Sağlık 27 Ocak 2021 - 00:46:08

Akciğer Ne Kadar Sürede Kendini Yeniler? Nasıl Temizlenir?

Akciğer Ne Kadar Sürede Kendini Yeniler? Nasıl Temizlenir?

Hayati fonksiyonların yerine getirilmesini, hayvanların ve insanların nefes almasını sağlayan organa akciğer denir.

Akciğer Kendini Yeniler mi?

Akciğerin insan vücudunda çok önemli bir görevi bulunmaktadır. Ciğerler omurgalı olan canlılar ve insanların solunum organıdır. Yaşamak için gerekli olan en önemli araç oksijendir. Ciğerin görevi ise havadaki oksijeni vücuda alarak, vücutta yer alan karbondioksiti dışarı atmasıdır. İnsanın bu organı sağ ve sol olmak üzere iki parçadır. Ciğerlerin dış tarafında bulunan zar kaygan ve ince yapıya sahiptir. Kişi her nefes aldığında ciğerler oksijen ile dolar. Ciğerlerin duvarından geçen oksijen buradaki aşamadan sonra kana karışmaktadır. Kan dolaşımı sayesinde vücutta var olan karbondioksit ciğerlerdeki hava keseciklerine gelerek dışarı atılmaktadır. Vücuttaki dokularda gerçekleşen kimyasal tepkimelerden dolayı meydana gelen artık ürün vücutta yer alan karbondioksittir. Zaman içerisinde çeşitli zararlı maddelere maruz kalan ciğerler işlevini sağlıklı bir şekilde yapamayabilir. Bu nedenle akciğerin kendini yenilemesi için birtakım doğal kürlere ihtiyaç duymaktadır.

Akciğer Kirlenmesi Nedir? Neden Olur?

Ciğerlerde bulunan katran, mukus ve diğer yabancı maddelerin meydana gelmesinin nedenleri arasında en önemlisi sigara kullanmaktadır. Kişi gün içinde üç ve üçten fazla sigara kullanıyor ise ciğerler zararlı maddeler ile dolmaya başlar. Bunun yanı sıra ciğerlere zarar veren besinler ile beslenmek, pis havayı solumak, sigara dumanının olduğu yerlerde bulunmak yani bir nevi pasif içicilik gibi etkenler ciğerlerin dolmasına yol açar. Bu evrede insanlar ciğerlerin ne zaman yenilendiğini sorgulamaktadırlar. Bu organda bulunan hücreler farklı periyot aralıklarında yenilenmektedir. Akciğerin yenilenmesi sigara kullanıp kullanılmadığı ve solunan havanın temiz olup olmadığı ile ilişkilidir. Fakat ciğerlerin kendini yenileme süresi genel olarak bir yıldır olarak ifade edilir.

Akciğer Nasıl Temizlenir? Ne Kadar Sürede Kendini Yeniler?

  • Akciğerin temizlenmesine destek olan çeşitli bitki türleri mevcuttur. Bu organı temizleyen en etkili bitkilerden biri olan zencefilin oldukça güçlü bir antioksidan özelliği vardır. Antioksidan özelliği olan bitkiler ciğerler için faydalıdır. Bu yüzden antioksidan etkisi fazla olan bitkiler tercih edilebilir. Zencefil ciğerlerde bulunan mukus, toksin ve zararlı olan maddelerin dışarı atılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Zencefilin kullanımı ise çay olarak ya da direkt olarak tüketilebilir.
  • Antioksidan özelliği kuvvetli olan bir diğer besin de sarımsak olarak karşımıza çıkar. Bu bitkinin birbirinden farklı faydalı özellikleri vardır. Bunlardan biri içerisinde barındırdığı alisin kimyasalıdır. Bu kimyasalın ciğerleri temizleme rolü bulunduğu için sarımsağı her gün tüketebilirsiniz.
Okaliptüs Akciğeri Temizler mi?

Doğal antibiyotik diye ifade edilen okaliptüs bitkisinin içinde çeşitli yağlar bulunur. Uçucu özelliğe sahip olan bu yağlar kan basıcını arttırmakta ve kanın artmasını sağlamaktadır. Ayrıca ciğerdeki enfeksiyonlara iyi gelmektedir. Boğaz pastili ve öksürük şurubu gibi ilaçlarda bahsedilen kimyasal yağ kullanılmaktadır. Okaliptüs çayının tüketilmesi sinüzit ve bronşit gibi rahatsızlıkları tedavi etmektedir. Akciğer temizlenmesi ve yenilenmesi için sigaranın bırakılması tavsiye edilmektedir.

  • akciğerin kendini yenilemesi
  • akciğerin yenilenmesi
Yorumlar
Mesut Bedih Akciğerin yenilenmesi ne kadar sürüyor? Kendi kendini yeniler mi yoksa destekleyici ürünler ve kürler kullanmak gerekir mi? 1 yıl önce sigarayı bıraktım ama etkileri henüz devam ediyor. Akciğerlerimin eski haline dönmesini nasıl sağlayabilirim? cevapla
Göksel Erdem Arkadaşlar akciğer kendi kendini temizliyor mu? Kendini yenilemesi ve temizlemesi için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor onu öğrenirsem iyi olacak. Sigarayı bıraktım 3 ay oldu. Akciğerimin temizlenmesini sağlamak istiyorum. cevapla
yorum yaz
Albümin Nedir, Ne Demek? Neden Yükselir? Tedavisi Nasıl Yapılır?