Sağlık 20 Şubat 2021 - 06:50:00

Zeytin Yaprağının Cilde ve Saça Faydaları, Zararları

Zeytin Yaprağının Cilde ve Saça Faydaları, Zararları

Zeytin yaprağı saç ve cilt üzerinde olumlu etkilere sahip olan, farklı şekillerde kullanılan zeytin ağaçlarında bolca bulunan bitkilerdir.

Zeytin Yaprağı Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacının yaprağı ile ilgili tarih boyunca birçok bilgi verilmiştir. Barışın simgesi olarak gösterilen zeytin yaprağı aynı zaman yüzyıllardan beri şifa kaynağı amacıyla kullanılmıştır. Günümüz koşullarında bile zeytinin yaprakları şifa vermesi için bazı rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılmaya devam eder. Zeytinin yaprakları kış, yaz fark etmeksizin her mevsim ağaçta kalır. Bu yaprağın en sık üretildiği yer Çin'dir. En fazla tüketildiği yer ise Amerika'dır. Amerika ve Çin zeytin yapraklarını antibiyotik amacıyla kullanmaktadırlar.

Zeytin Yaprağının Cilde Faydaları

  • Cilt hücrelerinin onarılmasını ve yenilenmesini sağlar.
  • Selülit problemlerinin tedavisinde kullanılır.
  • Ciltteki kırışıklıkların azalmasını sağladığı gibi bu kırışıklıkların oluşmasını geciktirir.
  • Kuru cildi olan kişiler ciltlerini nemlendirmek için bu yapraklardan yardım almayı tercih eder. Zeytinin yapraklarının cilde hem parlaklık hem de canlılık kazandırdığı söylenebilir.
  • Sivilcelerin oluşmasını önlemektedir. Kafa kısmındaki deride meydana gelen sivilcelerin tedavi edilmesinde muazzam bir etkisi bulunmaktadır.
  • Her cilt tipi bu yapraklardan yararlanabilir. Hatta yağlı ciltlerin yağ oranının dengelenebilmesi için kullanılabilmekte bu sayede yağ seviyesi dengelenmektedir.
  • Yapraklar düzenli şekilde kullanıldığı zaman cilt zamanla çok hoş görünmeye başlar.

Zeytin Yaprağının Saça Faydaları Nelerdir? Zararları Var mı?

Zeytin yaprakları ve yağı ile karıştırılan limon suyunun kepek sorununu çözdüğü söylenmektedir. Limon suyunun kepekleri yumuşatma özelliği bulunur. Zeytinyağı ise deride arınan tabakayı nemlendirir. Eşir oranda limon suyu ve zeytin yağı karıştırılır. Bu karışım nemli olan saç derisine masaj yaparak sürülür. Yirmi dakika sonra saçlar şampuanla yıkanarak durulanır. Haftada sadece bir defa uygulanması önerilir. Kaybedilen nem zeytinyağı ile geri kazanılabilir. Sağlıklı saçlara ulaşmanın yolu zeytinyağı kullanımıdır. Sağlıklı, parlak, güçlü saçlar istiyorsanız içerisinde E, A vitaminleri bol oranda olan zeytinyağının kullanımını tercih edebilirsiniz. Bu vitaminlerden ziyade zeytinyağı antioksidan açısından da güçlüdür. İçindeki antioksidanlar saçlardaki keratinin korunmasını sağlar. Zeytin yapraklarının saça herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Aşırı şekilde kullanmaktan kaçınınız.

Zeytinyağı Saçı Uzatır mı?

Yeni saçların çıkmasına zeytinyağı destek olur. İçinde kimyasal olan ürünleri kullanmak yerine doğal içerikli zeytin yağını kullanarak sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Saçları güçlendiren bu yağ saçların kolay şekilde kırılmasını engellediği için kırılma sorunu olan kişiler zeytinyağının mucizevi etkisinden faydalanabilir. Saç derisini besleyip saça nem kazandıran bu yağ aynı zamanda kepek oluşmasını da ciddi seviyede önleme özelliğine sahiptir. Saçların esnekliğini arttırma etkisi vardır. Saç derisinin beslenmesi için zeytinyağı kullanılması önerilir. Saçı önemli seviyede güçlendiren yağ saçların hızlı uzamasına yardımcıdır. Saç uzama probleminiz var ise veya çok işlem gören saçlarınızı tekrardan canlandırmak istiyorsanız zeytinyağını kullanabilirsiniz. Zeytin yaprağının cilde ve saça faydaları çok fazladır. Bu sebeple zeytinin yapraklarını ve yağını kullanarak sağlığınızı korumanız mümkün hale gelmektedir.

  • zeytin yaprağının cilde faydaları
  • zeytin yaprağının saça faydaları
Yorumlar
Emel Güven Zeytin yaprağının kapsülü ve ekstraktı var diye biliyorum. Aslında kendimiz bu yaprakları kullanabilsek çok güzel olur ama İstanbul'da yaşıyorum ve ağaçtan zeytin yaprağı bulmam hayli zor. Organik ve düzgün bir şekilde nereden alınır onu da bilmiyorum. Cildim için kullanmak istiyordum nasıl yapabilirim öğrenmeye çalışıyorum. cevapla
aderyn merhaba, zade vital markanın doğal yağları ve ekstrelerini kullanıyorum tavsiye ederim
yorum yaz
Amipli Dizanteri Nedir? Etkeni ve Bitkisel Tedavisi