Sağlık 12 Nisan 2023 - 20:13:54

Yılbaşında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yılbaşında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Özel günlerden biri olan yılbaşında merak edilen birbirinden farklı sağlıklı beslenme önerileri bulunmaktadır.

Yılbaşında Sağlıklı Beslenme Nasıl Olur?

Yenil yılda sağlıklı beslenme için sofraya aç oturulmaması tavsiye edilir. Yeni yıl akşamında sıkça yapılan hatalardan biri çok yemek yemeyi planlamaktır. Kişi akşam fazla ymeyi planladığı için gündüz aç kalmayı tercih eder. Halbuki akşam iştahla yemek yenilmesi vücuda çok büyük ölçüde zarar verir. Bütün gün vücudun aç kalması akşam tüketilen besinleri zor bir şekilde sindirilmesine neden olur. Hatta akşam fazla besin tüketilmesi halinde vücut sindirime geçmek yerine depolama yapar. Öğün atlanmaması gerekir. Öğün atlamak akşam yemeğinde normalde fazla yenmesine yol açar. Sabah kahvaltısı düzenli ve sağlıklı şekilde yapılmalıdır. Kahvaltı sonrası öğün atlanılmadan kalorisi az olan besinlerden tüketilmesi önerilir. Yoğurt ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilen besinlerden biridir. Öğünler ve ara öğünler düzenli şekilde ayarlanmalı, bu süreçlerde sağlıklı besinlerden destek alınmalıdır.

Yılbaşı İçin Beslenme Önerileri Nelerdir?

Yenil yıl akşamı çok dikkatle hazırlanmış olan sofrada neler olacağı ile ilgili bilgi verebiliriz. Ana yemek için kızarmış yağlı gıdaların tüketilmemesi önerilir. Kızarmış gıda türleri yerine haşlanmış gıdalar, ızgara, buğulanmış besinler tüketilebilir. Yeni yılın vazgeçilmezi olan hindi fırında az yağlı olacak şekilde pişirilmelidir. Kızartılmış gıdalar vücuda zarar verir, bu yüzden hafif sağlıklı gıdalardan destek alınmalıdır. Kızarma olmadan son derece hoş yemekler hazırlanması mümkündür. Bu özel akşamda mutlaka hoş görünümlü lezzet deposu bir salata hazırlamalısınız. Salatanın sağlıklı olması ve sofrayı görsel olarak zenginleştirmesi iki taraflı da avantaj sağlar. Sofra sunumuna dikkat etmek, şık bir masa hazırlamak güzel bir akşam geçirmenize zemin hazırlar.

Yılbaşında Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer günlerde olduğu gibi yılbaşı günü de bol su içilmelidir. Suyu tokluk dengesini en iyi şekilde ayarlar ve bu sayede rahat bir akşam geçirebilirsiniz. Masa düzeni ve sofradaki besinler çok fazla dahi olsa tabağınızı tıka basa doldurmamalısınız. Tabağa alınan besinler mümkün olduğunca az olmalıdır. Tabağın makul ölçüde doldurulması fiziksel olarak rahat hareket etmenizi sağlar. Böylece yorulmadan daha rahat bir akşam geçirebilirsiniz. Besinler hızlı bir şekilde tüketilmemeli, yavaş biçimde ve çiğnenerek tüketilmelidir. Yemek sonrası tatlı tüketmek yerine meyve yiyebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı sabahına daha ferah uyanabilirsiniz. Yeni yılın il gününde hafif yiyeceklerin tercih edilmesi tavsiye edilir. Bol su tüketilmeli, iyi bir kahvaltı yapılmalı, ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklardan destek alınmalı ve öğünler atlanmamalıdır. Bir gece öncesinin ağırlığının atlatılması için hafif tempoda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yılbaşında sağlıklı beslenme önerilerini dikkate alarak rahat bir akşam geçirilmesi mümkün olacaktır.

Yılbaşı Gecesi Neler Yemeli?

Yeni bir yılın sevincinin paylaşıldığı yılbaşı gecesinde sağlık beslenmek için aşırı yağlı besinleri tüketmekten uzak durmalısınız. Bunun yanında alkol alımında da aşırıya kaçılmaması önerilmektedir. Sindirim sisteminizi yormayacak yiyecekler tüketmelisiniz.

  • yılbaşında sağlık beslenme
  • yılbaşında sağlık beslenme önerileri
  • yılbaşı günü
  • yılbaşı gecesinde sağlıklı beslenmek
  • yılbaşında nelere dikkat edilmeli
Yorumlar
Hilal Akbaş Yılbaşı gecesi hindi eti yemek geleneksel olmuş artık. İlk defa bu sene yedim gerçekten de tadı çok güzelmiş. Gece yemek yendiği için yağlı yenildiği zaman direkt vücutta kalıyor. Alkol de alındığında kilo oluyor. O yüzden yılın son gecesini de sağlıklı beslenerek bitirmek gerek bence. cevapla
yorum yaz
Bal Sirkesi Ne İşe Yarar? Tarifi Nedir? Bal Sirkesi ile Zayıflama