Sağlık 14 Ağustos 2024 - 20:29:15

Kedi Tüyü Alerjisi Geçer mi? Ne İyi Gelir?

Kedi Tüyü Alerjisi Geçer mi? Ne İyi Gelir?

Kedi tüyü alerjisi kediden kaynaklı olan, bazı kişilerin rahatsız olduğu ve bu duruma verdiği tepkidir.

Kedi Tüyü Alerjisi Nedir? Nasıl Olur?

Kedi tüyü alerjisi problemi kediyi çok seven ve sürekli olarak kedilerle vakit geçiren kişilerde vardır. Kedinin tüyünden dolayı oluşan alerjinin tek tipli olduğunu söylemek mümkün olamaz. Tüyler bireylerde çeşitli alerjilere neden olabilmektedir. Ama alerji türleri arasında yaygın olarak görülen tür Ferdı olarak belirtilir. Bu alerjinin protein yapılı olduğunu söylemek mümkündür. Bu tür kedideki tükürük, deri, gözyaşı, yağ gibi etkenlerden kaynaklanmaktadır. Yapışkan bir yapısı vardır.

Kedi Tüyü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Alerji türündeki yapışkanlık kıyafetlere çabuk yapışmasına neden olur. Kedilerin olmadığı alanlarda kendini belli etme özelliği bulunur. Kişinin genetik özellikleri vücutta bulunan alerjiler üzerinde etkilidir. Bireyin bünyesi alerjik reaksiyonlar karşısında hassassa genel olarak aileden bir kişide daha aynı sorun çoğunlukla görülür. Bireyin kedilerin tüylerine alerjisinin olduğunu veya olmadığını öğrenebilmek için deri, kan testi yaptırması tavsiye edilir. Kedi alerjisinin çoğu bireyde görüldüğü anlaşılmaktadır. Alerji türleri çeşitli tedavi yöntemleri gerektirebilir. Dolayısı ile öncelikle alerji türünün öğrenilmesi ve sonrasında tedavinin yapılması gerekmektedir. İnsanların çoğu evinde kedi besler. Fakat kedi insan vücuduna bazı hastalıklar bulaştırabilmektedir. Bedenindeki deri naif olan insanlarda kediye temas edilmesi halinde yara ya da kızarmaların oluştuğu görülebilir.

Kedi Tüyü Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Alerji kedinin olduğu alanda öksürük meydana geliyor ise var anlamına gelir. Kedi yakın bir yerdeyse kişi hapşırma durumuna maruz kalabilir. Burun akıntısı, akciğer rahatsızlığı, astım, geniz akıntıları, vücutta meydana gelen kaşıntılar belirtilerdendir. Kedi tüyünden dolayı göz bölgesinde kızarıklık oluştuğu zaman bu durum alerjinin olduğuna işaret eder. Ayrıca alerjisi olan kişi kedinin olduğu yerlerde nefes darlığı yaşayabilmektedir.

Kedi Tüyü Alerjisi Geçer mi?

Kedi besleyen kişiler vücuda alerji yapma ihtimali olan ürünlerden uzaklaşmalıdır. Hava temizleme özelliği olan cihazların kullanılması tavsiye edilir. Odalar düzenli olarak havalandırılmalı, temiz hava girmesine olanak tanınmalıdır. Kedi yatak odasına girmemelidir. Kedilere özel yapılan şampuanlar ile kedi yıkanır. Kedi tüyü alerjisi olanlar dişi kedi beslemelidir. Evde giyilen giysilerin yatak odasına girmeden önce değiştirilmesi gerekir. Kişi kediyi mutfağa sokmamalıdır. Bazı kişiler beslediği kedinin mutfağa girmesine izin verdiği için hayvanlar tezgaha çıkmaktadır. Bu durumun son derece sağlıksız olduğunu bilmek gerekir. Kediler yiyecek, içecek gibi etkenlerden uzak tutulmalı ve mutfağa girilmesine izin verilmemelidir.

Kedi Tüyü Alerjisine Ne İyi Gelir?

Uyunan odaya kedi girmemeli, her daim yatak odası kapası kapalı olmalıdır. Kediyi severken giyilen giysilerin yatak odasına sokulmaması gerekir. Hava temizleyen cihazlar alınabilir. Tedavi tekniklerinden en önemlisi mobilya, kıyafet ve evin düzenli olarak temizlenmesi, süpürülmesi ve silinmesi gerekir. Kedi tüyü alerjisi tedavisi için temizlik ihmal edilmemelidir.

  • kedi tüyü alerjisi
  • kedi tüyü alerjisi geçer mi
  • kedi tüyü alerjisi için ilaç
  • kedi tüyü alerjisine ne iyi gelir
Yorumlar
Cansu Yıldız Kedi tüyü alerjisi için ilaç kullanıyorum. Kedi besliyorum çok seviyorum ama tüyüne karşı alerjim var. Bu yüzden onu anneme verdim ve haftada 4-5 kere görmeye gidiyorum. İlaç kullandığımdan beri alerji çok fazla etkilemiyor. cevapla
Rıdvan Polat Arkadaşlar evinizde kedi besliyorsanız mutlaka kedi tüyü toplama eldiveni alın. Tüyler ister istemez dökülüyor bu da daha sonra alerjik durumlar yaratıyor. Bu yüzden sürekli evin temiz olmasını sağlayınız. Ayrıca tüye karşı alerji için aşı olabilirsiniz. Bu da etki eder diye düşünüyorum. cevapla
yorum yaz
Gül Çayı Nasıl Demlenir? Fiyatı Ne Kadar? Faydaları Nelerdir?