekliğini kaybetmeye başlar. Bu durum cilt sorunlarının oluşması ile birlikte aynı zamanda sarkmalar meydana getirmektedir. Cilt sarkması daha yaşlı görünmeye neden olur. Eğer ki erken dönemde önlenirse yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Erken dönemde ameliyat dışı yöntemler ile ışıl ışıl, dinç ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak mümkün hale gelmektedir.

Cildin zaman içerisinde elastikiyetini ve gerginliğini kaybetmesi, sarkma meydana getirmektedir. Kolajen üretimi sağlayan fibroblastlardan artık eskisi gibi görevlerini yerine getiremediğinde bağ dokusunda ve elastik dokuda gevşeme, yağ dokusunda azalma ve hücre yenilenmesinde azalma meydana gelir. Bu durumda cilt kendini yenileyemez ve nem oranında azalma meydana gelir. Ciltteki nem oranı kırışıklık gibi durumların oluşmasını engelleme konusunda etkilidir. Bunların her biri birtakım yöntem ile dengelenebilir. Fakat cilt sarkması sadece bunlara bağlı olarak meydana gelmez. Diğer önemli bir neden olarak yer çekimini gösterebilirsiniz. Özellikle 40 yaşından sonra sarkma yanakların altında kendini belli etmektedir. Bununla birlikte alında gevşeme ve göz kapaklarında düşmeler meydana gelir. Bunu ciltte oluşan lekeler takip eder ve hem sarkma hem de yaşlanma belirtileri bu şekilde ortaya çıkar.

Cilt Sarkmasının Sebepleri Nedir? Nasıl Toparlanır?

Cilt sarkmasına neden olan pek çok etken bulunmaktadır. Güneş ışınları, sık sık kilo alıp vermek, stresli bir yaşam, sigara ve alkol tüketimi, uykusuzluk, yanlış beslenme, yanlış cilt bakımı, solaryum ve cildi nemlendirmeme sayılabilir. Cilt sarkmasını engellemek için öncelikle bu tarz durumlardan uzak durmak ve cilt bakımını yeterli düzeyde gerçekleştirmek gerekmektedir.

Çevresel faktörler cilt problemlerinin oluşması konusunda önemli etkenler arasında yer almaktadır. Toksinlere maruz kalmak ve bunların vücuttan atılmaması, sarkma gibi problemlerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Özellikle açık tenli kişilerin cildine daha fazla önem vermesi gerekmektedir. Çünkü güneş ışınlarından çabuk etkilenirler. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmaları ve bunu sürekli olarak yenilemeleri gerekmektedir.

Cilt Sarkması Nasıl Önlenir?

Eğer sağlıklı bir cilt görünüşüne sahip olmak istiyorsanız cilt sarkmasını önlemenin yollarını uygulamanız gerekmektedir. Bu açıdan değerlendirdiğimiz zaman öncelikle sigara ve alkol gibi bağımlılık meydana getiren maddelerden uzak durmalısınız. Kilo vermek uğruna şok diyetlerden uzak durmalı ve sağlıklı zayıflama yöntemleri uygulamalısınız. Aşırı miktarda karbonhidrat ve şeker tüketimi sarkmaların artmasına neden olur. Bu nedenle bunları sınırlı ölçüde tüketmelisiniz. Alçak yastıkta yatmaya ve bol su tüketmeye dikkat ediniz. Gün içerisinde 3 bardaktan fazla kahve içmeyiniz. 30 yaş sonrasında cilt bakımınızı özenli bir şekilde yapmaya özen gösteriniz. Kimyasal ürünleri kullanmamaya ve cilt tipinize uygun ürünleri kullanmaya dikkat ediniz. Bunun için cildiye doktorundan mutlaka destek alınız.

Cilt Sarkması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Birtakım ürünler ve yöntemler ile cilt sarkması problemlerini düzeltmek mümkündür. Fakat ileri derecedeki sarkmalar için cerrahi müdahaleler gerekebilmektedir. Genel olarak ameliyatlı ya da ameliyatsız çözümler uygulanmaktadır. Doğal kremler kullanmak, spor yapmak ve masaj yapmak sarkan bölgenin toparlanmasına yardımcı olabilmektedir. Doğru cilt bakımı ve uygun nemlendiriciler de aynı şekilde etki sağlayabilir.

  • cilt sarkması
  • cilt sarkması neden olur
  • cilt sarkmasının sebepleri
  • cilt sarkmasını engellemek
  • cilt sarkması nasıl önlenir
  • cilt sarkmasını önlemenin yolları
  • cilt sarkması tedavisi
  • cilt sarkması problemleri
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Doğumdan Sonra Emzirirken Soğan Suyu İçilir mi? Anne Sütünü Etkiler mi?