Sağlık 24 Mart 2021 - 11:43:54

Sencha Çayı Faydaları Nelerdir? Fiyatı Ne Kadar? Nasıl Yapılır?

Sencha Çayı Faydaları Nelerdir? Fiyatı Ne Kadar? Nasıl Yapılır?

Japonya'da oldukça önemli olan sencha çayı, zümrüt yeşili bir renktedir ve lezzetli aroması sayesinde sevilerek tüketilmektedir. Yeşil çay ile benzer olmasına rağmen içerik bakımından farklı etkilere sahip olan sencha çayı faydaları nelerdir öğrenmek istiyorsanız, fiyatı ve tarifi hakkında bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Sencha Çayı Faydaları Nelerdir?

Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan sencha çayı vücutta yağ yakmayı kolaylaştırmaktadır. Metabolizmanın dengeli bir şekilde çalışmasına destek olur. Bu etkileri sayesinde pek çok diyet listesinde yer almaktadır. Sencha çayının faydaları hakkında geniş bilgiler verecek olursak onları şu şekilde sıralamamız mümkündür:

  • Vücuda enerji veren sencha çayı içerisinde yer alan vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde zihnin rahatlamasını sağlamaktadır. Zihnin uyanık kalmasını sağlamaktadır.
  • Kan basıncının düşürülmesini sağlayan bu doğal içerikli çay, kalpte gerilme hissinin giderilmesini sağlamaktadır.
  • İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde bilişsel fonksiyonları uyarmaktadır. Sinir yollarının uyarılmasını sağlar ve oksidatif stresi engeller. Böylece odaklanmayı kolaylaştırmaktadır.
  • Düzenli olarak tüketilen sencha çayının yararlarına baktığımızda kolesterol dengeleyici etkisinden bahsetmek mümkündür.
  • Cilt sağlığının iyileşmesini sağlayan bu çay aynı zamanda sivilce ve akne problemlerinin giderilmesini sağlamaktadır. Cilde parlaklık verir ve nem ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Yaşlanmayı geciktirerek, kırışıklıkların azalmasını sağlar.
  • İçeriğinde yer alan flor sayesinde dişlerin güçlü olmasını sağlar. Ağız içerisindeki mikropları engeller ve böylece ağız kokusunu giderir.

C vitamini bakımından zengin olan sencha çayı bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Beyaz kan hücrelerini destekler ve grip, nezle gibi hastalıklarla baş eder.

Sencha Çayı Nasıl Yapılır?

Sencha Çayı Nasıl Yapılır?

Gerin ve stresli bir günün ardından rahatlamak için tüketeceğiniz sencha çayının tarifi oldukça basittir. Bu çayı demlemek için gerekli olan malzemeler 2 su bardağı su ve 2 çay kaşığı sencha yaprağıdır. Bu yaprakları öncelikle fincanın içerisine koyunuz. Suyu kaynatınız ve kaynama noktasına henüz ulaşmadan ocaktan alınız. Tam kaynamış su çayın acı olmasına neden olur. Su biraz ılık olduğunda daha lezzetli olmaktadır. Suyu bu şekilde yaprakların olduğu fincana dökünüz. Sonra 1-2 dakika demlenmesini bekleyiniz. Bu şekilde tüketim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu çayın üzerine tekrar yaprak ekleyip demleme yapmayınız. Bu tadının kötü olmasına sebebiyet verir.

Sencha Çayı Çeşitleri Nelerdir?

Pek çok türü olan sencha çayının en popüler çeşitleri şunlardır:

Shincha: Yeni çay olarak bilinir ve tadı oldukça tatlıdır. Bahar mevsiminde hasat edilmektedir.
Asamushi sencha: Oldukça hafif biz lezzeti bulunmaktadır. Hafifçe buğulanmış bir yeşil çay çeşididir.
Fukamushi sencha: Yaprakların daha uzun süre demlenmesi ile yapılan bir çaydır. Rengi oldukça koyu, tadı ise zengindir.
Chumushi sencha: Asamushi ve fukamushi çaylarının karışımı olarak sunulan bu çay, sarımsı ve yeşil bir renge sahiptir. Tat olarak hafif tereyağlıdır.

Besin değeri oldukça yüksek olan sencha çayı antioksidanlar, kateşinler, C vitamini, beta-karoten, folik asit, saponinler, potasyum, kalsiyum ve fosfor içermektedir. Bunların yanında belli oranda kafein de içermektedir.

Sencha Çayının Fiyatı Ne Kadar?

Japonya'da en fazla tüketilen çay çeşidi olan sencha çayının fiyatı çok pahalı değildir. Aktarlardan ya da marketten sipariş vererek günlük hayatta kullanım sağlayabilirsiniz. Kronik bir rahatsızlığınız varsa doktora danışarak tüketiniz. Hamileyseniz ya da hamilelik şüpheniz varsa kullanmayınız.

  • sencha çayı
  • sencha çayının faydaları
  • sencha çayı nasıl yapılır
  • sencha çayının tarifi
  • sencha çayı çeşitleri
  • sencha çayının fiyatı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Graves Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Bitkisel Tedavisi Var mı?