Sağlık 28 Ekim 2021 - 15:40:39

Bebeklerde Rezene Çayı Faydaları Nelerdir? Uyku Yapar mı?

Bebeklerde Rezene Çayı Faydaları Nelerdir? Uyku Yapar mı?

Bebeklerde rezene çayı; sindirim sisteminin dengelenmesini, gaz ve şişkinlik problemlerinin giderilmesini, soğuk algınılığına karşı bağışıklığın korunmasını ve gaz sancısı, ağlama krizleri gibi problemlerin giderilmesini sağlayan bir bitki çayıdır. Bu özellikle sayesinde uyku düzensizliklerinin engellenmesine fayda sağlayabilmektedir.

Bebeklerde Rezene Çayı Faydaları Nelerdir?

Günlük yaşamda adını sıkça duymuş olduğumuz rezene çayı, yetişkin bireylerde olduğu gibi aynı zamanda bebeklerde de oldukça faydalı etkiler meydana getirmektedir. Çoğunluklukla kimyon baharatı ile benzerliği yapılan rezene daha hafif ve tatlı bir tada sahiptir. Henüz 1 aylık olmamış bebekler için kesinlikle kullanılmaması gereken bu doğal içerikli bitki çayı, kolik bebeklerde gaz ve şişkinlik problemlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Sindirim sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olurken uyumayan bebeklerde rezene çayının uyku düzenleyici etkisinin olduğu belirtilebilmektedir.

Henüz sindirim sistemi tam olarak gelişmemiş olan küçük bebeklerde gaz sancıları sıklıkla görülmektedir. Annenin yanlış pozisyonda emzirmesi, annein tükettiği ve gaz yapıcı etkisi olan besinlerin anne sütü ile bebeğe geçmesi ya da bebekte var olan bazı sindirim sorunlarından dolayı gaz ve şişkinlik problemleri meydana gelebilmektedir. Sadece emen değil mama ile beslenen çocuklarda da kabızlık gibi problemler olabilmektedir. Doğru ölçüde rezene çayı ile bu tarz problemlerin önüne geçilebilmektedir.

Rezene Çayı Bebekleri Uyutur mu?

6 aydan büyük çocuklar için uygun görülen rezene çayı bebeklerde uyku düzenlenmesi meydana getirmektedir. Buradaki etkisi asıl olarak sindirim sisteminin düzenlenmesi ile bebeğin rahatlaması, gaz sancılarının azalması ve böylece uykuya rahat geçmesidir. Hazımsızlık problemi yaşayan çocuklar için oldukça rahatlatıcı bir etki meydana getirmektedir. Eğer ki çocuğu bir problemi yoksa, uyku düzeni de varsa verilmesinin bir anlamı yoktur. Bebekler için rezene çayı genel olarak gaz ve hazımsızlık şikayetlerinin giderilmesi ve beraberinde uyku düzeninin sağlanması için verilmektedir.

Sakinleştirme özelliği bulunan rezene çayı 6 aydan küçük çocuklara verilmemelidir. Bebekler için sıklık tercih edilen bir bitki çayıdır. Gaz problemleri nedeniyle uykusu bölünen ve ağlama krizleri yaşayan bebeklerinize bu çaydan vererek daha rahat olmalarını sağlayabilirsiniz. Fakat aşırıya kaçılmaması ve verilmeden önce uzman bir hekime danışılması gerekmektedir.

Uyumayan Bebeklere Rezene Çayı Nasıl Verilir?

Bazı bebeklerde rezene çayı bebeklerde bağırsak hassasiyeti meydana getirebilir. Ayrıca alerjik etkiler de oluşturabilmektedir. Bunun için vermeden önce mutlaka doktora danışmalısınız. 6-12 ay arasındaki bebekler için 1-2 gram, 1-4 yaş arası çocuklar için 1.5-3 gram, 4 yaş ve üzeri çocuklar için ise 3.5 gram kadar rezene çayı verebilirsiniz. Gerekli ölçüde rezeneyi suda kaynatıp bebeğinize vererek hem uyku hem de kolik problemlerinin giderilmesini sağlayabilirsiniz. Miktarın çok olmaması oldukça önemlidir.

Emzirirken Rezene Çayı Ne Kadar İçilmeli?

Anne sütü ile beslenen ve henüz ek gıdaya geçmemiş olan çocuklar anneleri ne ile beslenirse onun vitaminin alırlar. Emzirme döneminde bu doğal çay sütün artmasına yardımcı olmaktadır. İştah açısı özelliği bulunan bu çay, emziren anneler tarafından günde 4-5 bardak kadar tüketilebilir. Anne sütü ile bebeğe de etkisi geçer. Böylece sindirim sistemi problemlerinin önlenmesi sağlanır. Kolik bebeklere rezene çayının şişkinlik ve gaz giderici etkileri şifa olabilmektedir. Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin öncesinde uzman hekim desteği alınmalıdır.

  • bebeklerde rezene çayı
  • bebeklerde rezene çayı faydaları
  • rezene çayı bebekleri uyutur mu
  • bebekler için rezene çayı
  • uyumayan bebeklere rezene çayı
  • uyumayan bebeklere rezene çayı nasıl verilir
  • emzirirken rezene çayı
  • kolik bebeklere rezene çayı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Gebelikte Albümin Testi Nasıl Yapılır? Kaç Olmalı?