Sağlık 20 Aralık 2020 - 08:33:14

Zafaran Çayı Zayıflatırmı? Hazırlanışı, Kullanımı, Faydaları ve Zararları

Zafaran Çayı Zayıflatırmı? Hazırlanışı, Kullanımı, Faydaları ve Zararları

Diğer ismi safran olan zafaran bitkisinin birçok yararı olduğu için zafaran çayı insanlar tarafından zayıflatırmı diye merak edilen ve popüler olarak tüketilen bir içecek halini almıştır.

Zafaran Bitkisi Nedir, Ne Demek?

Safran bitkisi geniş alanlarda yetiştirilir. El yordamı ile toplanan bu bitki hasat edilme sürecinde oldukça emek harcanmaktadır. Bu emekten kaynaklı olarak dünya genelinde satılan pahalı baharatlardan biri olarak karşımıza çıkar. Tepe kısımları ilaçların yapımında kullanılır. Uykusuzluk, depresyon, Alzheimer gibi sorunların tedavisi için kullanılmaktadır. Zafaran çayı demlendiği zaman sarı bir renk haline gelen zafaran yemeklerin lezzetinin arttırılması için kullanılmaktadır.

Zafaran Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Evvelden bu yana fiziksel hastalıklarda doğal tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Bunun yanın sıra ruhsal hastalıkların da tedavi edicisidir. Baharat olarak oldukça talep edilen zafaran bitkisinin yararları bunlar ile sınırlı değildir.
  • Stres için kullanılan belirgin tedavi edicilerden biridir. Safranın olumlu hissettirme gibi bir özelliği bulunur. Bu sayede hafif ya da orta derecede depresyon yaşayan insanların bu çayı tüketmesi tavsiye edilmektedir. Tarihinde bedeni sakinleştirdiği, olumlu duygular hissettirdiği için sıkça tercih edilmiştir. Ayrıca yüksek tansiyon hastalığı için kullanılır.
  • Zafaran çayı ciltte meydana gelen bozukluklarını tedavi etmeye yardımcı olur. En bilindik cilt hastalıklarından biri olan sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Cildi yatıştırır ve tedavi eder. Çay düzenli tüketildiği taktirde bir sonuca ulaşılmaktadır.

Zafaran Çayı Neye İyi Gelir?

Safran çayı afrodizyak özelliğinden dolayı bazı kişiler tarafından tüketilir. Yapraklarında bulunan baharat libidoya destek olur. Gün içinde kişinin ihtiyaç duyduğu mineralleri içerisinde bulunduran safran çayı demir ve potasyum içerir. Ayrıca kalsiyum oranı da fazladır. Kalsiyumun faydası kemik kütlesi hususunda önem teşkil eder. Potasyum ise kan basıncının yönetilmesine destek sağlar. Kan hücrelerinin meydana gelmesine demir destek olur. Kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığı ile normalden fazla karşılaşılır. Safran çayının avantajlarından bir diğeri de bu hastalıkların meydana getirdiği durumlarda balgam sökücü görevinde kullanılır. Sıcak bir şekilde tüketildiği zaman boğazda ya da göğüste meydana gelen ağrıları yumuşatmaktadır. Mukusu kurutmaktadır. Vücudu rahatlattığı için huzurlu ve kaliteli bir şekilde uyku alınır.

Zafaran Çayının Hazırlanışı ve Kullanımı

Dört fincanlık tarif için malzemeler şu şekilde sıralanabilir; dört fincan su, bir tutam safran yeterlidir. Ayrıca kişi tercihe göre nane, bal ya da zencefil ilave edilebilir. Daha fazla ölçülerde yapılmak istenirse bu ölçülere göre çoğaltılabilir. Hazırlanma süresi kısa ve kolay olan çay için malzemeler hazır hale getirilir. Dört fincan kadar su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine safran ilave edilir. Fakat safranla beraber suyun kaynamaması gerekir. Demliğe safran koyulur ve kaynamış su eklenir. Demlikte bulunan malzemeler on beş dakika boyunca dinlendirilir. Bu aralıkta demlenen zafaran çayını ılık bir şekilde servis etmeniz mümkündür. Tadını daha güzel bir hale getirmek isteyen kişiler kendi zevkine göre eklemeler yapabilirler.

  • zafaran çayı
  • zafaran çayının faydaları
  • zafaran çayının hazırlanışı
Yorumlar
Zehra Akgül Zafaran çayı içindekiler nedir? İçerisinde yan etkisi olabilecek ya da vücuda zarar verebilecek bir bitki var mı? Zayıflama konusunda etkileri nelerdir? Satın alıp denemek istiyorum ama nerede satılır tam bilmiyorum. cevapla
Hilal Karataş Zafaran çayı kullanımı hakkında bilgi almak istiyorum. Günde kaç kere içilir ve nasıl tüketmek gerekiyor? Zayıflatır mı diye merak ediyordum ama yorumları okuyunca etkilerini öğrendim. Fiyatları çok pahalı değilse alacağım. Aktarlarda var mıdır? cevapla
yorum yaz
Osteoporoz Nedir? Nasıl Anlaşılır? Tedavisi Nasıl Yapılır? İlaçları ve Egzersizleri