
Kilo verilirken yapılan en büyük yanlışlardan biri öğünleri atlamaktadır. Fakat metabolizmanın düzenli çalışması ve kilo verilmesi için kişinin düzenli olarak da beslenmesi gerekmektedir. Bu sayede kişi sürekli olarak metabolizmanın çalışmasını sağlar ve kilo vermeye başlar.
Aç Kalarak Kilo Verilir mi?
Vücut uzun süre aç bırakıldığında bir süre sonra besin tüketildiği takdirde depolamaya başlar. Çünkü tekrar aç bırakılacağı düşüncesi vücudun çok yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Bu nedenle kilo verimi gerçekleşmez. Değişen birkaç kiloda vücudun yağ oranından değil tamamen suyunu kaybetmesinden kaynaklanabilir.
Aç Kalmadan Zayıflamak İçin Ne Yapmalı?
Vücut uzun süre aç kaldığında ister istemez kendini savunmaya geçer. Vücuttaki hücrelerin düzenli çalışması için hücrelere enzimlerin ulaşması gerekmektedir. Bu nedenle beslenme oldukça önemlidir. Vücudun aç bırakmak yerine sağlıklı ve düzenli beslenerek kilo verilebilmektedir. Beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve düzenli beslenme alışkanlığının edinilmesi kilo vermeyi kolaylaştıracaktır. Beslenme planında protein ve karbonhidratların düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Kilo verilirken vücudun su ihtiyacı da karşılanmalıdır. Vücut susuz kaldığında hücrelere vitamin ve mineralleri iletmekte zorlanır. Bu nedenle suyun diyet boyunca tüketilmesi gereken miktarda içilmesi gerekmektedir.
Aç Kalarak Zayıflamanın Zararları Nelerdir?
Aç kalarak zayıflamak kişinin tüm vücut sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı beslenmek aç kalmadan zayıflamayı kolaylaştırır. Vücudun kan şekeri çok fazla düşük olduğundan sürekli olarak açlık hissi olacaktır. Düzenli zayıflamaya özen gösterilmesi gerekmektedir.
Akşam Yemeği Yemeden Zayıflanır mı?
Akşamları vücut dinlenmeye geçerek kilo verimini yavaşlatır. Özellikle metabolizma yavaşladığında vücutta yağ yakımı mümkün olmamaktadır. Gece geç saatlerde tüketilen gıdalar genellikle kilo olarak karşınıza çıkacaktır. Buna engel olmak için akşam yemeklerini uzun süre tok tutucu ve geç saatlerde tüketmemek gerekir. Her beslenme şeklinde besinlerin farklı bir görevi vardır. Fakat akşamları oluşturulan öğünler sindirimi kolay ve uzun süre tokluk hissi veren gıdalardan yana olmalıdır. Protein ve lif kaynaklı gıdaların akşam menülerinde olması kişinin sabaha kadar tok durmasına yardımcı olabilir. Protein ve lif kaynaklı gıdalar sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı olur. Genel olarak akşam yemekleri en geç 19. 00' da olmalıdır. Çünkü bu zaman sonrasında yenilen tüm gıdalar kilo olarak karşınıza çıkabilir. Akşam menülerinde şeker içeren gıdalardan da uzak durulmalıdır. Şeker kişinin daha kısa sürede acıkmasına neden olabilir.
Akşam Yemeği Menüsü Nasıl Olmalı?
Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinen kişilerde günü bir öğününde mutlaka protein ağırlıklı menüler yer alır. Kırmızı ve beyaz etin yer aldığı menüler günde öğlen ya da akşam menülerinde tüketilir. Aşırı kilolu kişilerde metabolizma hızı göz önünde bulundurularak akşam menüleri genel olarak lifli gıdalardan tercih edilir. Gün içerisinde öğlen menüsünde kırmızı ya da beyaz et tüketilmiş ise akşam menüsü sebze ağırlıklı olmalıdır. Bu şekilde metabolizma sürekli olarak çalışabilmektedir.