Sağlık 13 Ekim 2021 - 18:51:42

Karbonatlı Gargara Ne İşe Yarar? Zararları Var mı?

Karbonatlı Gargara Ne İşe Yarar? Zararları Var mı?

Karbonatlı gargara; ağız ve boğaz temizliğinin sağlanması için kullanılan doğal bir yöntemdir. Ayrıca son zamanlarda koronavirüs için de kullanımının uygun olup olmadığı araştırılmaktadır.

Karbonatlı Gargara Ne İşe Yarar?

Boğazı ve burada bulunan zararlı bakterileri temizlemek için etkili bir yöntem olan karbonatlı gargara, pek çok kişi tarafından gırtlağı temizlemek için kullanılmaktadır. Dişlerdeki plakları temizleyen karbonatlı gargara aynı zamanda nefesin ferahlamasını da sağlamaktadır. Grip belirtilerinin azalmasını sağlar ve aynı zamanda boğaz ağrısının hafiflemesine de destek olmaktadır.

Karbonat, karbonik asitlerden ve sodyum hidroksitten oluşmaktadır. Vücutta asit ve baz dengesinin sağlanmasına destek olan karbonatlı gargara, bir tuz çeşididir ve su ile birleştiği zaman çözülmektedir. Sıcakların düşmesi ile birlikte pek çok kişide enfeksiyon ve üşütmeye bağlı olarak solunum yolu hastalıkları meydana gelmektedir. Doğal bir şekilde grip gibi hastalıkların iyileştirilmesine katkı sağlayan karbonatlı gargara bağışıklığın güçlendirilmesi konusunda destek olmaktadır.

Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olan karbonatlı su, asit nedeniyle yemek borusunun zarar görmesini önlemektedir. Karbonatlı su asidi dengeler ve yemek borusunun zarar görmesini önler. Yemek sonrasında pek çok kişinin yaşadığı mide ekşimesi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Sadece mide asidini değil aynı zamanda idrar asidini de dengelemektedir. İdrardaki asit oranı yükseldiği zaman böbrek taşı oluşumu meydana gelebilmektedir. Karbonatlı su sayesinde bu durum engellenir ve vücudun zarar görmesi engellenir.

Karbonatlı Suyun Faydaları Nelerdir?

Vücutta zarar görmüş olan hücrelerin yenilenmesini sağlayan karbonatlı su, aynı zamanda yabancı ve zararlı bakterilerin temizlenmesine de destek olmaktadır. Kronik hastalığı bulunan kişiler hastalıklara karşı vücudunu korumak için bu karışımdan faydalanabilirler. Gece uyumadan önce karbonatlı su içerseniz uyku sırasında bozulan PH dengesinin dengede kalmasına katkı sağlarsınız. Bu karışımı ağız içerisinde gargara yaparsanız, mikrop kırıcı etki sayesinde bakterilerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca boğaz bölgesinde iltihaplanma problemi varsa onun iyileştirilmesine de katkı sağlar.

Kötü kolesterol olarak betimlenen LDL kolesterolün dengelenmesine yardımcı olan karbonatlı su, eklem bölgesindeki ağrıların dindirilmesine destek olur. Fiziksel problemlerin giderilmesine etki eder ve kronik yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur. İdrar bölgesindeki enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olan karbonatlı su, aynı zamanda bağırsaklarda meydana gelen enfeksiyonların giderilmesine de etki eder.

Karbonatlı Gargaranın Zararları Var mı?

Tansiyon yükseltici özelliği bulunan karbonatlı su karışımı yüksek tansiyon hastalığı bulunan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Normal bir şekilde değil aşırı tüketilirse mide ülserine neden olabilir. Eğer ki vücutta varsa hastalığın şiddetlenmesine de sebebiyet verebilir. Bundan dolayı devamlı tüketilmemesi gerekir. Bu tarz durumların haricinde bir yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat tüketimi aşırı olmamalıdır.

Karbonatlı Gargara Nasıl Yapılır?

Bu doğal karışımı hazırlamak için 1 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı karbonat yeterlidir. Karbonatı suya ekleyip güzelce karıştırınız. Çözülene kadar devam ediniz. Küçük yudumlar halinde boğaz bölgesinin derinliklerine doğru gargara yapılarak kullanılmalıdır. Daha sonra tükürünüz. Yutmaya gerek yoktur. Karbonatlı gargara bağışıklığın giderilmesi konusunda etkilidir. Son zamanlarda karbonatlı gargara corona virüsten korur mu diye merak edilmektedir. Birebir etkisi bulunmasa da bağışıklığı güçlendirici etkisi sayesinde dolaylı faydaları olabilmektedir.

  • karbonatlı gargara
  • karbonatlı gargara ne işe yarar
  • karbonatlı suyun faydaları
  • karbonatlı gargaranın zararları
  • karbonatlı su karışımı
  • karbonatlı gargara nasıl yapılır
  • karbonatlı gargara corona virüsten korur mu
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Korse ile Uyumak Zararlımı?