Sağlık 08 Kasım 2021 - 12:00:28

Mideyi ve Bağırsakları Rahatlatan Bitki Çayı Tarifleri

Mideyi ve Bağırsakları Rahatlatan Bitki Çayı Tarifleri

Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerinden kurtulmak için mide ve bağırsak rahatlatıcı çay olarak betimleyebileceğimiz bitkisel içerikli doğal çözümlerden destek alabilirsiniz.

Mide ve Bağırsak Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

günlük hayatta hem kadınlarda hem de erkeklerde zaman zaman mide şişkinliği söz konusu olabilir. Yediğimiz ya da içtiğimiz bir şey kabızlık yapabilir. Bu durum karnın şişmesine neden olurken aynı zamanda hazımsızlık da oluşturabilir. Bağırsakları çalıştıran bitki çayları ile bu durumu gidermek mümkündür. Bunlar şöyledir:

Zencefil çayı: Hazımsızlığı giderici etkisi bulunan bu bitki çayı çok eski zamanlardan bu yana kullanılmaktadır. Dolaşım sistemini uyararak, ağrı ve krampların giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur.

Nane çayı: Sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olarak şişkinliği gidermektedir. Bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olan bu doğal çay, karın kaslarını gevşeterek rahatlama etkisi meydana getirir. İsteğe göre içerisine limon da ekleyebilirsiniz.

Rezene çayı: Krampları hafifleten rezene çayı, aynı zamanda dışkının yumuşamasını sağlar. Şişkinliklerin bastırılması için soda yerine yemeklerden sonra tüketilebilir.

Yanlış beslenme gibi birtakım durumlar sindirim ve boşaltım sistemini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple birçok kişide karın ağrıları ya da mide bulantıları başlayabilir. Böyle rahatsızlıklar baş gösterdiğinde kişiler bitkisel çözümlere yönelirlerse kısa süre içerisinde bu rahatsızlıklarından kurtulacaklardır. Özel olarak hazırlanmış mide ağrısına iyi gelen bitki çaylar kısa süre içerisinde şişkinliği alır ve vücutta rahatlama sağlar.

Mide ve Bağırsağa İyi Gelen Bitki Çayları

Mide ve bağırsaktaki ağrıları gideren bitki çayı tarifleri, enflamasyonun azalmasına yardımcı olurken aynı zamanda spazmların azalmasını da sağlar. Mideye iyi gelen bitkiler şu şekildedir:

Kuşburnu çayı: Toksinlere karşı etkili olan bu doğal bitki çayı, sindirim sistemini düzenler ve bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Ayrıca yemek sonrasında midenin şişkinliğini almaktadır.

Elma çayı: İçeriğinde yer alan lif özelliği sayesinde metabolizmayı düzenleyen elma çayı mide ve bağırsak için de faydalıdır. Kabızlığın giderilmesini sağlar.

Isırgan otu çayı: Şişkinliğin giderilmesini ve kabızlığın yok edilmesini sağlamaktadır. 1 fincan kaynamış suya 1 çay kaşığı atılarak demlenebilir.

Karahindiba çayı: İştahı düzenleyen ve tokluk etkisi meydana getiren bu bitki çayı, aynı zamanda kabızlık gibi problemleri de iyileştirir. Bu çay karahindiba otunun taze ya da kurumuş yapraklarından ve kökünden yapılabilir. 6 çay kaşığı yaprak ve 6 çay kaşığı kökünden alıp kaynamış suya atınız. Demlendikten sonra içebilir. Dilerseniz tarçın ile tatlandırabilirsiniz.

Bu çayların haricinde doğal ishal yapan bitkiler de bulunmaktadır. Kabızlıkta çoğu zaman bu tarz bitkiler kullanılsa da sindirimi düzenleyen takviyelerin alınması daha faydalı olacaktır.

Safran Çayı Mideye İyi Gelir mi?

Zencefile alternatif olarak safran çayı da midede yer alan rahatsızlıkları ortadan kaldırmaktadır. Diğer çay tariflerine göre safran çayı biraz daha maliyetli olmaktadır. Bu bitki oldukça az üretildiği için fiyatı daha pahalı olmaktadır. Dünya üzerinde yer alan bitkiler arasında en pahalılarından birisi olarak görülen safranın çok küçük bir tutamı dahi bitki çayı için yeterli olacaktır.

Şişkinlik problemlerinin giderilmesini sağlayan safran çayı, aynı zamanda sindirimi desteklemektedir. Ülseratif kolit ve peptik ülserlerin tedavi edilmesini sağlar. Sindirim sistemi sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Papatya Çayının Mideye Faydası Nedir?

Hazımsızlık ve stres kaynaklı mide ağrıları için en doğru tercih papatya çayı olmaktadır. Kıvrandıran mide ağrısının hafiflemesi için etkilidir. Eğer midenizde stresten dolayı yaşanan ağrı ya da diğer rahatsızlıkların söz konusu oluyorsa bir papatya çayı hazırlayarak, tüketebilir. Dışarıdan hazır olarak alınabilen papatya çayı aynı zamanda evde de yapılabilmektedir.

Mide kaslarının rahatlamasını sağlayan papatya çayı, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. 3 gram kadar kuru papatyayı 1 bardak su içeresinde demlemeye bırakarak sonrasında içebilirsiniz. Eğer alerjik sorunlarınız varsa çok dikkatli tüketmelisiniz.

Yeşil Çay Mideye İyi Gelir mi?

Antioksidan özelliği ile bilinen ve midede rahatlama sağlayan yeşil çay, sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan polifenoller sayesinde hem mide hem de bağırsak sağlığı için etkili olmaktadır. Ayrıca mide ağrılarının hafiflemesi konusunda de etkilidir.

Bu tarz doğal çözümler genel olarak herhangi bir önemli hastalığa bağlı olmadan gelişen durumlar için önerilmektedir. Eğer midenizde ya da bağırsaklarınızda ciddi sorunlar varsa doktor kontrolü dahilinde kullanmanız gerekmektedir. Bağırsak çalıştıran çay ya da mideyi rahatlan bitkiler bazı insanlar için faydadan çok zarar olabilir.

  • mideyi rahatlatan bitki çayı
  • bağırsakları rahatlatan bitki çayı
  • sindirim sistemi
  • boşaltım sistemi
Yorumlar
İlknur Çalıkoğlu Yemeklerden sonra sindirimi rahatlatan çay hangisi? Bitkisel çaylar işe yarar mı? cevapla
Eda yalçınkaya Mide ve bağırsak gazı nedne olur? Nasıl giderilir? Bu hastalıklar için hangi doktora gitmek gerekiyor? Gazın vücuttan çıkması için şifalı bitkiler var mı? Mide aşırı şekilde gaz yapıyor ve bu nedenle ağrı oluyor. bu nasıl geçer? cevapla
yorum yaz
İhair Saç ve Sakal Serumu Nedir? Kullananlar, Fiyatı, Kullanımı, Faydaları ve Zararları