Yaşam 08 Kasım 2021 - 13:23:39

Ter Kokusu Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözümü ve Ter Kokusu Önleyici Doğal Yöntemler

Ter Kokusu Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözümü ve Ter Kokusu Önleyici Doğal Yöntemler

Ter kokusu; ter bezleri aracılığı ile vücuda salınan sıvının bakteriler ile etkileşime girmesi sonrasında gelişir ve bu durumun giderilmesi için bitkisel çözümler, doğal yöntemler bulunmaktadır.

Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Vücudun kendini soğutmak için sağlamış olduğu bir eylem olan terleme, vücutta bakteriyel temizliğin gerçekleşmesi, ağır metallerin uzaklaştırılması gibi pek çok etkiye sahiptir. Genel olarak ter kokusunun giderilmesi için çözüm yolu amacı ile deodorantlar tercih edilirken aynı zamanda alternatif yöntemler de tercih edilmektedir. Koltuk altı kokusu nasıl giderilir diye bakacak olursak;

  • Duş sonrasında doğru kıyafetlerin seçilmesine özen gösteriniz. Duş aldığınızda vücudunuzdaki bakteriler yok olur ve ter kokusu giderilir. Duştan sonra ise pamuk ya da keten kumaşlı giysiler giymelisiniz. Kalitesiz sentetik kumaşlardan elde edilen kıyafetler, bakterilerin üremesine ve kokunun olaşmasına neden olur.
  • Kişisel temizliğinize önem vermelisiniz. Koltuk altı tüylerini temizleyiniz. Tüyler alınmadığı zaman bakteriler artabilir. Ayrıca istenmeyen tüyler terleme hızını da artabilir. Ter kokusu önleyici en etkili yöntem için öncelikle tüylerin yok edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kokuyu önlemek için kullandığınız deodorant ya da diğer ürünlerin içeriğinde alüminyum, paraben, phthalates ve propilen glikol olmamasına özen gösteriniz. Bu tarz ürünler bakterileri çoğaltarak kötü kokuya neden olmaktadır.
  • Koltuk altınıza doğal detoks tariflerinden ve yöntemlerinden uygulayabilirsiniz.

Sosyal yaşamda ve genel anlamda ter kokusu kişiye oldukça zor duruma sokmaktadır. Birçok rahatsızlık ve hastalıkta olduğu gibi çeşitli bitkiler terleme ya da ter kokusu oluşumunu engellemektedir. Bu bitkisel çözümlerden bazıları terleyen bölgelere sürerek uygulanırken bazıları ağız yoluyla tüketilerek uygulanabilir. Ter kokusuna son vermek için hem doğal hem de tıbbi yöntemler de vardır.

Ter Kokusunun Bitkisel Çözümü Nedir?

Ter kokusuna doğal çözüm önerilerini merak ediyorsanız eğer sizler için bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Güvercin ağacı bitkisi: İnsanlarda ter oluşumu bakteriler tarafından gerçekleştirilirken bu bakterilerin insan vücudunda var olabilmesi için belirli bir pH değerinin üzerinde bir ortamın oluşması gereklidir. Koltuk altı bölgesinde pH değeri üst seviyeye çıktığında bakteri oluşumu başlar ve bu da terlemeye sebep olur. Güvercin ağacı bitkisi cilde sürüldüğünde o bölgenin pH değerinin artmasını engellerken bu sayede ter oluşumunun da önüne geçilmiş olur. Terlenen bölgeye bu bitkinin özü ya da yağı sürülerek sorun ortadan kaldırılabilmektedir.

Turp: Şifa kaynağı olarak tanımlanan turp, ter kokusunu önlemek ve gidermek için etkilidir. 15-20 adet turpun suyunu çıkartınız. İçerisine bir miktar gliserin ekleyip, sprey şişesine koyunuz. Buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz. Her kullanımdan önce mutlaka çalkalayınız.

Domates: Domatesin posasını çıkarıp, doğrudan koltuk altınıza uygulayınız. Yaklaşık 15 dakika bekletip, sonrasında durulayınız. 1-2 hafta düzenli kullanım sonrasında etki görülebilmektedir.

Çay ağacı yağı: Anti-bakteriyel özelliği bulunan çay ağacı yağı, zararlı bakterilerden arınmayı ve kurtulmayı sağlar. 1 fincan suya 2 damla çay ağacı yağı ekleyiniz. Güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sprey şişesine koyarak, deodorant şeklinde kullanınız. Doğru yağı koltuk altına da koyabilirsiniz.

