Sağlık 30 Ocak 2023 - 11:30:28

Dişlerin Beyaz Olması İçin Evde Ne Yapılmalı?

Dişlerin Beyaz Olması İçin Evde Ne Yapılmalı?

Çeşitli etkenlerden dolayı dişlerin sararmasını geçirmek ve dişleri beyazlatmak için evde uygulanan yollara denir.

Evde Diş Beyazlatma Nasıl Olur?

Evde uygulanan yöntemlerde asit özelliği bulunduran maddeler vardır. Asit lekeleri siler fakat diş minesine zarar vermektedir. Dolayısı ile kullanılan yöntemler haftada iki defaya mahsus kullanılmalıdır. Bir problem oluştuğu taktirde uygulanan yönteme son verilmesi gerekir. Her durum için diş hekimine danışılması tavsiye edilmektedir.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

  • Dişlerin sağlıklı olması ve temizliği için gün içinde iki kez dişlerin fırçalanması gerekir. Düzenli olarak sabah ve akşam dişlerin fırçalanması yeterli olacaktır. Dişleri beyazlatma için ise beyazlatıcı özelliği olan macunlar kullanılabilir.
  • Evde uygulanan yollardan biri limon ve karbonat uygulamasıdır. Bir çay kaşığı karbonat ve limon suyu karıştırılarak köpürtme işlemi sağlanır. Hazırlanma sürecinden sonra diş fırçası aracılığı ile karışım dişlere uygulanmaktadır. Maksimum haftada iki defa uygulanmalıdır.
  • Karbonatın renk açma özelliği bulunmaktadır. Haftada iki ila üç kez uygulama yapılması rengin açılmasını sağlamaktadır.
  • Evde kullanılan sofra tuzunun dişleri beyazlatma işlemile yardımcı olduğu söylenmektedir. Sofra tuzu ile dişler fırçalanabilir ve bu sayede dişlerin rengi açılmaktadır. Ayrıca sofra tuzunun anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır.
  • Elma sirkesi diş minesinin üst kısmındaki sarı lekeleri çıkartmaktadır.

Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı? Nasıl Olmalı?

Diş fırçası üç aydan fazla kullanılmamalıdır. Tahmini olarak iki yüz kullanımdan sonra fırçanın değiştirilmesi gerekir. Fırçanın kıllarının yıpranması ile birlikte dişler de yıpranmaktadır. Bunun yanı sıra uzun süre kullanılan fırçanın aralarına gıda parçaları birikmektedir. Bahsi geçen durumlardan dolayı diş fırçasının her üç ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. İki dakika boyunca sabah ve akşam olmak üzere dişleri düzenli olarak fırçalamak gerekir. İki dakikadan daha az dişleri fırçalamak dişlerin hijyenin doğru bir şekilde tamamlanmamasına neden olmaktadır. Bakımı düzenli olarak yapılan diş uzun süreler sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Dişler doğru açı ile fırçalanmalıdır. Kırk beş derece açı tavsiye edilmektedir. Diş fırçasının doğru açı ile kullanılması diş eti ve dişin iyi bir şekilde temizlenmesini sağlamaktadır.

Diş Fırçalama Teknikleri Nelerdir?

Dişlerin fırçalanmasından sonra durulama amacı ile ağza alınan suyun diş macunundaki florür verimini düşürdüğü ifade edilmektedir. Fakat ağızdaki macunun arındırılması için florür içeren gargaralar kullanılabilir. Diş ipi kullanmak dişlere yapılan bakım türlerinden biridir. Diş fırçasının temizleyemediği alanları diş ipi ile temizlemek gerekir. Dişlerin arasına sıkışan atıklar diş ipi aracılığıyla çıkartılarak hijyen sağlanmaktadır. Diş aralarına yerleşen bakteriler dişlere zarar verdiği için hijyene önem verilmesi önerilir. Ağız kokusu problemi yaşayan kişiler dişle beraber dili de fırçalamalıdır. Dişlerin beyaz olması için diş bakımını ihmal etmemek ve uygulanması gereken adımları, ürünleri diş hekimine danışmak gerekmektedir.

  • dişlerin beyaz olması
  • dişleri beyazlatma
Yorumlar
Hande Deniz Dişleri beyazlatma yöntemleri nelerdir? Beyazlatmak için hangi yiyecekleri tüketmek gerekir? Dişlerin beyazlaması için uygulanan yöntemler zararlı mı? Herhangi bir yan etkiye yol açıyor mu? Doğal yöntemler var mı? cevapla
yorum yaz
Cla Yağ Yakıcı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları