Gözaltı ışık dolgusu, göz etrafına dolgu maddesinin uygulanması ve uygun şekle getirilmesi için yapılan işlemdir.
Gözaltı Işık Dolgusu Nedir, Ne Demek?
Dermal dolgu ismindeki maddenin içinde hyaluronik isminde asit içeriği vardır. Gözaltı ışık dolgusu özel işlemlerden geçirilmekte ve göz etrafına yapılmaktadır. Bahsi geçen dolgu yorgun görüntüleri, morlukları, grimsi görüntü ve karanlığı gidermektedir. Ayrıca göz etrafında meydana gelen yaşlanmadan kaynaklı olarak oluşan çökmeleri ortadan kaldırır. Dolgunun amacı sadece morlukların giderilmesini sağlamaz aynı zamanda eşitsizlik ve çizgilerin kapatılmasına yardım eder.
Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?
Tedavinin yapılması için ince ucu iğneleri olan enjeksiyon yardımı ile gerçekleştirilmektedir. Tedaviden önce göz kenarları muayene edilmektedir. Kişinin hem ren rengi hem de sorunun derecesinin incelemesi yapılmaktadır. Göz önüne alınan etkenlere göre tedavi yapılır. Uygulama yapılmadan önce göz etrafına düşük dozda olan lokal anestezinin yapıldığı ifade edilebilir. Lokal anestezinin etki etmesi ile göz etrafı özel tonik yardımıyla silinmektedir. Bu sayede makyaj ve kir arındırılarak bölge temiz hale getirilir. Gözlerin etrafında belirli bir istikamet takip edilir ve ihtiyacı olan noktalara hekimin ayarladığı doz aracılığıyla ışık dolgusu yapılır. Sonrasında rahatlatma etkisi olan tonikle gözlerin etrafı silinmektedir. Kızarıklığı engellemeye yarayan krem uygulaması yapılır ve gözlerin etrafına koyulan pamuğun üst kısmından soğuk uygulama yapılmaktadır. Uygulama kızarıklığın yatışmasına yardım ettiği gibi rahatlatma etkisi sunar.
Işık Dolgusu Öncesi ve Sonrası Nasıl Olur?
Uygulamanın yapılmasından sonra etkiler gözle görülür hale gelmektedir. Gözlerin etrafı pürüzsüzleşir ve aydınlık hale getirilir. Kişinin şikayette bulunduğu sorunlar tamamıyla kapatılmaktadır. Bazı kişilerin bu konuyla ilgili problemleri fazla olduğu için tek seans yeterli olmayabilir. Bu durumda ilk seansın yapılmasından belli bir zaman geçtikten sonra rötuş yapılır.
Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir?
Işık dolgusu bebek emzirmeyen ve hamile olmayan kadınlara yapılabilir. Ayrıca gelişim sürecini tamamlamamış olan kişilere asla bu uygulama yapılamaz. Tedavinin yapılabilmesi için gelişim sürecinin tamamlanmış olması zorunludur. Seans süreci pek uzun değildir. Gözlere lokal anestezinin uygulanıp işlemin yapılma süresi tahmini olarak otuz beş dakika olarak açıklanabilir.
Işık Dolgusu Uygulaması Kalıcı mıdır?
Yapılan uygulamanın sonuçlarının bir ömür devam ettiğini söylemek mümkün değildir. Her insanın ten rengi, yapısı farklıdır. Özelliklerin farklı olmasından dolayı kalıcılık durumu değişkenlik gösterir. Tahmini olarak tahmini süre dokuz ay olarak ifade edilir. Tedavinin yapılmasından sonra çeşitli yan etkiler devreye girebilir. Bu yan etkilerden biri göz etrafındaki kızarıkların oluşmasıdır. Kızarıkların iyileşmesi ile sonuçların görülmesi mümkün hale gelir. Gözaltı ışık dolgusu ile ilgili merak edilen soruların, tedavi sürecinin nasıl geliştiği ve sonuçta meydana gelen değişikliklerin uzman hekime sorulması gereklidir.