Sağlık 28 Ağustos 2021 - 06:26:04

Damak Kaşıntısı Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümü Nasıl Yapılır?

Damak Kaşıntısı Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümü Nasıl Yapılır?

Damak kaşıntısı, damak dokusunda meydana gelen tahriş gibi faktörlerin meydana getirdiği bir problemdir.

Damak Kaşıntısının Nedenleri Neledir?

  • Damaktaki yumuşak bölge hassas olduğu için sıcak gıdaların tüketilmesi zararlıdır. Aşırı sıcak bir içeceğin içilmesi tahrişe neden olabilir. Tahrişten kaynaklı kaşıntı oluşabilmektedir. Tahrişe baharatlı gıdalar, asitli besinler, alkol, balık kılçığı, cips, mide asidi tanecikli gıdalar yol açabilir.
  • Damak kaşıntısıyla beraber hapşırma, göz yaşarması, burnun tıkanması alerjiden kaynaklı olabilir. Mevsimden kaynaklı oluşan alerji veya damak bölgesine temas eden maddeler alerjik reaksiyonları oluşturabilmektedir. Sigara, besin, sakız, toz, hayvan kılı, duman ve polen alerjiye neden olan etkenlerdendir.

Damak Kaşıntısı Nasıl Olur?

Herhangi bir belirti olmadan damak kaşıntısı hafif alerjik reaksiyon şeklinde karşıma gelebilmektedir. Damağa değen maddeler kaşıntıya neden olabildiği için, bu sorunu oluşturan etkenin keşfedilmesi gerekir. Hatta mevsimden dolayı oluşan alerjiler kontrol altına alınmalıdır. Baharat ve kızartma gibi ürünlerin tüketilmesi halinde kaşıntı daha şiddetli hale geliyor ve aynı alan kaşınıyorsa bunun sebebi ağız ülseri olabilir. Bazı gıdaların içinden normalden fazla kalsiyum oksalar kristali olabilir. Bunlar sağlık sorunu oluşturmaz fakat kaşıntıya neden olur. Yüksek seviyede kalsiyum oksalat olan besinler ise kuru kayısı, soya sütü, koyu yeşil yapraklı sebze çeşitleri, incir, şalgam, erik, kivi, haşhaş tohumu ve çikolatalı içki kokteylleridir. Kaşıntıya yol açan öteki etkenler nadiren de olsa ağız kanseri, ağız içinin yeterli temizlenmemesi, nefesin kötü kokması, yüksek ateşin olması ve renk değişimidir.

Damak Kaşıntısının Bitkisel Çözümü Nasıl Yapılır?

Damak kaşıntısı tedavisinin yapılabilmesi için ilk olarak rahatsızlığının sebebinin iyi bir biçimde tespit edilmesi gerekir. Etken tespit edildikten sonraki aşamada alerjik tepkilerle ilgili bilgi edinilir. Damağı tahriş eden besinlerden uzak durulması önlenmesi açısından mantıklı bir adım olarak karşımıza çıkar. Ilık içeceklerle gargara yapılabilir ve bu içecekler yudumlanabilir. Ayrıca kaşıntının yanma aşamasına çevrilmemesi için besin ve içecekler sıcak şekilde tüketilmemelidir.

Damak Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Her açısından muazzam derecede faydalı olan bal damak bölgesini rahatlatan bir besin olarak tarif edilir. Ilık süte karıştırıldığı zaman yudum halinde tüketilebilir. Bu şekilde alınan verim maksimum orandadır. Aynı şekilde dondurma tüketmek de kaşıntıyı yok eden bir yöntemdir. Fakat dondurmanın içinde ceviz ve fındık gibi parçaların olmaması gerekir. Bahsi geçen uygulamalar dışında damak kaşıntı ilacı kullanılabilir. Ağızda pamukçuk var ise doktorun onay verdiği ağız ilacı kullanılabilmektedir. Damak kaşıntısı sorununun geçmesi için bu yöntemlerin tamamı denenebilir ve kaşıntıya yol açan etkenlerin hepsi ortadan kaldırılmalıdır. Kaşıntı düzeyi çok üst boyutta ise hekimle görüşülmesi en faydalı adımdır.

  • damak kaşıntısı
  • damak kaşıntısının nedenleri
  • damak kaşıntısı nasıl geçer
Yorumlar
Yusuf Güler Damak kaşıntısı ne anlama gelir? Nasıl geçer? Hapşırma ve burun akıntısı da olunca kaşıntı daha da artıyor. Geçmesi için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor? Çok rahatsız edici bir durum gerçekten. cevapla
yorum yaz
Glukoz Nedir? Kaç Olmalı? Glukoz Yüklemesi Nasıl Yapılır?