Yaşam 28 Ekim 2021 - 13:04:19

Kas Nasıl Yapılır? Kas Yapmak için Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

Kas Nasıl Yapılır? Kas Yapmak için Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

Kas yapmak; vücudun ideal kiloya gelmesi, yağ oranının azalması ve kas liflerinin güçlenmesi için birtakım egzersizlerin yapılması ile sağlanmaktadır.

Kas Nasıl Yapılır? Nasıl Gelişir?

Fit bir vücuda sahip olmak için öncelikle beslenme düzenine dikkat edilmeli ve beraberinde kasların gelişmesi için birtakım çalışmaların yapılması gerekir. Özellikle erkeklerin en çok istediği şey olan kaslı bir vücuda sahip olmak biraz sabır isteyen bir şeydir. Protein kas besleyicilerinin ilkidir, ancak karbonhidratlar ve yağlar tamamen göz ardı edilmemeli ve dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Vücudumuzun yağa da ihtiyacı olduğunu unutmayın. Örneğin, herhangi bir yağ içermeyen bir beslenme programı uygularsanız, vücudunuz var olan yağı tutmaya çalışır. Bu, yağın vücuttan daha uzun süre dışarı atılmasına neden olabilir. Kas gelişimine gelince, kas yapma hareketleri kadar önemli olan bir başka şey dengeli beslenme programı uygulamanızdır.

Kas Yapmak İçin Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

Organların, sinirlerin ve vücut sisteminin geri kalanının düzgün çalışabilmesi, aldığımız protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallere bağlıdır. Aynı şekilde, düzenli kas büyümesi de ancak bu besin maddeleriyle sağlanabilir. Tabii ki, besin takviyeleri yerine onları doğal gıdalarla almak her zaman daha sağlıklıdır.

Fit gözükmek ve kas yapmak için ne yemeliyiz diye baktığımızda yumurtayı sayabiliriz. Yumurta sarısı sadece biyolojik bakım için en değerli protein kaynağı değil, aynı zamanda yağ çözmeye ve kas konsantrasyonunu artırmaya yardımcı olan B12 vitamini içerir. Aşağıda, kas gelişimi için protein içeren ve faydalı olan besinlerin listesi verilmektedir:

  • Balık yağı tüketilmelidir. Omega-3 bakımından zengindir ve aynı zamanda metabolizmaya hız kazandırarak vücuttaki yağ oranını azaltır.
  • Tavuk protein bakımından oldukça zengindir. Her tavukta 30 ile 100 gram arasında protein yer alır. Kızartabilir, fırında pişirebilir, yemeğini yapabilir ya da haşlanmış olarak salatalara ekleyebilirsiniz.
  • Lif, protein, vitamin ve mineral barındıran yulaf, kas yapmak için tüketilmesi gereken gıdalar arasındadır.
  • Ananas, içeriğinde yer alan bromelain sayesinde proteinin sindirilmesini sağlar. Egzersizden sonra, öğle aralarında ve kahvaltıda tüketebilirsiniz. Ayrıca kas iltihabını da engeller.
  • Yalın kıyma gibi kırmızı et, mükemmel protein kaynaklarıdır. 100 gram yağsız sığır eti 27 gram protein, 11 gram yağ içerir ve yaklaşık 200 kaloridir. Diğer etlerden sığır etinin belirgin özelliği, kas büyümesinde önemli bir rol oynayan B12 vitamini ile çinko ve demir açısından zengin olmasıdır.
  • Ispanak içeriğinde yer alan phytoecdysteroids sayesinde kas büyümesinin artırılmasına yardımcı olur.
  • A ve C vitamini bakımından zengin olan tatlı patates, potasyum, riboflavin, bakır, pantothetic asit ve folik asit kaynağıdır ve kas yapmak için önerilmektedir.

Eğer kas yapmak için program hazırlayacaksanız bu besinlerin olmasına özen gösteriniz. Fakat sadece bunlarla sınırlı değildir.

