Sağlık 08 Ocak 2021 - 10:43:24

Bebeklerde Göz Kayması Tedavisi ve Ameliyatı

Bebeklerde Göz Kayması Tedavisi ve Ameliyatı

Bebeklerde gözlerin istemsiz olarak farklı yönlere bakması durumuna göz kayması ya da şaşılık adı verilmektedir. Farklı tedavileri olan bu rahatsızlıkta ameliyat da tedavi seçenekleri arasında yer alır.

Bebeklerde Göz Kayması Nedir?

Bebekler doğduktan sonra duyu organları üzerinde çeşitli testler uygulanır. Uygulanan bu testler sayesinde duyu organları üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığı gözlemlenir. Gözlerdeki rahatsızlıkların anlaşılması biraz daha kolay bir durumdur. Özellikle bebeklerde göz kayması problemi rahatlıkla fark edilir. Halk arasında şaşılık olarak da bilinen durum tıp dilinde göz kayması şeklinde de isimlendirilmektedir. Bebeklerde her iki gözde de olabilen bu rahatsızlık yalnızca tek bir göz üzerinde de olabilmektedir. İlk 18 ayda küçük kaymalar normal kabul edilir ancak bunlar çok sık yaşanıyorsa bu duruma göz kayması problemi olabilir.

Bebeklerde Göz Kayması Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde yaşanabilen bu problemin birçok farklı sebebi olabilir. Bunların ilk sırasında anne ya da babada yer alan şaşılık problemleri gelmektedir. Genetik açıdan rahatlıkla çocuklara geçebilen bir rahatsızlıktır. Genetik etmenlerin dışında yüksek ateşli bir hastalık geçirme durumunda da bebeklerde göz kayması yaşanabilmektedir. Buna ek olarak gözde sinir zedelenmeleri yaşanırsa bu problem ortaya çıkar. Yeni doğan bebeklerde bu sinirler tam olarak gelişmediğinde hafif kaymalar normal görülmektedir. Son olarak katarakt rahatsızlığı ya da optik kırılma sorunları da gözde kaymaya sebep olan etmenler arasında gösterilmektedir.

Bebeklerde Göz Kaymasının Belirtileri Nelerdir?

Bu rahatsızlığın en büyük belirtisi göz bebeklerinin farklı yönlere bakmasıdır. Genelde insanlar bu durum sebebiyle şaşılık problemlerinin farkına varırlar. Bebekler belirli bir yaşa geldiklerinde yapılan hareketleri gözleriyle takip etmeye başlarlar. Eğer bu takip işlemlerinde gözlerin hareketleri birbirleri ile aynı değişle bu durumda şaşılık belirtileri arasında gösterilmektedir. Bebeklerin bir yöne bakarken kafalarını eğerek bakması da doktorlar tarafından göz kaymasının en önemli belirtileri arasında gösterilir. Son olarak şiddetli baş ağrıları da bu rahatsızlığın belirtileri arasında gösterilmektedir. Bebeklerde bunu analiz etmek zor olacaktır ancak hareketlerinden bunu fark etmek mümkün olacaktır.

Bebeklerde Göz Kaymasının Tedavisi ve Ameliyatı

Bu rahatsızlığın tedavisinde farklı yöntemler yer alırken ameliyat son çare olarak düşünülmektedir. İlk olarak doktorlar göz bandı kullanımını önermektedir. Bunun sonrasında gözlük kullanımı denenebilmektedir. Göz damlaları, bu rahatsızlık belirli bir seviyede ise sorunun ortadan kaldırılması için önem arz etmektedir. Doktorlar tarafından reçete edilen göz damlaları kullanılabilir. Buna ek olarak göz kayması egzersizleri de yaptırılabilmektedir. Bu egzersizler gözün içerisinde yer alan sinirleri geliştirip sorunu ortadan kaldırabilecektir. Bundan sonuç alınmazsa doktorlar ameliyat seçeneğini düşünebilirler. Özel göz hastanelerinde bu operasyon son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bebeklerde göz kayması problemi sıklıkla görülürken tedavi için atılacak çok sayıda farklı adım yer almaktadır. Ebeveynler bunlar arasından seçimlerini yapabilirken doktorların görüşleri de bu aşamada çok önemlidir.

  • bebeklerde göz kayması
  • bebeklerde göz kayması nedir
  • bebeklerde göz kayması neden olur
  • bebeklerde göz kaymasının tedavisi
Yorumlar
Rümeysa Aslan Bebeklerde göz kayması normal mi gelip geçici bir durum mu acaba bilen varsa yazsın lütfen. Bu ne kadar devam ediyor öğrenmek istiyorum. Doktor göz damlası verdi o şekilde tedavi uyguladı ama kesin çözüm olur mu bilmiyorum. cevapla
yorum yaz
Düşük Göz Kapağı Nedir? Tedavisi, Ameliyatı ve Fiyatları