Sağlık 29 Haziran 2021 - 05:50:00

Havuç Maskesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Kullananlar ve Yorumlar

Havuç Maskesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Kullananlar ve Yorumlar

Havuç maskesi; sivilce ve leke izlerinin giderilmesine yardımcı olan, vücudun asit-baz oranını dengeleyen, hasar görmüş cilt dokusunun iyileşmesine yardımcı olan bir bakım kürüdür.

Havuç Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Evde kolayca hazırlanabilen ve A vitamini açısından zengin olan havuç maskesi, cildin doğal bir şekilde temizlenmesini sağlarken aynı zamanda pembelik te vermektedir. Beta karoten deposu olan havuç maskesi aynı zamanda ciltteki UV ışınlarının yan etkisinin azalmasına da etki göstermektedir. Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi için adeta botoks etkisi meydana getiren bu doğal maske, herhangi bir kimyasal bileşen içermediği için cilt sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

Havucun içerisinde cilt için oldukça faydalı olan potasyum, demir, bakır, pantotenik asit, folat, manganez, A, C, E, B8 ve K vitaminleri yer almaktadır. Bu özellikleri bakımından cildi güzelleştirmekle kalmaz aynı zamanda cildin korunmasına da etki eder. Cildi serbest radikallerden ve ölü hücrelerden arındıran havuç maskesi, daha sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan cilde sahip olmayı sağlamaktadır. İçerisinde bulunan potasyum sayesinde cildin kurumasını önler ve nemlenmesini destekler. E vitamini özelliği sayesinde cildi onaran bu doğal yüz maskesi, aynı zamanda sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarının giderilmesine de yardımcı olur.

Havucun içerisinde yer alan C vitamini, vücudun kolajen üretmesini sağlar ve bu sayede cildin yenilenmesi, gençleşmesi meydana gelir. Beta karoten içermesi güneşin zararlı ışınlarının yan etkilerinden korurken, aynı zamanda cilt lekeleri ve güneş lekelerinin giderilmesin de etkili olabilmektedir.

Havuç Maskesi Nasıl Yapılır?

Bu doğal içerikli maskenin kullanım amacına göre tarifi değişmektedir. Cilt bakımı için havuç maskesi tarifi uygulayacaksınız ihtiyacınız olan malzemeler 1 yemek kaşığı kadar püre havuç, 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyudur. Tüm malzemeleri karıştırıp, cildinize sürerek yaklaşık 30 dakika bekletiniz. Sonrasında ılık su ile yıkayınız. Eğer haftada 2-3 kere bu maskeyi uygularsanız kısa süre içerisinde etki görebilirsiniz.

Eğer siyah noktalar için havuç maskesi uygulamak istiyorsanız malzemelerden yoğurdu çıkartıp sandal ağacı tozu ekleyiniz. Aynı şekilde malzemeleri karıştırıp yüzüne sürünüz ve yarım saat bekleyiniz. Sonra cildinizi temizleyiniz. Haftada 2-3 kere uygulayarak cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayabilirsiniz.

Havuç maskesi sivilceler için, yağlı ciltler için olmak üzere farklı pek çok şekilde uygulanabilmektedir. Fakat belirtmek gerekir ki eğer bir cilt probleminiz varsa öncesinde mutlaka bir dermatolog desteği alınız.

Havuç Maskesi Cilt Lekelerini Giderir mi?

Yaşlanmaya başlı olarak oluşabilen cilt lekeleri aynı zamanda sivilce ve akne problemi yaşamış kişilerde de sıklıkla görülebilmektedir. Bu lekelerin giderilmesi için her ne kadar kimyasal içerikli ürünler bulunsa da havuç maskesi içeriğinde yer alan vitamin ve mineral özleri sayesinde cildi ölü hücrelerden arındırır ve gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Ayrıca doku yenilenmesi meydana getirerek lekelerin giderilmesini sağlar.

Havuç Maskesi Kullananlar ve Yorumlar

Pratik bir şekilde evde hazırlanabilen havuç maskeleri aynı zamanda hazır olarak da kullanılabilmektedir. Günümüzde birçok kişi güzelliğinin sırrı olarak bu maskeyi önerebilmektedir. Havuç maskesi yorumlarını incelediğimizde uygulama yapanların çok memnun kaldığını görebilirsiniz. Eğer ki havuca alerjiniz varsa uygulamayınız. İleri derecedeki cilt problemleri için uzman yardımı almayı unutmayınız.

  • havuç maskesi
  • havuç maskesinin faydaları
  • havuç maskesi nasıl yapılır
  • havuç maskesi tarifi
  • siyah noktalar için havuç maskesi
  • havuç maskesi cilt lekeleri
  • havuç maskesi içeriği
  • havuç maskesi kullananlar
  • havuç maskesi yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Ödem Çayı Zayıflatırmı? Nasıl Yapılır? Ne Kadar İçilmeli? Tarifi, Faydaları, Etkileri