Zayıflama 22 Kasım 2021 - 15:21:59

Kalori Yakan Yiyecekler ve İçecekler

Kalori Yakan Yiyecekler ve İçecekler

Kalori yakan yiyecekler; metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak yağ yakmaya yardımcı olan besinlerdir ve özellikle kilo vermek isteyenler için idealdir.

Kalori Yakan Yiyecekler Nelerdir?

Günlük hayatta tükettiğimiz pek çok besin, vücuttaki yağın erimesini sağlarken aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya da destek olmaktadır. Kalori yaka yiyeceklere baktığımızda; zeytinyağı, insan vücudunun kanında yer almakta olan kötü kolesterolün atılması kalori yakımını arttırmaktadır. Bu kötü kolesterolü temizlemek ve yağ yakımının hızlı bir şekilde olmasını sağlamak için her gün zeytinyağı tüketimi yapılmalıdır.

Portakal ve greyfurt, C vitamini değeri yüksek olan meyveler ve sebzeler yağ yakıcı yiyecekler arasındadır. Yağın insan vücudunda daha hızlı çözülmesini sağlayarak, atılmasına yardımcı olur.

Genel olarak yağ yakıcı diyetler için yeşil çay, zencefil gibi bitkiler eklenmektedir. Yeşil çay içerisinde aynı zamanda EGCG bileşeni de bulunmaktadır. Bu bileşen beynin daha çok çalışmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile dinlenirken kalori yakabileceksiniz.

Kalori Yakmanın Yolları Nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için alınan kalori ile verilen kalori arasındaki farkı dengelemeniz ve ortalama 500-600 kalori fazlaya sabitlemeniz gerekmektedir. Bu şekilde bir hafta boyunca kalori dengesini sağlarsanız haftada ortalama 2 kilo vermeniz mümkündür. Hızlı zayıflamak yerine sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için bu rakam oldukça idealdir. Çünkü hızlı verilen kilolar hızlı alınmakta ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Tüketilen bazı besinler ile kalori yakmak mümkün olurken aynı zamanda egzersiz ve diyet programı da gerekli olmaktadır. Evde kalori yakmak istiyorsanız, gün içerisinde az yemek yemeli, yağ içeren ağır yemeklerden uzak durmalı ve aynı zamanda bol su tüketmelisiniz. Hareket etmeyi de ihmal etmeyiniz.

Kalori Nasıl Yakılır? Kalori Yakımı Nasıl Hesaplanır?

Vücudunuzun forma girmesini istiyorsanız, yağ yakımını desteklemeniz gerekmektedir. Kalori yakmak için;

  • Gün içerisinde bol su tüketiniz. Su içmek tokluk sağlar ve daha az yemek yemenize yardımcı olur.
  • Yeterli ve düzenli bir şekilde uyuyunuz. Böylece vücudunuz için gerekli olan enerjiyi karşılayabilirsiniz.
  • Beyaz ekmek tüketimini azaltınız ya da tamamen bırakınız.
  • Alkol tüketimini kısıtlayınız.
  • Gereksiz karbonhidratlardan uzak durunuz.
  • Kahvaltıyı ve diğer ana öğünleri atlamayınız.

Yağ yakan yiyecekler listesinde yer alan besinleri bol bol ve dengeli olarak tükettiğinizde gün içerisinde daha fazla enerji harcayacak, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Metabolizmanın hızlı olması demek gün içerisinde ekstra olarak 200 kalori fazla yakmanızı sağlamaktadır.

Eğer kalori yakımı hesaplama sağlamak istiyorsanız; günlük vücudunuzun ihtiyacı olan kaloriyi öğrenmeli, gün içerisinde ne kadar kalori aldığınızı hesaplamalı ve buna göre kilo vermek için gerekli olan oranı belirlemeniz gerekmektedir.

Yağ Yakan Yiyecekler Nelerdir?

