Sağlık 05 Ekim 2021 - 07:40:53

Eğilince Baş Ağrısı Sebepleri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Eğilince Baş Ağrısı Sebepleri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Eğilince baş ağrısı; sinüzit nedeniyle meydana, genel olarak sinüslerdeki iltihap temizlendiği zaman kaybolan bir ağrı çeşidi olarak tanımlanmaktadır.

Eğilince Baş Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

Halsizlik, yorgunluk, yanaklarda, alında ve gözlerin arkasında basınç hissi, diş ağrısı ve burun tıkanıklığı ile birlikte görülen eğilince başa ağrı girmesi durumu sinüzit ağrısı olarak da bilinen bir sağlık sorunudur. Sinüslerde biriken iltihap sonrasında meydana gelen bu ağrı, yüz bölgesinde zonklama ile kendini gösterir.

Elmacık kemiklerinin ve alnın arkasındaki küçük hava dolu boşluklar olarak bilinen sinüsler, mukus üretir ve bu mukus ufak kanallardan burnumuza doğru akar. Sinüs kanalları iltihap olduğunda bu kanallar tıkanır ve şişer. Sinüzit baş ağrısı bu şekilde meydana gelir ve günlük yaşamı oldukça olumsuz bir şekilde etkiler. Sinüzitin en temel belirtilerinden birisi baş ağrısıdır. Eğilince artan baş ağrısı söz konusu ise sinüzit problemi yaşıyor olabilirsiniz.

Eğilince Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Alında ve şakaklarda basınç hissi ile kendini gösteren sinüzit baş ağrısı akut ya da kronik olarak görülebilir. Eğer akut olarak ağrı meydana geliyorsa tedavi olmadan iyileşmesi mümkündür. Sinüzit baş ağrısı için çözümler şöyledir:

Buhar banyosu: buhar soluduğunuz zaman sinüs dokusu yatışır ve temizlenir. Böylece ağrı şikayetleri de beraberinde azalır.

Tuzlu su çekmek: Sinüs boşluklarındaki mikropların ve tıkalı mukozanın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yüksek yastıkta uyumak: Sırt üstü uyuduğunuz zaman sinüs basıncı ve burundaki mukus birikimi artış gösterir. Yüksekte yatarak sinüsün birikmesini önleyebilir ve daha rahat nefes alabilirsiniz.

Tarçın: Sinüzit kaynaklı baş ağrısının azalması ve hafiflemesi için idealdir. 1 yemek kaşığı tarçın tozunu su ile karıştırınız. Üzerine yarım çay kaşığı kadar sandalağacı tozu ilave ediniz. Bu macunu alnınıza ve gözlerin üst kısımlarına sürünüz. Bu şekilde ağrıların hafiflediğini görebilirsiniz.

Fesleğen masajı: Birkaç tane fesleğen yaprağını ezip, toz zencefil ve 1 çay kaşığı karanfil ile karıştırınız. Alnınıza masaj yaparak uygulandığınızda etkisini görebilirsiniz.

Kekik yağı: Güçlü anti-bakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliği bulunan kekik yağı sinüzite iyi gelen doğal çözümlerdendir. Öksürünce eğilince baş ağrısı söz konusu oluyorsa eğer, günde 2 defa 1-2 damla kekik yağını dilinizin altına ya da suya damlatınız. Ağrılar için kekik çayı da tüketebilirsiniz.

Acı yemek: Sinüslerin açılması ve ağrıların hafiflemesi için acı tüketebilirsiniz.

Kronik sinüzit ise antifungal ilaçlar ile geçmektedir. Ayrıca ameliyat ile sinüziti kronik hale getiren anatomik durumların düzelmesi de söz konusu olmaktadır. İltihabın temizlemesi genel anlamda baş ağrısını ve sinüzit belirtilerini giderir.

Sinüzit Baş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Genel olarak eğilince zonklama olarak kendini gösteren sinüzit baş ağrısı, göz çevresinde şişkinlik oluşması ile de karakterize olur. Geniz akıntısı, yüz ağrısı söz konusu olabilir. Ayrıca kulaklarda da doluluk hissi meydana gelebilir. Eğer bu tarz semptomlar da yaşıyorsanız sinüzitten kaynaklı baş ağrısı yaşıyor olabilirsiniz.

Belirtileri fark ettiğiniz sinüzit baş ağrısı ilacı kullanmak yerine öncelikle doktora gitmelisiniz. Ağrının ne kadar zamandır olduğunu belitmeli ve sinüzit kronik mi akut mu olduğunu öğrenmelisiniz. Sonrasında ise gerekli tedaviler ile ağrının azalmasını sağlamak mümkündür.

Sinüzit Baş Ağrısı Kaç Gün Sürer?

Sinüzitin şeklinde göre baş ağrısının süresi değişkenlik göstermektedir. Eğer sinüzit akut şekilde gerçekleşiyorsa ağrı 4 hafta kadar sürebilir. Subakut sinüzit ise ağrılar 4-12 hafta kadar sürer. Eğer kronik sinüzit ise 12 hafta kadar sürebilmektedir. Hatta sürekli olarak tekrarlar. Sinüzit baş ağrısı masajı yaparak hafifleme sağlansa da bazı durumlarda ağrı çok şiddetli olabilir. Bunun için uzman bir doktora başvurmak gerekir.

  • eğilince baş ağrısı
  • eğilince baş ağrısı sebepleri
  • eğilince başa ağrı girmesi
  • eğilince artan baş ağrısı
  • eğilince baş ağrısı nasıl geçer
  • sinüzit baş ağrısı
  • sinüzit baş ağrısı için çözümler
  • öksürünce eğilince baş ağrısı
  • sinüzit baş ağrısı belirtileri
  • sinüzit baş ağrısı ilacı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Gaz Sıkışması Kalp Ağrısı Yapar mı?