Sağlık 29 Nisan 2021 - 19:58:09

Saman Nezlesi Nedir? Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi

Saman Nezlesi Nedir? Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi

Saman nezlesi, tıp alanında alerjik rinit olarak isimlendirilirken burnun içerisinde yer alan mukozanın iltihaplanması durumuna verilen isimdir.

Saman Nezlesi Nedir, Ne Demek?

Bazı hastalıklar anında tedavi edilip insanların bir daha karşısına çıkmazken bazı hastalıklar ile insanların ömür boyu savaşması gerekir. Genel olarak solunum yolunda yer alan sorunlar sebebiyle ortaya çıkan hastalıklarda insanların ömür boyu bu hastalıklarla göre yaşaması gerekebilmektedir. Bu aşamada saman nezlesi de bu rahatsızlıklardan birisi olarak gösterilirken kişilerin burnunun içerisini kaplayan mukoza tabakasının iltihaplanması anlamına gelmektedir. Birçok farklı sebepten oluşabilirken ileri yaşlarda etkisi genel olarak yavaşlamaktadır. Hastalığın kendiliğinden geçme ihtimali yok denecek kadar az olduğundan insanların kesinlikle tedavi olması gereklidir.

Saman Nezlesinin Nedenleri Nelerdir?

İnsanların saman nezlesi rahatsızlığını yaşamasında en önemli neden sürekli olarak havada uçuşabilen polenlerdir. Bazı insanların vücudunun alerjik reaksiyon göstermesi sebebiyle ağaçlar da bu rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Bunun yanında küflü ortamlarda zaman geçirme, hayvan tüyleri ya da evin tozlu olması kişilerin bu hastalığa yakalanmasına sebep olabilmektedir. Genel olarak kuru havalarda uçuşan polenlerin sayısı çok fazla olduğundan insanların bu hastalığa yakalanması daha sık görülen bir durum olarak gösterilmektedir. En çok bahar aylarında bu hastalığa sebep olan nedenler kendisini göstermektedir. Bu sebeple de insanların bu dönemde daha dikkatli davranması ve bu hastalıktan korunması için üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir.

Saman Nezlesinin Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirtileri kendisini en kısa sürede göstermeye başlayabilmektedir. Bunlardan ilki burnun tıkanması ve buna ek olarak burun akıntısıdır. Ancak bu hastalık klasik nezle rahatsızlığında da görüldüğünden direkt olarak saman nezlesi olarak isimlendirilmesi doğru olmaz. Gözaltlarının şişmeye başlaması ve mavimsi bir renk alması bu hastalığın en karakteristik belirtileri arasında yer almaktadır. Çocuklarda bu rahatsızlık görüldüğünde çocukların sürekli ellerini burnuna götürmesi gibi durumlar ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. Bunun yanında büyük oranda yorgunluğa sebep olan bu rahatsızlık algılamada güçlüğe ve uyku düzeninin tamamen bozulmasına sebep olabilir.

Saman Nezlesinin Bitkisel Tedavisi Nasıl Olur?

Bitkilerin sebep olduğu bu rahatsızlığın ortadan kaldırılması için yine bitkiler kullanılabilmektedir. Tam olarak hastalığın iyileşmesine sebep olamayan bitkisel çözümler anlık olarak rahatlamayı sağlamaktadır. Üzerlik otu tohumu bu aşamada kullanılabilecek ilk bitkisel yöntemdir. Bu tohumun kaynamış suyun içerisine atılmasının ardından sıcak buharın burundan çekilmesi ile birlikte bu alerjik reaksiyon son bulabilmektedir. Buharı 2 dakika kadar içine çeken kişiler belirli oranda rahatlama yaşayabilirler. Bunun yanı sıra 2-3 yaprak kadar terenin taze bir biçimde tüketilmesi de kişilerin hastalığın etkilerinden kurtulmasında önemli bir seçenektir. Birçok kişinin mustarip olduğu saman nezlesi hastalığı sürekli olarak devam edebilirken insanların bu rahatsızlığa karşı hayatlarını düzene sokması gerekmektedir.

  • saman nezlesi
  • saman nezlesi nedir
  • saman nezlesi nedenleri
  • saman nezlesinin belirtileri
  • saman nezlesinin bitkisel tedavisi
Yorumlar
Nihal Özbek Saman nezlesi bulaşıcı mı? Öksürük yapar mı? Bu bir burun hastalığı mıdır yoksa normal bir grip gibi mi? Ben he bahar farklı alerjik reaksiyonlar yaşıyorum. Bu sene nezle gibi oldum ve aşırı öksürüyorum. Bunun nedeni bahar alerjisi midir? cevapla
yorum yaz
Sakal Çıkmayan Yerler İçin Sakal Çıkarma Yöntemleri