Sağlık 11 Nisan 2021 - 03:07:26

Yüz Yanması Neden Olur? Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Ne Anlama Gelir?

Yüz Yanması Neden Olur? Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Ne Anlama Gelir?

Birçok kişinin yaşadığı yüz yanması sorunu genel olarak bir rahatsızlık olarak algılanmasa da bilimsel açıklaması ve tedavisi olan bir durumdur.

Yüz Yanması Ne Anlama Gelir?

Yüz yanması denildiğinde insanların aklına 3 farklı durum gelebilir. Bunlardan ilki yüzün belirli bir maddeye maruz kalması sebebiyle yaşanan yanma ve şekil değişikliği durumudur. Bu birçok kişinin hayatı boyunca yaşayabileceği en kötü durumlardan birisidir. Ancak bu genel olarak yanık olarak isimlendirilir ve yüz yanması denildiğinde bunu algılamak doğru değildir. Yüz yanması denildiğinde güneş yanıkları da akla gelebilir. Yüzün güneş ışınlarına fazla maruz kalması sebebiyle oluşan kızarma, kararma ve soyulmalar bu kategoride yer alır ancak yüz yanması bu da değildir. Yüz yanması, insanların günlük hayatlarında yüzlerinde sıcaklık hissetmesi, yanaklarında kızarıklıkların oluşması ve bunaltıcı bir durum içerisinde bulunulmasıdır.

Yüz Yanması Neden Olur? Sebepleri Nelerdir?

Bunun ilk sebebi kaygı ve stres olarak gösterilir. İnsanlar, kendilerini rahat hissedemediklerinde vücut ısıları artar ve bu da yüzde yanma hissine sebep olur. Bu sürecin sürekli olarak devam etmesi durumunda sivilce ya da uçuk gibi problemler de sıklıkla görülebilmektedir. Kullanılan ilaçlar varsa bu ilaçların yan etkileri de kişilerin yüzünde yanma hissine sebep olabilir. İlaçların, kullanım şeklinin ve yan etkilerinin açıkça belirtildiği prospektüslerinin en iyi şekilde incelenmesi gereklidir. Alerjik durumlar da son derece önem arz etmektedir. Herhangi bir duruma ya da canlıya alerjisi olan kişiler, bu etmenlerle etkileşime geçmeleri durumunda bu olumsuz durumu yaşayabilirler. Son olarak çeşitli cilt hastalıklarının belirtisi olarak yüzde yanma durumu ortaya çıkmaktadır.

Yüz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Yüzde yanma hissi başlayan kişilerin sakin şekilde davranması ve vücut ısısını düşürecek olan adımlar atması gereklidir. Yüzlerini soğuk su ile yıkamak, saçlarını belirli oranda ıslatmak ve bunların yanında üzerinde yer alan kıyafetler çok fazla ise birazından kurtulmak o anda yaşanan olumsuz durumdan en az seviyede rahatsız olmayı sağlayabilen bir durumdur. Ancak bunların hiçbiri tam olarak tedavi değildir.

Yüz Yanması Tedavisi Nasıl Olur?

Tedavisinin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için insanların cildiye bölümünde hizmet veren doktorlara görünmeleri gerekmektedir. Cilt üzerinde ve hormonlarda yapılan testler ile birlikte insanların sorununun ne olduğu belirlenir. Bunun sonrasında gerekli tedaviler konusunda kararlar verilerek uygulamalara başlanır. Genelde ilaç tedavisi ile sorunlar ortadan kalkacaktır. Psikolojik sorunlarda antidepresan olarak sunulan ilaçlar kullanılırken alerjik reaksiyonların söz konusu olması durumunda antibiyotikler kullanılmaktadır. Düzenli olarak ilaç kullanımı ile birlikte bu sorun tamamen ortadan kalkabilir. Yüzde yanma problemlerini yaşayan çok sayıda insan varken bu insanların büyük bir çoğunluğu bunun kontrolü için doktora gitmez. Ancak yüz yanması farklı hastalıkların da belirtisi olabildiğinden en kısa sürede kontrol edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

  • yüz yanması
  • yüz yanması neden olur
  • yüz yanması ne anlama gelir
  • yüz yanması tedavisi
Yorumlar
elif Acar yüzde yanma ve kızarıklık neden olur? Bu tamamen stresle mi alakalı yoksa bir hastalığın nedeni ya da belirtisi de olabilir mi? Yüz yanması nasıl geçer? Bunu nasıl önleyebilirim? Aynı zamanda baş ağrım da oluyor. Bu neden olur? cevapla
Mıray Benim 2senedir yüzümde boynumda şiddetli yanmalar vardelirecek gibiyim gitmediğini doktor kalmadı napcam bilmiyorum lütfen yardımcı kimyasala maruz kaldım cevapla
Zeynep Özgür bende bir süredir yüz yanması ve uyuşması birlikte baş gösteriyor normal rutin günlük yaşantımın haricinde başka bir şey yapmadım ama birkaç gündür yüzümde uyuşma ve yanma oluyor geçer dedim ama birkaç gün oldu hala geçmedi ciddi birşey değildir umarım yüzde yanma ve uyuşma neden olur? cevapla
yorum yaz
Karpuz Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?