Ozon Tedavisi Nedir? Ne İşe Yarar? Kimlere Uygulanır? Zararları Nelerdir? Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi; 3 adet oksijen atomunun birleşmesiyle oluşan ozon gazının, bir yarayı iyileştirmesi ya da bir rahatsızlığı gidermesi için vücuda uygulanması işlemidir.
Ozon Tedavisi Nedir, Ne Demek?
Özellikle atmosferde güneşin mor ötesi ışınlarının dünyaya gelmesine engel olan ozon, oksijenden çok daha yüksek enerjiye sahip bir yapı ortaya koyar. Patolojik rahatsızlıklarda etkin tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkan ozon tedavisi, ortaya koyduğu etkili süreç ile birlikte pek çok insanın sağlığına kavuşmasında faydalı bir yöntem olarak dikkat çekmektedir.
Vücuda ozon gazı uygulanmasını ifade eden ozon tedavisi, bağışıklık sisteminin uyarılmasını sağlayarak hastalıkların tedavi edilmesine etkili olmaktadır. Oksijen terapisi olarak da isimlendirilen bu teknik, deri hastalıklarından, enfeksiyon hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlık için yarar sağlamaktadır.
Çevre dokulara giden oksijen miktarının artmasını sağlayan ozon terapisi, damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın tedavisini mümkün hale getirmektedir. Vücuttaki kan akışını ve dolaşımı düzenleyen bir tedavi yöntemidir. Ayrıca antioksidan enzim sistemini de geliştirmektedir.
Ozon Tedavisi Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
Tıbbi olarak faydası kanıtlanmış olmakla beraber, ozon tedavisinin güçlü okside etme özelliği, bu tedavinin etkin yöntemini ve sonucunu bize daha iyi açıklamaktadır. Yara olarak nitelenen patolojik durumlarda, iyileşme süreci ozon tedavisi ile hızlanır. Özellikle enfeksiyon kapmadan hızlı bir iyileşme süreci için, tıbbın bu gelişmiş yöntemi kullandığı bilinmektedir. Ozon tedavisi faydaları şöyledir:
- Hücre ve dokulara ulaşan kan dolaşımının hızlanmasını destekler.
- Bağışıklığı uyararak, enfeksiyon hastalıklarına karşı iyileştirici ve önleyici etki oluşturur.
- Damarları yenileyerek, tansiyon dengelenmesi ve düzenlenmesi sağlar.
- Lenf ve kan sisteminin temizlenmesine destek olur.
- Cilt dokusunun gençleşmesini ve yumuşamasını sağlar.
- Kaslardaki toksini yok eder ve rahatlık oluşturur.
- Hormon ve enzim üretimini dengeler.
- Beyin fonksiyonlarını hızlandırır, hafızayı kuvvetlendirir.
- Depresyonu ve sıkıntıyı yok eder.
- Adrenalini okside eder ve vücuttaki stresi gidererek, sakinlik oluşturur.
Dokulara ulaşan oksijen miktarında artış sağlayan bu tedavi yöntemi, uzman hekimler tarafından uygulandığı zaman faydalı sonuçlar oluşturur. Evde ozon tedavisi de aynı şeklinde uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Yapıcı etkisinin yanı sıra iyileştirici özelliği, ozon kullanımının artışındaki en önemli etkenlerden biridir.
Özellikle vücut boşluklarına ozon gazı verilerek yapılan tedavi süreçleri olumlu sonuç ortaya koymuş ve uygulama yöntemlerinin başarısı günden güne insanlar arasında çok daha fazla memnuniyet yaratmıştır.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Günümüzde, bilinen çok sayıda farklı ozon tedavisi çeşitleri karşımıza çıkmaktadır. Bu kimyasal bileşik etkisi ile zenginleştirilmiş kan, insanlarda iyileştirme sürecini çok daha olumlu bir noktaya getirmektedir. Diğer tedavi süreçleri ve yöntemler yine etkili olmakla beraber, gelin ozon tedavi süreçleri ve yöntemleri konusunda ortaya konan seçenekleri birlikte inceleyelim;
- Majör yöntem: Bu yöntemde yaklaşık 50-200 mililitre kan alınmak suretiyle, daha önceden ayarlanmış olan ozon dozu bu kana karıştırılır ve kan tekrardan hastaya verilir.
- Minör yöntem: Kişiden 2-5 cc kadar kan alınır ve belirli dozda ozonla karıştırılıp, verilir.
- Vücut boşluklarına ozon gazı verilmesi: Rektal-makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme ile ozon verilmektedir.
- Eklem içi ozon gazi uygulaması: Eklem ve ağrılı kas bölgelerine iğne ile ozon verilir.
- Ozon torbası: Diyabetik ayaklarda, iyileşmeyen yaralarda, cilt lezyonlarında, enfeksiyonlarda, nöropatik ağrılarda, dolaşım bozukluklarında ve huzursuz bacak sendromunda kullanılır.
- Ozon kupa: Bası yaralarında tercih edilir.
Buradaki uygulamalar genellikle direkt olarak ozon gazının birebir olarak uygulamasını göstermektedir. Sivilce için ozon tedavisi de uygulanırken aynı zamanda genel sağlık konusunda bu yöntem etkilidir.
Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanır? Neye İyi Gelir?
İyileşme sürecini hızlandıran ve tedavi konusunda insanlara avantaj sağlayan ozon bileşeni, en kısa zamanda etkisini gösterip hastalıklar üzerine iyileşme özelliği sağlamaktadır. Çoğunlukla hızlı ve pratik iyileştirme süreci ile karşımıza çıkan ozon tedavisi, elbette ki uzman doktorların tavsiye ve yöntemleri ile birlikte ön planda olmalıdır.
Kanser, hipertansiyon, antibiyotiklere dirençli bakteri, virüs ve mantar gibi zararlı maddelerin giderilmesi, akciğer hastalıkları, otoimmün hastalıklar, kas ve iskelet sistemi, kronik yorgunluk, ağız yaraları gibi birbirinden farklı rahatsızlık için iyileştirici etki sağlamaktadır. Bu tarz rahatsızlık yaşayan kişilere uygulanabilmektedir.
Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
Keşfedildiği günden bu yana güvenli bir şekilde kullanılan ve tedavi süreçlerinde etkili olan ozon, hem dünya hem de insanlar için gerçekten çok önemli bir kimyasal bileşiktir. 5.579.238 hasta üzerinde yapılan uygulamada, yan etki sadece 40 civarında hastada ortaya çıkmıştır. Onun da yüzdelik dilimleri ölçümlemesi yapıldığı zaman, neredeyse yok denecek kadar düşük bir rakam ortaya çıkmaktadır. % 000007 gibi bir rakam, ozon tedavisi yaptıranlar için gerçekten risk olarak kabul edilecek ve zararsız olduğu varsayılarak bir rakam olarak karşımızdadır.
Ozon tedavisi zararları nelerdir dediğimizde, Bu gaz toksittir ve göz ve solunum yollarını tahriş edebilmektedir. Fakat bu tedavi süreci; deneyimli, sağlık personel katkısı ile beraber gerçekleştirilirse, durumun kontrol altında olması sağlanır. Çok etkili bir süreç ve bu sürecin getirdiği avantajlı tedavi yöntemleri ile birlikte, insanlara bu tedavi yönteminin uygulanması oldukça faydalıdır.