Sağlık 08 Ocak 2021 - 17:40:32

Dermaroller Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları, Kullanımı, Zararları

Dermaroller Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları, Kullanımı, Zararları

Dermaroller; üzerinde pek çok titanyum mikro iğnenin bulunduğu, silindir şeklinde bir cilt bakım aparatıdır. Aynı zamanda skin roller, mesoroller ve microneedling gibi isimlerle de belirtilebilmektedir.

Dermaroller Nedir, Ne Demek?

Hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılan bir cilt bakım cihazı olan dermaroller, herhangi bir cerrahi bakım uygulaması yapılmadan cildin uyarılmasına destek olmaktadır. Cildin onarılmasına yardımcı olan kolajen üretiminin artmasına yardımcı olan bu cihaz aynı zamanda cildin kendini yenilemesine destek olmaktadır. Cildin sıkı ve elastikiyet özelliğinin oluşması için kolajen üretimi oldukça önemlidir. Bu cihaz vücuda mikro hasarlar vererek cildin kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olmaktadır. Ciltte hasar oluştuğunda cilt bunları yok etmek için kolajen üretimi arttırır. Bunun yanında kan dolaşımının artmasını sağlar. Bu sayede kuru ve yaşlı cilt tabakasının atılmasına, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Cildin yenilenmesi ile birlikte ise anti-aging yani kırışıklık önleyici etkiler katkılar oluşturur.

Dermaroller; göz altı çevresi, yüz bölgesi, saç bölgesi ve vücut bölgesi için kullanılabilmektedir. Düzenli ve etkili bir şekilde kullanıldığında 1-2 hafta içerisinde faydalı sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Göz ce yüz çevresi oldukça hassas olduğundan uygularken bir uzmandan destek alabilirsiniz.

Dermaroller Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Cildin yenilenmesine katkı sağlayan dermaroller, akne oluşumunu engeller ve aynı zamanda akne sonrası ciltte oluşan lekelerin giderilmesine destek olur. Ciltte genişleyen gözeneklerin küçülmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Güneş ışınlarından gelen ultraviyole ışınlar nedeniyle zarar görmüş olan cildin yenilenmesine katkı sağlar. Ciltteki kırışıklıkların ve sarkmaların giderilmesi için kullanılabilen bir cihazdır. Derinin kendini onarmasını sağlamaya yardımcı olarak kısa süre içerisinde ölü hücrelerin atılmasına ve yeni hücrelerin oluşumuna katkı sağlar.

Dermaroller tüm bu özelliklerin yanı sıra saç bakımı için de kullanılmaktadır Saç derisinde kan akışının hızlanmasına yardımcı olan bu cihaz böylece yeni saç oluşumuna destek olabilmektedir. Saçların daha çok gürleşmesi, meydana gelen saç kayıplarının giderilmesi gibi konularda etkisi bulunmaktadır.

Dermaroller Zararları Nelerdir? Yan Etkileri Var mı?

Cildin yenilenmesine katkı sağlayan derme roller üzerinde bulunan iğneler sayesinde mikro kanallar açarak cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olmaktadır. Fakat yanlış bir uygulama cildin zarar görmesine neden olabilir. Cildiniz için kullanmış olduğunuz kremler ve serumlar bu uygulama sonrasında çok alt tabakalara yerleşerek cildinize zarar verebilir. Bu durum bakteri oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle evde uygularken kullandığınız ürünlere ve cihazın kullanımına dikkat etmelisiniz.

Derma Roller Kullanımı Nasıldır?

Hücrelerin yenilenmesine ve kolajen üretiminin artmasına destek olan dermaroller kullanımında iğne sayısı ve mm özelliği oldukça önemlidir. Vücudumuzun her bölgesi aynı deriye sahip değildir. Örneğin göz çevresi için 0,25 mm gerekirken yüz ve saç için 0,5 mm gerekmektedir. Aynı zamanda uygulama sırasında kullanılan ürünler de farklılık içermektedir. Saç dökülmesi, çatlaklar, kırışıklar, güneş lekeleri ve gözenek gibi pek çok cilt problemi için uygulanabilmektedir.

  • dermaroller
  • dermaroller nedir
  • dermaroller faydaları
  • dermaroller zararları
  • dermaroller kullanımı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Stevia Tohumu Bitkisi Fiyatı ve Satışı