Sağlık 24 Kasım 2021 - 03:33:24

D3 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? Faydaları ve Zararları

D3 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? Faydaları ve Zararları

D3 vitamini; vücudun güneş ışığını deri üzerinde sentezlemesi sonucunda ortaya çıkan bir vitamin türüdür.

D3 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu vitamin, D vitaminin henüz vücut içerisinde işlem görmemiş haline verilen isimdir. İnsanlar çeşitli besinlerden ya da güneş ışınlarından vücutlarına alırlar. Bu vitamin ilk olarak karaciğere ulaşır. Buradan sonraki durağı böbrekler olurken, burada D vitaminine dönüşür ve vücut, ihtiyacı olan D vitaminini karşılamış olur. D3 vitamini faydaları araştırılırken insanların D vitaminin faydalarını incelemesi doğru bir karar olacaktır. Bu iki vitamin bir anılabilmektedir.

D3 Vitamini Nasıl Alınır?

İnsan vücudu sürekli olarak vitaminlere ihtiyaç duyarken bu vitaminler sayesinde çok uzun süre hastalıklardan uzak durabilirken yaşlılık etkilerini de olabildiğince minimum düzeyde yaşamaktadır. Bu aşamada birçok farklı vitamin varken kişilerin bu vitaminleri eksiksiz bir biçimde vücutlarına almak için günlük yaşantılarını düzene sokması gerekmektedir. D3 vitamini de son dönemde isminden bolca söz ettiren bir vitamin olurken insanlar bu vitaminin ne olduğunu ve hangi besinlerde bulunduğunu güvenilir kaynaklardan araştırıyorlar.

D3 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Güneş ışınları, bu vitamin için en doğal ve rahat kaynak olurken gün içerisinde 30 dakika güneş ışınlarına maruz kalmak kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ancak bulundukları bölgenin iklimi ya da yaşam standartları sebebiyle insanlar bu 30 dakikayı geçirmekte zorluk çekebilmektedirler. Bu sebeple de D3 hangi besinlerde bulunur sorusunun cevabını aramaya başlarlar. D3 vitamini eksikliği yaşamak istemeyen kişilerin ilk sırada tüketmesi gereken besin peynirdir. Peynirin tüm çeşitlerinin içerisinde yer almaktadır. Sabah kahvaltılarında düzenli olarak peynir tüketen ya da günün kalanında farklı yiyecekler ile peyniri vücutlarına alan kişilerde bu vitaminin eksikliği ortaya çıkmamaktadır. Buna ek olarak tereyağı içerisinde de D3 oranı son derece yüksektir. Ülke mutfağımız önemli ürünlerinden birisi olan tereyağı ile birlikte D3 ihtiyacı da karşılanmış olacaktır. Bunlara ek olarak yağlı balıklar da içeriğindeki D3 miktarı ile birlikte özel ürünlerdir. Bu aşamada ton balığı ilk sırada gelirken onu somon ve uskumru takip etmektedir. Bu balıklardan birisinin haftada 1 defa kullanılıyor olması kişilerde D3 eksikliğinin yaşanmamasına katkı sağlamaktadır.

D3 Vitamininin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

İnsanlar bu vitaminin faydaları konusunda yaptıkları araştırmalarda kemik üzerinde çok olumlu etkiler gösterdiğini görebilmektedir. Bu aşamada kemiklerin gelişiminde çok önemli bir yer tutar. Bu özelliği sebebiyle çocukların düzenli olarak D3 içerikli besinleri alması çok önemlidir. D3 vitamini hangi besinlerde bulunur sorusunun cevabını alan kişiler, bunun sonrasında bu besinleri düzenli olarak tüketerek kaslarının güçlenmesini ve kan basınçlarının azalmasını sağlayabilmektedir. İleri yaşlara kadar D3 kaynağı olan besinlerin düzenli olarak tüketilmesi meme ve kolon kanserine karşı etkili olacaktır. Çok fazla D3 alınması böbrekleri yorarken taşa ya da tümör oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu durum D3 vitamini zararları olarak gösterilebilmektedir.

  • d3 vitamini
  • d3 vitamini nedir
  • d3 vitamini hangi besinlerde bulunur
  • d3 vitamini faydaları
  • d3 vitamini zararları
Yorumlar
Ahu Bakırcı D3 vitamini neye yarar? Nelerde var? Yan etkileri var mı? Fazlalığı ya da eksikliği durumunda ortaya kötü sonuçların çıkmasına neden olur mu? Bu vitaminin vücutta eksik olduğunu nasıl anlayabiliriz? Belirtileri nelerdir? Eksikliği nasıl engellenir? cevapla
Ayten Karlı D3 vitamini damla olarak satılıyor mu? Yan etkileri var mı? Güneş ışınlarından bu vitaminin rahatça alınabildiği belirtilmiş ama besinlerde bulunur mu? Hangi yiyecekleri tüketmek gerekiyor eksikliğini yaşamamak ve normal değerlere getirebilmek için? cevapla
yorum yaz
Eozinofil Nedir? Düşüklüğü Neyi Gösterir? Tedavisi Nasıl Yapılır?