Sağlık 25 Ekim 2021 - 08:42:30

Göbeğin Sarkmaması İçin Yapılması Gerekenler

Göbeğin Sarkmaması İçin Yapılması Gerekenler

Göbeğin sarkması genel olarak düzensiz beslenme, fazla kiloların hızlı bir şekilde verilmesi durumunda ya da doğum sonrasında meydana gelmektedir.

Göbek Sarkması Nedir? Neden Olur?

Karın sarkması olarak da adlandırılan bu durum birçok kişinin başına gelebilmektedir. Göbeğin sarkmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Kadınlarda daha çok doğum sonrasında görülmektedir. Gebelik döneminde alınan kilolar ve karnın büyümesi durumu doğum sonrasında çeşitli sarkmalara neden olabilmektedir. Bunun haricinde düzensiz ve sağlıksız beslenme sonucunda alınan kilolar da göbek sarkmasına neden olur. Çünkü vücutta fazla yağlanma genel olarak hep karın bölgesinde toplanmaktadır. Az hareket etmek, öğün atlayarak yemek yemek, dengesiz beslenmek, zararlı ve yağlı yiyecekler aynı zamanda alkol tüketimi göbek bölgesinin sarkmasına neden olabilmektedir.

Göbeğin Sarkmaması İçin Neler Yapılmalı?

Karın bölgesindeki fazlalıkların sarkma problemi oluşturmaması için öncelikle diyet yaparken uygun programların uygulanması gerekmektedir. Bunun yanında düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinilmelidir. İnsanlar genelde hızlı bir şekilde kilo vermek isterler. Hızlı ve kısa sürede verilen kilolar maalesef vücudun sarkmasına neden olmaktadır. Göbek bölgesinde sarkma olmaması için egzersiz yapmak gerekmektedir. Egzersizler sayesinde bu bölgedeki kaslar hareket geçer ve vücutta yağ yakımı başlar. Karın kaslarının güçlenmesini sağlayarak sarkmaları engelleyebilirsiniz. Doğumdan sonra genelde kasların gevşemesi sonucunda karın sarkması yaşanır. Belli bir süreden sonra korse kullanılması göbekteki sarkmayı engelleyebilir. Fakat bunun doktor onayı ile uygulanması gerekmektedir. Zayıflama sürecinde korse kullanımı sarkmaların engellenmesine destek olmaktadır.

Göbek Sarkması Tedavisi ve Ameliyatı

Göbek bölgesinde meydana gelen sarkmaların engellenmesi için hem bitkisel tedavi yöntemleri hem de cerrahi operasyonlar bulunmaktadır. Göbek eriten kürler ve egzersiz hareketleri ile karın bölgesinde meydana gelebilecek sarkmaların engellenmesi sağlanabilir. Aynı zamanda cerrahi olarak germe ameliyatları ile de bu durum çözüm kavuşturulmaktadır. Germe ameliyatları küçük ve büyük olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Büyük germe ameliyatı sarkma problemi büyük olan kişilere uygulanırken küçük germe ameliyatı daha az sarkmalarda uygulanmaktadır. Alternatif bir diğer yöntem ile toparlayıcı korse modelleridir. Günümüzde pek çok kadın göbek bölgelerindeki sarkmaları toparlamak içi çeşitli korse modellerinden yararlanmaktadırlar. Gün içerisinde karın kaslarını çalıştıracak egzersizler uygulamanız da göbek bölgesinin toparlanması konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Göbek Sarkması İçin Egzersiz Yöntemleri Nelerdir?

Sarkık göbeği toparlamak için birçok egzersiz hareketi bulunmaktadır. Mekik çekmek bunların en çok bilinenidir. Bu hareket genelde üst karın kaslarını çalıştırmaktadır. Alt karın kasları için ise yüzüstü yatıp ayakların geriye 10 cm kaldırılması gerekir. Göbek çevresinde bulunan kasların çalıştırılması için ise ağırlıklı egzersizler tavsiye edilmektedir. Belinizi çok fazla yormayacak şekilde bu egzersizleri uygulayabilirsiniz. Sağlıklı zayıflamak için diyetle birlikte spor yaparsanız kısa süre içerisinde formda bir vücuda kavuşabilirsiniz. Sarkmaların oluşmaması için ani bir şekilde değil yavaş yavaş ve etkili kilo vermek gerekmektedir. Doğumdan sonra da yavaş yavaş spor yaparak vücudunuzun toplanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer ki sezaryen doğum ise dikişlerinizin iyileşmesini beklemelisiniz.

  • göbeğin sarkması
  • göbek eriten kürler
  • sarkık göbeği toparlamak
Yorumlar
Ezgi Karaçam Göbek sarkması hemen hemen birçok kadında oluyor. Özellikle de doğumdan sonra çok fazla görülüyor. ben 2 çocuk doğurdum. Şuan göbeğimde sarkma yok çünkü doğum sonrası riskli durum geçtikten sonra doktor kontrolünde spor yaptım ve sağlıklı beslendim. Çocuğum emmeyi bıraktıktan sonra kürlere başladım. Şuan gayet normal bir vücudum var. cevapla
yorum yaz
Tetanoz Aşısının Yan Etkileri Nelerdir? İçeriği Nedir? Geçerlilik Süresi Ne Kadar?