Sağlık 15 Şubat 2021 - 02:09:36

Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama

Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama

Hamile olan kadınlar öncelikle hamileliklerini evde yaptıkları pratik testler ile öğrenebilmektedirler. Bunun yanı sıra adetin gecikmesi ve gebeliğin bazı belirtileri de gebeliğin olduğunu işaret edebilmektedir. Adet gününe göre hamilelik hesaplaması ile kaçıncı haftada olduğu belirlenebilmektedir.

Adet Gününe Göre Hamilelik Haftasını Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğunun kesin doğru bilgisi alınabilmesi için en son görülen adetin ilk gününün doğru olması gerekmektedir. Gelişen teknoloji ile beraber adet gününün ilk gününü hatırlamayan anne adayları için de kolaylık sağlanmaktadır. Tahmini gebelik haftası ilk kontrollerde öğrenilebilmektedir. Fakat yine de kesin gebelik haftasının doğru olarak bilinmesi için son adet tarihinin başlangıcı her zaman doğru bilginin edinilmesine yardımcı olacaktır. 40 hafta sürecek olan gebelik haftası anne adayının ve bebeğin sağlığı doktor tarafından kontrol edilmelidir. Anne adayının gebelik süresi boyunca bebeğin gelişimi ile ilgili bilgilendirilmesi sağlıklı gebeliğin geçmesini sağlayacaktır. Gebelik haftasının hesaplanması bebeğin gelişiminde oldukça önemlidir. Çünkü bebeğin cinsiyeti ve sağlık durumu haftalık büyümesi ile ilgili bilgi alınmasına yardımcı olur.

Gebelik Nasıl Anlaşılır? Testi Nasıl Yapılır?

Sağlıklı bir kadının anne olmak istemesi ile beraber gebe kalması sonucu bazı belirtiler gebeliğin oluştuğunu gösterebilir. Genel olarak hızlı bir şekilde gebeliğin öğrenilmesi için kan tahliline ihtiyaç duyulur. Fakat evde yapılan testler ile de gebeliğin kesin olduğu belli olabilmektedir. Genellikle gebeliğin 4- 5 haftalık olması sonucu testlerde pozitif çıkma olasılığı yüksektir. Bunun dışında gebeliğin olduğu kan tahlili ile kesinleşmektedir.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Adet Gününe Göre Nasıl Belirlenir?

Gebelik belirtileri şu şekildedir:

  • Gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğunun kesin öğrenilmesi içinse son adet gününe göre gebelik haftasının belirlenmesi için doğru bir yöntemdir. Gebelik haftası bebeğin gelişiminin takip edilmesinde son derece önemlidir.
  • Gebeliğin oluştuğunun göstergelerinden diğeri de mide bulantısı ve baş dönemleridir. Genellikle mide bulantısı ilk zamanlarda çok fazla olur. Yemeklerden tiksinme ve her yemeği yemek yeme isteğinin az olması gebeliğin ilk zamanlarında çok sık karşılaşılan durumlardan biridir. Bu durumda anne adayının bir süre kuru beslenmesi daha rahat olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Gebelik belirtileri arasında en çok dikkat çeken ise baş ağrıları ve bel ağrılarının arttığı görülmektedir. Özellikle baş ağrıları gebeliğin ilk haftalarında çok fazla olmaktadır. Migren ağrısı olarak devam eden baş ağrıları sık sık tekrarlayabilmektedir.
Hamilelikte Ağrı ve Kanama

Gebelikte bel ağrıları gebeliğin başlangıcında da ve gebelik boyunca da görülebilmektedir. Ayrıca gebelik belirtilerinde henüz gebelik şüphesi olmayan anne adaylarında göğüslerin dolgunlaştığı ve göğüslerden süt geldiği görülmektedir. Bu durum karşısında gebelik daha ilerleyen dönemlerde olduğu görülmektedir. Bazı gebeliklerde hamilelik boyunca kanamaların meydana geldiği görülmektedir. Bu kanamalar genellikle 5. aydan sonra kesilebilmektedir. Anne adayı bu kanamalardan dolayı gebe kaldığının farkında olmayabilir. Fakat bu kanamalar normal adet kanamaları gibi değildir. Rengi daha açık ve sıvı haldedir. Her durum karşısında mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir.

  • adet gününe göre hamilelik hesaplama
  • adet gününe göre gebelik haftası
Yorumlar
Duygu ergin Adet gününe göre hamile kalma hesaplaması nasıl yapılır? Doğum buna göre nasıl hesaplanır? Bu hesaplamayla bebeğin cinsiyeti belli olur mu? Ben henüz yaklaşık 1.5 aylık hamileyim. Bebeğimin cinsiyetini çok merak ediyorum:) cevapla
Hande Eray Adetim yaklaşık olarak 5 gün gecikmişti ve test yaptım. Hamileyim. Henüz doktora gitmedim yarına randevu aldım. En son adet günüme göre hamilelik hesaplamasını nasıl yapmam gerekiyor ona bakıyorum. Bebeğim şuan 4 haftalık gibi mi acaba? cevapla
yorum yaz
Organ Nakli Nedir? Organ Bağışının Şartları Nelerdir?