Oksijenli su tüyler üzerinde renk kırma özelliği olan ve tüylerin sarartılması için kullanılan bir tekniktir.
Oksijenli Su Tüyleri Besler mi?
Bacak, kol, yüz, karın ve benzeri alanlardaki tüyler insanları rahatsız eder. Tüyün olduğu bölge görüntü itibari ile estetik değildir. Etek, elbise, kısa kollu tişört gibi giysilerin giyilmesi halinde bölgenin tüylü olmaması kadınlar için önem teşkil eder. Her geçen gün bu problemle ilgili çeşitli yöntemler denenmektedir. Bazı kişiler direkt olarak tüyleri alma taraftarıyken bazıları sarartarak çözüm bulmaktadır. Oksijenli suyun görevi tüyleri rengi daha açık bir tona dönüştürmektir. Bu suyun besleme veya dökme gibi özelliği yoktur. Sarartma amacı ile kullanılan suyu denemeden önce mutlaka bir dermatolog uzmanına danışmak gerekir. Kişinin alerjik reaksiyonları oluşabilir veya ters etki yapabilir. Bu olasılıkların göz önüne alınarak işlem yapılması önemlidir.
Oksijenli Su Kullanımı Nasıldır? Ne İşe Yarar?
Oksijenli suyun kullanımı ve amacı çoğunlukla tüy sararmak içindir. Çok eski dönemlerde kullanılan bu yöntem zaman içerisinde de aynı amaçla kullanılmaya devam edilmiştir. Kol ve yüz bölgesinde tüy renginin açılması için bu devreye sokulur. Kullanım şekli ise iki şekilde olabilir. Sarartma yapılacak olan alan temizlenir ve sonrasında pamuğa dökülen oksijenli su tüylerin üzerine kapatılır. Bu şekilde yirmi dakika beklenmesi tavsiye edilir. Yirmi dakika sonra bölge yıkanır ve renk açılmaya başlar.
Oksijenli Su Tük Azaltır mı?
Oksijenli suyun ilgili alana dökülerek kullanılır. İşlem yapılacak olan tüylü bölgenin hijyeni sağlanır. Hijyen sağlandıktan sonra bölgeye oksijenli su dökülerek kurutma yapılır. Tüyler istenilen renge dönünceye kadar bu uygulama birkaç gün arayla yapılmaktadır. Çoğu kişi suyun tüyleri dökme özelliğinin olup olmadığını sorgular. Fakat bu uygulama kıl dökme amacına değil sarartma amacına hizmet eder. İşlemin dermatolog uzmanına sorulmadan yapılması önerilmez.
Oksijenli Su Tüyleri Döker mi?
Çok çeşitli kıl alma uygulamaları vardır. En yaygın kullanılan uygulama ise eski dönemlerden bu yana gelen ağdadır. Ağda acılı kıl alma uygulamalarından biridir. Tüylerin ve ölü derinin alınmasını sağlar. Ağda ile alınan tüyler tahmini olarak yirmi gün boyunca çıkmamaktadır. Fakat tüyler kısayken bu işlem yapılamamakta ve tüylerin çıkması beklenmektedir. Bekleme süreci özellikler yaz aylarında kişiyi sıkıntıya sokabilir. Ağdanın bir diğer dejavantajı ise kızarma ve kabarma etkenlerini meydana getirmesidir. Her kişinin cildi ağda uygulamasını kabul etmeyebilir. Oksijenli su genel olarak tüyleri sarartmak için kullanılır.
Hızlı Tüy Alma Yöntemleri Nelerdir?
Hızlı tüy alma yöntemlerinden biri jilettir. Jilet işlemi beş ila on dakika aralığında sürer. Zahmetsiz bir uygulama olmasına rağmen kullanımı pek tercih edilmez. Bunun nedeni jilet tüyleri daha sert ve gür çıkarmaktadır. Tüy döken krem, sprey gibi birçok ürün kozmetik mağazalarında satışa sunulur. Kalıcı olarak tüylerin giderilmesini isteyen kişi lazer yaptırabilir. Bunların dışında oksijenli su gibi yöntemlerle tüyler alınmadan sarartma işlemi yapılabilmektedir.