Zayıflama 19 Nisan 2021 - 05:50:40

Direnç Lastiği Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Direnç Lastiği Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Direnç lastiği; vücut geliştirmek ve zayıflamak isteyenler için aletsiz spor yapmayı kolaylaştıran bir spor aletidir. Pilates bandı olarak da betimleyebileceğimiz bu alet aynı zamanda egzersiz çekme lastiği şeklinde de tanımlanabilmektedir.

Direnç Lastiği Nedir, Ne Demek?

Evde spor yapmayı kolaylaştıran direnç lastiği, hem spora yeni başlayanlar hem de profesyonel olarak spor yapanlar için faydalıdır. Vücudun kısa bir süre içerisinde esneklik kazanması, kasların aktif hale gelmesi ve etkili, kalıcı zayıflama sağlanması için oldukça etkilidir. Bunları yanı sıra kasların boyunu da uzatmaktadır. Bu spor aleti ile vücudumuzun üst bölgesini hem geliştirebilir hem de bölgesel zayıflama konusunda destek alabiliriz.

Egzersiz yapmayı pratikleştiren ve farklı birtakım hareketlerin yapılmasına imkan tanıyan direnç lastikleri, renklerine göre çeşitlenmektedir. Her rengin farklı bir direnç etkisi bulunmaktadır. Sarı ve tonları hafif direnç gösterme etkisine sahipken, mavi ve koyu tonları daha etkili direnç gösterme etkisine sahiptir. Siyah ise en yüksek dirence sahip olanıdır. Tek tek kullanılabilen direnç bandı aynı zamanda birleştirilerek de kullanılabilmektedir. Boyutları 25-30 cm arasında olan bu pilates lastikleri, çalıştırılmak istenen kasa ve yere göre şekillenir. Yani örneğin 25 cm ile bacak egzersizleri uygularken, 30 cm ile boyut spor hareketleri yapabilirsiniz. Spor salonuna gitmeden, birtakım ağırlık çalışmaları yapmadan bu egzersiz aleti ile dilediğiniz vücuda ve ideal ölçülere kavuşabilirsiniz.

Direnç Bandı

Direnç Lastiği Nasıl Kullanılır?

Sağlıklı bir vücuda kavuşmak, yağ kütlesinin azalması ile gerçekleşmektedir. Bunu sağlamak için ise kas kütlesini arttırmak gerekmektedir. Kas kütlesini arttırmak için birtakım egzersizler yapmak ve belli bir sınırın aşılmasını sağlamak gerekmektedir. Plato olarak isimlendirilen bu aşamaya gelebilmek için bazı spor aletlerinin kullanılması gerekir. Direnç lastiği bu aletler arasında yer almaktadır.

Direnç lastiği ile farklı egzersizler yapabilir ve farklı kasların çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece vücut saha kısa sürede gelişme gösterir. Direnç antrenmanlarında herhangi bir ağırlığı kaldırmadan direnç bantlarını kullanıp etki görebilirsiniz. Bu bantlar daha özgür ve büyük bir hareket alanı sağlamaktadır. Direnç lastiği kullanımı dengeleyici kasların daha çok hissedilmesine yardımcı olur. Her egzersiz için kullanım etkisi ve sıklığı farklıdır. Bu nedenle öncelikle vücudunuzun neresini çalıştıracağınıza karar vermeli ve daha sonra uygun hareketleri uygulamaya başlamalısınız.

Direnç Lastiği Ne İşe Yarar? Nasıl Seçilir?

Bölgesel olarak zayıflamanın yanı sıra vücudumuzun esnekleşmesini sağlayan direnç bandı, her türlü kasın çalışmasını sağlamaktadır. Vücudu formda ve dinamik tutmak için oldukça etkili bir alettir. Pilates bandı olarak da bilinen bu spor aletini satın almadan önce üzerinde delik olmamasına, yırtık olmamasına dikkat ediniz. Ayrıca vücutta her bölgeyi çalıştırmak ve her egzersizi uygulayabilmek için tüm sertlik derecelerine sahip olmanız faydalı olacaktır.

Direnç Bandı Kullananlar ve Yorumlar

Özellikle evde egzersiz yapmak için bu spor aleti pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Direnç bandı yorumlarını incelediğimizde, kullananların pek çok egzersizi bu alet sayesinde yapabildiği gözlemlenmektedir. Eğer spora yeni başlıyorsanız, kaslarınızın güçlenmesini istiyorsanız ya da profesyonel sporcuysanız bu bantlar sayesinde formunuzu koruyabilirsiniz. Sıkılaşma, incelme ve kilo verme etkisi bulunan egzersiz lastikleri fiyatları da oldukça uygundur ve kolayca sahip olabilirsiniz.

  • direnç lastiği
  • direnç lastiği nedir
  • pilates bandı
  • egzersiz çekme lastiği
  • direnç lastiği nasıl kullanılır
  • direnç lastiği kullanımı
  • direnç lastiği ne işe yarar
  • direnç bandı kullananlar
  • direnç bandı yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Beyin Kanaması Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?