Sağlık 22 Aralık 2020 - 04:38:15

Omuz Donması Nedir? Belirtileri, Bitkisel Tedavisi ve Egzersizleri

Omuz Donması Nedir? Belirtileri, Bitkisel Tedavisi ve Egzersizleri

Omuz hareketlerinin kısıtlanmasından dolayı ve hareket edildiğinde ağrı hissinin meydana gelmesinden dolayı ortaya çıkması halk arasında omuz donması (donuk omuz) olarak bilinmektedir. Bu durum kişinin rahat hareket etmesini engellemektedir.

Omuz Donması Nedir, Ne Demek?

Omuz donması kişinin rahat hareket etmesine engel olduğundan erken tanı çok rahatlıkla konulabilmektedir. Bu durum kişinin saçını dahi taramasına engel olan bir durumdur. Ağrı bu dönemde oldukça şiddetli meydana gelmektedir. Bu rahatsızlık günlük hayatta hareketleri kısıtlayarak ağrıların ortaya çıkmasına sebep olur. Kişi saçını bile tarayacak durumda olmadığından ağrıları daha da artabilmektedir. Hareket ettirdikçe ağrı hissi oldukça fazla olduğundan kişinin normal hayatını olumsuz şekilde etkilemektedir.

Omuz Donmasının Belirtileri Nelerdir? Nasıl Oluşur?

Hareketi kısıtlayan rahatsızlık ilerledikçe farklı belirtiler gösterir. İlk evre genel olarak ağrı ve hareketlerin kısıtlanması ile meydana gelse de yapışıklık dönemi denilen evreye geçildiğinde ağrı şiddeti azalabilmektedir. Fakat hareket kısıtlılığı devam eder. Genel olarak bu dönem 4 ila 6 ay arasında sürebilmektedir. Üçüncü evre genel olarak ağrının azaldığı bir dönemdir. Ağrı azalmış olsa bile kişi omuzunu kesinlikle hareket ettiremez. Bu durumda da tedavi sırasında hasta yavaş yavaş iyileşme gösterebilmektedir.

Omuz donması olan kişilerde her üç evre birlikte görülür. Tedavinin durumuna göre ve hastanın tedaviye uygulama şekline göre 1 ila 3 ay arasında üçüncü evreye gelmiş olan hasta iyileşme gösterir. Omuz hareketleri normale dönmeye başlayabilir.

Omuzda Donma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Donuk omuz tedavisinde genel olarak egzersiz verilmektedir. Şiddetli ağrılar esnasında ağrı kesici ya da kas gevşetici ilaçlar kullanılabilir. Bunun yanı sıra egzersizler bu rahatsızlığın hızlı şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Doktor kontrolü sonrasında omuz kaslarına zarar vermeyecek şekilde egzersizler yapılarak ağrı ortadan kaldırılır. Daha sonraki aşamalarda omuzun yavaş yavaş hareket etmesi sağlanır. Omuz donması bitkisel tedavisi olarak çeşitli yağ karışımları masaj ile uygulanabilir. En çok kas gevşetici bitkisel kürler omuzdaki ağrıların giderilmesine yardımcı olur.

Omuzlardaki Donmanın Bitkisel Tedavisi Nasıl Olur?

Zamanla omuzda açılma meydana gelerek kişinin eski sağlığına kavuşması sağlanır. Bitkisel olarak tedavi sürecinde yağların karıştırılarak kullanılması bölgenin kas yapısını rahatlatıcı bir etki sağlar. Kaslar yumuşadıkça ve egzersiz ile desteklendikçe daha çabuk iyileşme meydana gelecektir. Egzersizler arasında kol ve omuzun birlikte çalıştırılması en doğru egzersiz şekli olacaktır. Omuzun açılıp kapanması ağrının da azalmasına yardımcı olur.

Donuk omuz rahatsızlığında ağrının şiddetli olması ve bu aşamada hastanın kendini iyi hissetmemesi buna bağlı olarak hareket isteği olmaması durumun daha da ilerlemesine ve iyileşmesine engel olur. Kısa sürede iyileşme olması için bitkisel yağlar ile bölge ovulup egzersiz programları düzenli olarak yapılması gerekir. Böylece kişi kısa sürede omuz donması sorunundan kurtulmuş olur. Fakat omuz kaslarının zarar görmemesi için de uzman kontrolünün mutlaka yapılması gerekir.

  • omuz donması
  • omuz donması nedir
  • omuz donması bitkisel tedavi
Yorumlar
Feride Çeltik Omuzlarımda 2 haftadır bir ağrı var ve geçmiyor. Omuz donması olabileceğini düşündüm. Doktora gitmeden önce bitkisel tedavisi varsa onu denemek istiyorum. Önerisi olan var mı? Geçmesi için nasıl bir yöntem uygulamam gerek? cevapla
Yadigar Dilaver Omuz donması belirtileri fark edildiğinde tedavisi için egzersizler yapmaya başlamak etkili olur mu? Bitkisel tedavi yöntemlerinin de olduğunu duymuştum. Nasıl geçer? Fizik tedavi yöntemleri nasıl olur? cevapla
yorum yaz
Tırnak Bazı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Önerileri ve Yorumlar