Sağlık 01 Temmuz 2021 - 18:41:15

İltihaplı Diş Neden Uyuşmaz? Neden Çekilmez?

İltihaplı Diş Neden Uyuşmaz? Neden Çekilmez?

Dişte yaşanan ağrıların sebepleri arasında ortaya çıkan iltihaplar gösterilirken iltihaplı dişin çekilemeyeceği inancı insanların farklı tedavilere yönelmesine sebep olmaktadır.

İltihaplı Diş Neden Uyuşmaz?

İnsanların dişlerinde yaşanan problemler genelde göz ardı edilirken ileri süreçte dayanılmaz ağrılar olduğunda dişçilere gidilmektedir. Bu doğrultuda iltihaplar dişlerde rahatlıkla oluşmaya başlarken diş ve diş etine ciddi zararlar verirler. Diş etinde ortaya çıkan mikroplara karşı bağışıklık sistemimiz bir cevap verirken bunun sonucunda iltihap denilen durum ortaya çıkar. İçi iltihapla dolu olan yapı ise apse olarak isimlendirilmektedir. İltihaplı dişler için doktorlara başvuran kişiler herhangi bir operasyon olması için uyuşturulmasını isterler. Ancak enfeksiyonlar ve ortaya çıkan apse uyuşmayı engelleyebilmektedir. Apseler ortaya çıktığında ortam tamamen asidik bir hal almaktadır. Bu durumda da uyuşturma etkisi olan ilaçların etkileri minimum düzeye iner. Bazı durumlarda tamamen bu etkiler sıfırlanabilir. Bu sebeple de iltihaplı diş uyuşmama problemi ile karşı karşıya kalabilir.

İltihaplı Diş Neden Çekilmez?

Diş konusunda herkes etraftan duydukları ve çeşitli medya organlarından okudukları haberler ile fikir yürütmektedir. Dişlerin herhangi bir sebepten dolayı çekilmesi gerektiğinde eğer dişte iltihap varsa bu dişin çekilemeyeceği düşünülür. Bu algı oldukça yanlıştır ve iltihaplı dişler de çekilebilir. Burada karar merceği diş doktorudur ve belirli etmenlere göre karar verilir. Enfeksiyon ya da apse ilk defa oluşuyorsa bu durum akut iltihaplanma olarak tanımlanır. Eğer oluşan iltihaplanma akut oluşum şekliyle ortaya çıkmışsa bu durumda dişler çekilmez. Ancak insanların dişinde sürekli olarak iltihaplanma oluyorsa, apse bir şişip bir iniyorsa bu durumda dişin çekilmesi gerekir. Gerekirse diş çekildikten sonra antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Akut İltihaplı Diş Çekilirse Ne Olur?

Akut şeklinde kısa sürede ortaya çıkan enfeksiyon ve apse durumunda diş çekilirse büyük bir risk alınmış olur. Bu durumda enfeksiyonun kana karışma ihtimali ortaya çıkmaktadır. Enfeksiyonun kana karışması kesin olmasa da böyle bir ihtimal söz konusu olmaktadır. Enfeksiyon kana karıştığında insanda grip olmuşçasına belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Ateş, titreme ve halsizlik gibi durumlar ortaya çıkarken bu durumda antibiyotik tedavisine başlanması gerekmektedir.

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

İltihaplı dişler şiddetli şekilde ağrı yapmaya başlamış ise her zaman en doğru tercih doktorlara gitmek olacaktır. Farklı sebeplerden dolayı doktora gitme şansını bulamayan kişiler evde birkaç yöntem ile ağrıyı azaltabilir. Bunların ilk sırasında tuzlu su ile gargara yapmak gelir. Buna ek olarak bölgeye soğuk uygulamasının yapılması da ağrıyı azaltan etmenlerden birisidir. Son olarak insanlar tok karınla içecekleri ağrı kesiciler sayesinde ağrılarının daha çekilebilir seviyeye gelmesini sağlamaktadır. Birçok kişinin problemi olan iltihaplı diş duruma göre çekilebilirken doktorlar genelde bu ayrıntıyı kontrol etmeden antibiyotik tedavisini uygularlar.

  • iltihaplı diş
  • iltihaplı diş neden çekilmez
  • iltihaplı diş neden uyuşmaz
  • iltihaplı diş ağrısı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Kenevir Tohumu ve Yağı Faydaları, Fiyatı