Yüz Şişmesi Neden Olur? Nasıl Geçer? Hangi Hastalığın Belirtisidir? Hamilelik Belirtisimi?
Yüz şişliği hemen hemen herkeste görülebilen bir durumdur. Fakat sıkça olduğunda ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilir.
Yüz Şişmesi Neden Olur?
Yüzün normalden daha fazla şişik bir görüntüsü çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilmektedir. Mevsim geçişlerinde ya da kullanılan ilaçların yan etkisi olarak meydana gelen yüz şişliğinde çok fazla dikkat edilen bir durum olmasa da diğer sebeplerden dolayı meydana geldiğinde mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. İnsan vücudunun çeşitli nedenlerden dolayı zaman zaman vücudunun bir bölümünde şişmeler meydana gelebilmektedir. Yüz şişmesi en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Vücudun susuz kalmasından dolayı yüz şişliği meydana gelebilmektedir. Günlük tüketilmesi gereken su miktarından daha az su tüketimi genel olarak yüzde şişkinlik yapabilmektedir. Böbreklerin vücuttaki su çok fazla emmesi vücudun susuz kaldığını işaret etmektedir. Susuz kalan vücut su ihtiyacı giderilene kadar vücudun çeşitli bölgelerinde şişlik meydana gelir.
Yüz Sişmesi Nedenleri Nelerdir? Hamilelik Belirtisi mi?
- Beslenme alışkanlıkları yüzün şişmesine neden olabilmektedir. Çok fazla tuzlu ve yağlı gıdaların tüketilmesi yüz şişliğinin olmasına neden olabilir. Ayrıca alkol, çay ve kahve gibi içeceklerin fazla kullanılmasından dolayı da olabilmektedir.
- Böbrek rahatsızlıklarında yüzün daha sık şiştiği görülmektedir. Özellikle böbrekler işlevini yerine getiremediğinde yüzdeki şişlikler artabilmektedir.
- Mevsim geçişlerinde havada bulunan polenlere karşı kişinin alerjisinin olmasından dolayı yüz bölgesinde gözler dahil olmak üzere şişlik meydana gelebilmektedir. Bu mevsim alerjilerinde gözlerde sürekli olarak yaşarma meydana gelmektedir.
- Hamilelik döneminde de yüzde şişlik görülebilir.
Yüz Şişmesinin Belirtileri Nelerdir? Hangi Hastalığın Belirtisidir?
Genel olarak sıkça karşılaşılsa bile nedenleri tam olarak belirlenmeyen yüzdeki şişlikler birçok hastalığın habercisi olabilmektedir. Sabah kalkıldığında uykudan dolayı olan şişlik vücut tamamen güne alıştığında inebilmektedir. Sabah yüz şişliği tamamen geçtikten sonra yüz hatları eski haline dönüşür. Fakat gün içinde devam eden bir şişlik var ise kişinin rahatsız olmasına neden olabilir. Birkaç günden fazla süren yüz şişliğinde mutlaka doktora başvurulması gerekir. Gece uykusu yüzdeki şişliğin tedavisinde en önemli faktördür. Uyku düzenine dikkat edilmesi vücudun sağlığı için de önemlidir. Uyku çeşitli hastalıklarda vücudun dinlenmesini sağlar. Yeterli ve kaliteli uyku uyumak birçok hastalığın tedavisini hızlandırmaktadır.
Yüz Şişliği Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yüzün olağandan daha fazla şişmesi çeşitli hastalıkların olduğuna işaret etse de günlük hayatta yüz şişliğinin geçmesi için beslenme alışkanlıkların tamamen değiştirilmesi gerekmektedir. Bol su tüketmek vücudun susuz kalmasına engel olur. Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışması için vücudun suya ihtiyacı olduğundan gün içinde tüketilmesi gereken suyun tamamen içilmesi gerekir. Düzenli egzersiz planı vücudun ve iç organların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Bu yüzden vücuttaki tüm kasların çalışması yüz şişliğini de giderecektir. Vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen şişliklerde özel olarak üretilmiş krem ve losyonlar tercih edilebilmektedir. Bu krem ve losyonlar yüzdeki şişliklerin büyük bir kısmını tedavi edebilmektedir.