Sağlık 27 Eylül 2021 - 17:30:16

Güneş Saç Döker mi? Saç Rengini Açar mı? Güneşin Saça Faydaları ve Zararları

Güneş Saç Döker mi? Saç Rengini Açar mı? Güneşin Saça Faydaları ve Zararları

Saçların zayıflamasına neden olan güneş saç döker mi diye merak edilirken, saçlarda cansızlaşma meydana getiren UV ışınları aynı zamanda aşırı kurma oluşturur ve saçlar için zararlıdır.

Güneş Saç Döker mi?

Güneşin yaymış olduğu UV ışınları tıpkı cilde zarar verdiği gibi saç tellerine de zarar vermektedir. Saçlara kuruma etkisi meydana getirerek, nemini kaybetmesine ve beraberinde saçın matlaşarak zarar görmesine sebep olur. Saç tellerinin dış yapısının incelmesine neden olan güneş saç dökülmesi konusunda etki gösterir. Saçlardaki yıpranma etkisi nedeniyle kuryan ve dökülen saçların aynı zamanda protein kaybı da söz konusu olur. Saçların sağlıklı görünmesi için protein önemlidir. Saçtaki protein, güneş ışınlarının fazla olması sonrasında azalır ve bu da saçın her anlamda zarar görmesine neden olur.

Saç derisine zarar veren güneş saç tellerinde incelme meydana getirir. Saçların kırılmasına ve dokunulduğu zaman ele gelmesine neden olur. Saçın hem içerden ve dışarıdan zarar görmesine neden olan güneş, saç dökülmesi meydana getirdiği zaman bu ilk olarak alın ve tepe bölgesindeki seyrelme ile görülmektedir. Saç kayıpları zaman içerisinde kafa derisinin kalan diğer kısımlarına da yayılmaktadır. Güneşin saça zararları olduğu için saçların korunmasını sağlamak gerekmektedir.

Güneş Saç Rengini Açar mı?

Tenimizin kararmasını sağlayan güneş saç rengini neden açar diye baktığımızda, güneş ışınları saçtaki hücrelerin ölmesine neden olmaktadır. Hücrelerle birlikte melanin isimli pigment de ölmektedir. Melanin azaldığı zamanda hücre yenilenmesi sağlanana kadar saçta açılma söz konusu olmaktadır. Genel olarak bu yenilenme işlemi yavaş olur ve saç renginde açılma meydana getirir. Güneşten açılmış gibi saçlar gözlere hoş gelse de saçın zarar görmesi söz konusudur.

Saçın okside olmasına neden olan güneş saç renginde açılma meydana getirir. Saçlardaki güneş ışınlarına bağlı olarak kızıl, sarı renge dönmesi söz konusu olmaktadır. Güneş saçı beyazlatır mı diye baktığımızda beyazlama etkisinin görülmesi de oldukça olağandır. Güneş yanığı saç rengine zarar verirken, saçların dökülmesine de sebebiyet verir. Sadece doğal saça değil boyalı saçlardaki pigmentlerde de azalma söz konusu olur. Özellikle boyalı saçlar daha soluk ve cansız gözükmesine neden olur.

Güneşin Saça Faydaları Nelerdir?

Her ne kadar güneşin saçlar için olumsuz etkileri olsa da doğrudan maruz kalınmaması durumunda saça faydaları da söz konusudur. Yeterli oranda maruz kalınan güneş saç dökülmesini engeller. Güneş saçı besler mi diye baktığımızda saçın büyümesine destek olduğunu söylemek mümkündür. Vücuda D vitamini sağlar ve bu da saç gelişimini uyarır.

Güneş ışınlarının fazlası zararlıyken, bu ışınlardna hiç yararlanılmaması da aynı şekilde zararlıdır. Saçları güneşlendirmek aşırı olmayacak şekilde sağlandığı zaman, canlanma ve hacim kazandırır. Saçlarınızın kurumasını önlemek ve vitamin sağlamak için güneşten yararlanabilirsiniz.

Güneşin Saça Zararları Nelerdir?

Saçların büyümesi için E ve C vitaminlerine ihityaç vardır. Eğer saçlar güneşe çok fazla maruz kalırsa bu vitaminlerin seviyelerine azalma ve hatta tükenme söz konusu olmaktadır. Saçların uzamasına destek olan epitel hücreleri, Uv ışığına karşı çok hassastır. Bundan dolayı saçları güneşte çok fazla bekletmemek gerekir.

Birçok kişi özellikle yaz aylarında güneş saça zarar verir mi diye merak etmektedir. Çok fazla güneş ışınına maruz kalmak, saçı döker, kuru, mat ve cansız olmasına neden olur. Ayrıca saç pigmentlerine de zarar verir. Bundan dolayı güneş ışınlarına fazla maruz kalınmamalıdır.

  • güneş saç döker mi
  • güneş saç dökülmesi
  • güneşin saça zararları
  • güneş saç rengini açar mı
  • güneş saç rengini neden açar
  • güneşten açılmış gibi saçlar
  • güneş saçı beyazlatır mı
  • güneşin saça faydaları
  • güneş saçı besler mi
  • saçları güneşlendirmek
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Toparlayıcı Korse ile Vücut Şekillendirme