Aşağıda sizlere sunacağımız yağ yakan yiyecekler mucize gıdalar ve zayıflamayı kolaylaştıracak yiyecekler olarak görülmemelidir. Bu yiyecekler metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar, kalori yakımını arttırır:

Kırmızı biber: İnsan metabolizmasının daha hızlı çalışmasını sağlamakta olan " capsaicin " bileşeni kırmızıbiber içerisinde yer almaktadır. Sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen kırmızıbiber damarlardaki kötü yağı temizlemekte, verilen kalori miktarını arttırmaktadır.

Süt: Her gün düzenli olarak kalsiyum almalısınız. Kalsiyum, yakılan kalori miktarının artışında oldukça etkilidir. Süt tüketiminde özellikle yağsız veya az yağlı sütler tercih edilmelidir. Gün içerisinde düzenli olarak alınması gereken kalsiyum miktarı ise 1.200 – 1.300 mg arasıdır.

Zencefil: Vücuttaki kan akışını hızlandırmak ve metabolizmanın daha güçlü çalışmasını sağlamak için düzenli zencefil tüketilmelidir. Özellikle güne zencefil çayı ile başlamak ve öğle saatlerinde de bir bardak zencefil çayı tüketmek yakılan kalori miktarını arttıracaktır.

Yumurta: Bu besin yemek yağ yakan yiyecekler arasında yer almakta olan yumurta aynı zamanda vücutta yağın hızlı çözülmesini sağlamaktadır. Böylelikle metabolizmanız daha hızlı çalışır ve daha kolay kalori yakabilirsiniz.

Somon: omega 3 içeren balıklar arasında ilk sırada somon yer almaktadır. Somon ile birlikte diğer balıkları da her gün olmasa da haftada iki gün tüketmelisiniz. Omega-3 yağ asitleri kalori yakımını arttırmaktadır.

Bu Besinlerin Her Biri Vücutta Yağ Yakımının Sağlanmasını Desteklemektedir. Belli Oranlarda Tüketerek Etki Görebilirsiniz.

Kalori Yakan İçecekler Nelerdir?

Tüketilen sağlıklı besinlerin haricinde aynı zamanda göbek yağı yakan içecekler ve genel zayıflama sağlayan kürler de vardır. Bunlar şöyledir:

Havuç suyu: Taze sıkılmış havuç suyu lif bakımından oldukça zengindir ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Limonlu su: Karın ve bel bölgesindeki yağların yakılmasını sağlar. Aynı zamanda toksinlerden arınmaya da yardımcı olmaktadır.

Enginar suyu: İdrar söktürücü ve yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Vitamin ve mineral desteği sağlarken aynı zamanda hızlı bir şekilde yağ yakmaya destek olur.

Tarçın ve elma suyu: Tarçının metabolizma hızlandırıcı etkisi ve elmanın içerisinde lifler sayesinde kalori yakımına yardımcı olmaktadır.

Salatalık suyu, hindistan cevizi suyu, maydanoz ve limon kürü, greyfurt suyu gibi içecekler de tok tutan ve zayıflatan içecekler arasında yer almaktadır.

  • kalori yakan yiyecekler
  • kalori yakan içecekler
  • kalori yakan yiyecekler listesi
  • yağ yakan yiyecekler
Yorumlar
Gül Yüksel Yağ yakan yiyecekler nelerdir? Kalori yakan diyet listesi kilo verme konusunda yardımcı olur mu? cevapla
Fatma Çilli Kalori yakmak için günde ne kadar yürümek gerekiyor? Ne yapmak gerekiyor? Yediğimizden daha fazlasını eritmemiz gerekiyor diye biliyorum. Yağ yakan yiyecekler nelerdir? Yediğimiz zaman kalori yakan ve metabolizma hızlandıran yiyecekler var mı? cevapla
yorum yaz
Vegan Beslenme Tablosu Sağlıklı mı? Faydaları ve Zararları