Kas Gelişimine Yardımcı Besinler Nelerdir?

Günlük hayatta yağ yakıp kas yapan yiyecekler olarak sizlere bir liste sunacak olursak eğer;

Balık: Somon ve ton balığı gibi yağlı, soğuk deniz balıkları, zengin protein değerleri ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri ve kas yapımı gıdalar arasında önemli bir yere sahiptir.100 gram somon yaklaşık 25 gram protein içerir ve vitamin D için çok iyi bir kaynaktır. Eğer kırmızı et yerine başka bir kaynaktan protein satın alacaksanız, bu balık iyi bir seçim olabilir.

Peynir: Yağsız veya yağsız süt peyniri, protein açısından zengin ve çok az kaloriye sahiptir.

Brokoli: Mineral ve lif kaynağı olması sayesinde metabolizmayı destekler ve kas oluşumuna yardımcı olur.

Muz: Oldukça besleyici olan muz, şeker oranı yüksek olmasına rağmen kas oluşumunda etkin rol alabilmektedir.

Mercimek ve Nohut: Eğer et yiyemiyorsanız protein ihtiyacınızı mercimek ve nohuttan karşılayabilirsiniz. Dengeli beslenmek için tercih edebilirsiniz.

Vücudunuzun gelişmesi için kas güçlendirici ilaçlar yerine öncelikle bu tarz besinlere ağırlık vermeniz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.

Kaslı Vücut İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kaslı vücut için düzenli egzersiz ve programlı bir beslenme listesi yapmak şarttır. Aksi halde kaslarınız zamanla sarmaya başlar ve kaslı bir vücut yerine sarkmış bir vücuda sahip olabilirsiniz. Bu nedenle egzersiz programınızı ve beslenme listenizi ihmal etmeyiniz. Yoğun bir şekilde kasları çalıştırdıktan sonra kasların birkaç gün dinlenmesi gerekir.

Serbest ağırlıklar ile çalışmak daha fazla kas yapmaya yardımcı olur. Ayrıca dengeli beslenmeniz gerekir. Tek yönlü diyetler yerine vitamin ve mienral açısından zengin besinleri tüketmeye özen gösteriniz. Kaslı vücut için ideal kilo önemlidir.

Bol su tüketimi ve düzenli uyku atletik vücut antrenmanı kadar önemlidir. Gün içerisinde aldığını kalorileri egzersiz sırasında harcamanız önemlidir. Vücudunuz geliştikçe ağırlıkları daha fazla artırmalısınız. Protein bakımından zengin besinleri tüketmeyi de ihmal etmeyiniz. ayrıca gereksiz karbonhidratlardan uzak durunuz.

Her insanın vücut yapısı farklıdır. Bundan dolayı kas geliştirmek için uygulanan yöntemler değişkenlik göstermektedir. Vücudunuzdaki yağ oranının hesaplanması ve bilgili antrenörlerden destek almanız bu aşamada önemlidir.

  • kas yapmak
  • kas nasıl yapılır
  • kaslı bir vücuda sahip olmak
  • kas yapma hareketleri
  • kas yapmak için beslenme programı
  • kas büyümesi
  • kas yapmak için ne yemeliyiz
  • kas gelişimi için protein
  • kas yapmak için program
  • kas gelişimine yardımcı besinler
Yorumlar
Ayça Parlak Yaklaşık olarak 5 aydır kas geliştirmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Tavsiye verebilecek olan var mı cevapla
Mehmet Derin Kas yapmak için hareketler nelerdir? Nasıl kol kası yapılır? Ben bunun için spora başlamayı düşünüyorum ama nasıl bir program uygulamalıyım? Spor yapmak yeteli mi kas için diyet yapmak gerekir mi? Günde kaç saat çalışmak yeterli our? cevapla
yorum yaz
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflatır mı?