Kan grubuna göre beslenme; farklı kan grubuna sahip kişilerin farklı tarzda beslenmesi gerektiği bir programdır.
Kan Grubuna Göre Beslenme Nedir?
Yapılan birtakım araştırmalara göre kan grubuna göre beslenme, 1900'lü yılların başında kan gruplarının bulunmasının ardından ortaya çıkmıştır. İnsanların fazla kilolarından kurtulabilmesi için bilimin tüm imkanlarından yararlanılmaktadır. Bu aşamada insan vücudundaki birçok farklı etmen incelenirken, daha az efor sarf ederek istenilen kiloya inmesi amaçlanmaktadır.
İnsanların farklı kan gruplarında olması beslenme düzenlerinin vücutlarını farklı şekilde etkilemesine sebep oluyor. Kanın yoğun yapısı, akışkanlığı ya da içerisinde yer alan kan hücresi oranı alınan gıdaların farklı biçimde etkilerini ortaya çıkarırken bu durum ekstradan kilo almayı ya da alınan gıdalara göre çok daha az kilo alınmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple de kan grubuna göre beslenme konusunda çok ciddi araştırmalar gerçekleştirilmektedir
A Kan Grubuna Göre Beslenme Listesi
Ülkemizde kan grupları incelendiğinde A kan grubunun en fazla karşılaşılan kan grubu olduğu ortaya çıkmaktadır. A kan grubuna sahip olan kişiler sebze ve meyve bakımından zengin beslenmelidir.
Uzmanlar A kan grubuna sahip olan kişilerin Börülce, enginar, karalahana, havuç, pazı, diğer yeşil yapraklı sebzeler; greyfurt, erik, zencefil, kayısı, kiraz, mandalina, portakal ve muz gibi meyveler yanı sıra mantar, mercimek, çavdar, sarımsak, soğan ve pekmez de tüketmesi gerektiğini belirtmektedir. A kan grubuna sahip olan kişilerin kanının daha kalın olması ve buna ek olarak bağışıklık sistemlerinin zayıf olması sebebiyle meyve ve sebze tüketimlerinin üst düzeyde olması gerekir.
B Kan Grubu Ne Yemeli?
B kan grubuna sahip olan kişiler kan grubuna göre beslenme önerilerine baktığımızda süt ve süt ürünleri, kırmızı et, zeytinyağı, yumurta ve ceviz gibi besinleri bol miktarda tüketmelidir. Bunların haricinde sebze ve meyve tüketimi de uygundur.
Eğer B kan grubu ne yememeli diye bakacak olursak; tavuk, deniz ürünleri, mercimek, nohut, domates, domates salçası, mısır ve kavrulmuş kuru yemişler tüketilmemelidir.
Ab Kan Grubu Nasıl Beslenmeli?
AB kan grubuna sahip olan kişilerin vejetaryen bir besin düzenine geçmesi kendileri için en doğru karar olmaktadır. Yapılan araştırmalar vejetaryen insanların kan grubu yoğunluklarında en yüksek oranı AB kan grubunun elde ettiğini belirtmektedir.
Genel olarak AB kan grubuna sahip kişiler levrek gibi balıkları tüketmelidir. Bunun yanı sıra taze yumurta, peynir başta olmak üzere işlenmemiş süt ve süt ürünleri, ceviz yağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, lahana ve benzeri sebzeler, yeşil yapraklı sebzeler, mercimek, sarımsak, soğan, yulaf ve karabuğday gibi besinler tüketilebilir. Meyve olarak ise kivi, limon, greyfurt, incir, kiraz ve vişne yenebilir.
0 Kan Grubuna Göre Beslenme
Tüm dünya çapında sayısı oldukça az olan 0 kan grubuna sahip insanların ise protein ağırlıklı olarak beslenmeleri gerekirken karbonhidratlardan uzak durmaları tavsiye edilir. Süt ve süt ürünleri belirli miktarlarda tüketilebilmektedir. Buna ek olarak buğday da az oranda tercih edilebilir.
Beslenme listesinde kırmızı ve beyaz ete ağırlık verilmesi kan grubuna göre beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesinde daha doğru bir karar olacaktır. Gün içerisinde tüketilen bitki çayları da 0 kan grubuna sahip olan insanlar için son derece uygun olacaktır.
Kan Grubuna Göre Yiyecekler ve Zayıflama
Her kanın grubunun yapısının farklı olması metabolizma üzerinde etkilidir. Bundan dolayı kan grubuna göre zayıflama sağlarken tüketilen yiyecekler değişkenlik göstermektedir. Kan grubuna göre beslenme bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi açısından oldukça faydalı olmaktadır. Bu nedenle kan grubuna göre beslenme önerilerini dikkate almanız gerekmektedir.