Sağlık 18 Nisan 2021 - 05:51:03

Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Kereviz sapı suyu; yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve inflamasyon gibi pek çok rahatsızlık için faydalı olan, içerisinde zengin miktarda vitamin ve mineral barındıran doğal bir karışımdır.

Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar?

İçerisinde yüksek oranda K vitamini barındıran kereviz sapı suyu, aynı zamanda A vitamini, B-2 ve B-6 vitamini, C vitamini barındırmaktadır. Bunların yanı sıra folat, manganez, potasyum, pantotenik asit ve lif açısından da oldukça zengindir. Antioksidan açısından zenin olan ve bu özelliğini köklerinde bulunan fitobesinler olarak isimlendirilen kimyasallardan alan bu doğal karışım aynı zamanda anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Bunun anlamı iltihap yani yangı ile savaşmak anlamına gelmektedir. Bu besin suyunun doğal bir şekilde iltihap azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

İçerisinde iki tane önemli antioksidan barındıran kereviz sapı suyu, apigenin ve luteolin bileşenlerinde sahiptir. Bu özelliği sayesinde pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilmektedir. Aynı zamanda pek çok organın düzenli çalışması, vücudun toksin maddelerden arınması gibi birçok faydalı etki sunmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olarak mikropların ve enfeksiyonların giderilmesini sağlayan bu doğal karışım vücutta arındırıcı bir etki meydana getirmektedir.

Kereviz Sapı Suyu Neye İyi Gelir?

Vücuda birçok faydası ve doğal etkisi bulunan kereviz suyunun faydalarını şu şekilde belirtebiliriz:

  • İçerisinde yer alan yüksek lifler sayesinde sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlar. Özellikle protein ağırlıklı beslenmek isteyenler için pek çok faydası bulunmaktadır. Sindirim sistemine etkisi aynı zamanda mide rahatsızlıkları için de faydalıdır.
  • Kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan kereviz suyu kalp sağlığının korunması için oldukça faydalıdır.
  • Kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan bu doğal karışım kas gevşetici etkiye sahiptir. Kan damarlarının genişlemesine ve daha düzgün büzülmesine yardımcı olmaktadır.
  • Karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyen bu doğal su, burada biriken yağların atılmasını sağlar. Karaciğeri korur ve toksin maddelerden arındırılmasına destek olur.
  • Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine ve arttırılmasına yardımcı olarak kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi problemlerin giderilmesine destek olur. Hatta doğal müshil görevi bile görebilir.
  • Kanser karşıtı bileşikler içeren kereviz sapı suyu, flavonoidler açısından zengindir ve kanser hücrelerin çoğalmasına engel olmaktadır.

Pek çok hastalık için faydalı olan bu doğal karışım aynı zamanda cilt güzelliği için de etkilidir. Cildin daha dinç ce güzel gözükmesini sağlamaktadır. Cilt güzelliğinin vücut sağlığı ile direkt alakası olması bu bitkisel karışımın ne kadar faydalı olduğunu da göstermektedir.

Kereviz Sapı Suyu ile Zayıflayanlar Var mı?

Bağırsak ve sindirim sistemi üzerinde meydana getirmiş olduğu düzenleyici etki, kısa süre içerisinde kilo vermeye de destek olmaktadır. Hızlı ve sağlıklı zayıflama konusunda oldukça etkili olduğu belirtilen kereviz sapı suyu, son zamanlarda kilo vermek isteyenler için bir tercih haline gelmiştir. Kalori olarak düşük olan ve içerisinde farklı besin değerleri de barındıran bu karışım, zayıflama etkisinin yanı sıra vücut sağlığını koruyucu bir etki de meydana getirmektedir.

Kereviz Sapı Suyu Kullananlar ve Yorumlar

Hemen herkesin bon birkaç yıldır yeşil renkli detoks suları tükettiği görülmektedir. Bunların çoğu kereviz sapından elde edilen doğal karışımlardır. Kereviz sapı suyu yorumları hakkında araştırma yaptığımızda pek çok çok amaçla kullanıldığı gözlemlenmiştir. Sağlık için, kilo vermek için ya da toksin atmak gibi pek çok amaç için kullanılarak etkili sonuçlar meydana getirmektedir.

  • kereviz sapı suyu
  • kereviz sapı suyu ne işe yarar
  • kereviz sapı suyu neye iyi gelir
  • kereviz suyunun faydaları
  • kereviz sapı suyu ile zayıflayanlar
  • kereviz sapı suyu kullananlar
  • kereviz sapı suyu yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Göbek Deliği Neden Var? Göbek Deliği Ne İşe Yarar?