Bebek pudrası: Koltuk altılarınıza az miktarda bebek pudrası sürerek terlemenin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Limon: Yukarıda bahsedilen çözümlere ek olarak kişiler limon suyunu da terleme sonucu oluşan kokuları önlemek için kullanabilirsiniz. Ter kokusuna limon suyu kullanıldığında asidik özellik gösterdiği için fazla uygulandığında cilde zarar verebilir. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için bir miktar su ile seyreltilerek kullanılabilir.

Biberiye: Anti-bakteriyel özelliği sayesinde biberiye yağı, kısa süre içerisinde ter kokusunu giderir. 1 bardak suya 8-10 damla biberiye yağı koyunuz. Etki görmek için karıştırıp uygulayınız.

Eğer ekşi ter kokusu sorunu yaşıyorsanız bu doğal yöntemlerden destek alabilirsiniz. Kimyasal içeriği bulunan ürünlerden kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir.

Elma Sirkesi Ter Kokusunu Önler mi?

Doğal yollardan üretilmiş organik sirkeler etkili olmaktadır. Sirkenin uygulandığı ortamı kurutma etkisi olduğundan ter kokusuna sirke sürmek, kokunun önüne geçmektedir. Genel olarak kişilere elma ya da üzüm sirkesi önerilir ve hormonal ter kokusu için de faydalı olabilmektedir.

Bir miktar pamuk yardımıyla sirkeyi ter bölgelerine rahatlıkla sürebilirsiniz. Buna ek olarak sprey şeklinde uygulamak için özel şişelere döküldükten sonra da sirke ter bölgesine sıkılarak uygulanıyor. Dışarıya çıkmadan 15-20 dakika öncesinde uygulama yapılırsa, etkili sonuçlar alınabilir. Aksi halde kişilerde hafif de olsa sirkenin kendi kokusu olabiliyor. Ancak bu koku yaklaşık 10 dakika içerisinde geçmektedir.

Ter Kokusuna Karbonat Nasıl Yapılır?

Vücudu kötü kokulardan arındırma konusunda etkili olan karbonat, koltuk altlarına, boyuna ve ayaklara sürülerek kullanılabilmektedir. Nem emici özelliği bulunan karbonat, aynı zamanda ter kokusuna neden olan bakterilerin giderilmesini sağlar.

Etkili bir çözüm yaratmak için karbonat ile mısır nişastasını karıştırabilirsiniz. Kokudan rahatsız olduğunuz bölgelere bu karışımı sürebilirsiniz.

Ter Kokusu Önleyici Doğal Yöntemler

Özellikle yaz aylarında zorlayıcı olan ter kokusuna kesin çözüm yaratmak istiyorsanız doğal bir yol olan adaçayından yardım alabilirsiniz. aşırı terlemenin yaklaşık olarak %50 oranında azalmasını sağlamaktadır.

Ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatma etkisine sahip olan adaçayı, bu etki ile birlikte direkt çözüm sağlar. Bunun yanı sıra anti bakteriyel bir özelliği de olduğundan ter oluşumuna sebep olan bakterilerin üremesini ve yayılmasını engeller. Bu iki özelliği kişilerin sorunlarının çözümünde oldukça yeterli olacaktır.

Adaçayı demlenerek kullanıldığında bu etkiyi göstermez ancak adaçayı yağı ile istenen etki ortaya çıkmaktadır. 2 damla adaçayı yağını 2 yemek kaşığı su ile birleştiren kişiler gerekli karışımı elde ederken bu karışımı ter bölgelerinde pamuk yardımıyla kullanabilirler.

Tüm bu yöntemlerden etki alınmazsa eğer ter kokusu tedavisi olmanız gerekmektedir. Bunun için uzman bir doktordan destek alınız.

  • ter kokusu
  • ter kokusu nasıl önlenir
  • ter kokusuna limon
  • ter kokusu için doğal yöntemler
Yorumlar
Gülçin Ürkmez Gün içinde çok terliyorum bunu nasıl önleyebilirim? Terlemeyi azaltmak için ne yapmalıyım? cevapla
Musa ERGÜN Adaçayı bitkisinin terleme konusundaki etkisi pek tercih edilir değil bence. Çünkü terlemek aslında sağlık açısından iyidir. Toksin atmada önemlidir diye biliyorum o yüzden ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatmak bence çok tercih edilmememli. Ama özellikle koltuklatı gibi bölgelerde asidik ortam ( pH değeri düşük ortam oluşturarak koku yapan bakterilerin oluşmasını engellemek bunun için de limon, güvercin ağacı bitkisi gibi bitkiler kullanmak bana daha sağlıklı gibi geldi. Limonu daha önce de duymuştum ama güvecin ağacı bitkisinin etkilerini bu konuda araştırmalıyım... cevapla
yorum yaz
Sağlıklı Kilo Verme ve Zayıflama Yöntemleri