Sağlık 14 Eylül 2021 - 09:39:24

Lahanayı Vücuda Sarmanın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Lahanayı Vücuda Sarmanın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Şifalı etkileri ile bildiğimiz lahana, aynı zamanda ağrı kesici ve iyileştirici etkisi ile kendinden söz ettiren bir sebzedir. Lahanayı vücuda sarmak en başta göğüs ağrılarını dindirmek için kullanılan ve vücuda pek çok fayda sağlayan etkileri ile bilinen, eski zamanlarda sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

Lahanayı Vücuda Sarmanın Faydaları Nelerdir?

Yaprakları ve içerisinde yer alan bileşenler sayesinde doğal bir ağrı kesici özelliğe sahip olan lahana, özellikle doğum yapan ve emziren kadınların göğüs ağrılarını azaltmak için vücuda sarmış olduğu bir sebzedir. Lahana yapraklarının soğuk su ile yıkanıp saplarını ayırdıktan sonra sütyenin içerisine destek yağacak şekilde göğüsleriniz, kavrayacak şekilde yerleştiriniz. Yaprakların ısınmasını bekleyiniz. Yaklaşık olarak 20 dakika tuttuktan sonra çıkartabilirsiniz. Bu yöntem meme içerisinde sütün tam olarak boşalamaması sonucunda emzirme meydana getirdiği acı ve ağrının azalmasına yardımcı olur.

Genel olarak göğüs ağrılarının hafiflemesi ve azalması için kullanılan lahana yaprakları vücudun farklı bölgeleri için de tercih edilmektedir. Çarpmaya bağlı olarak meydana gelen kol ve bacaklardaki şişliklerin giderilmesi için etkili olabilmektedir. Gün içerisinde hemen hepimizin başına gelebilen istemeden de olsa kolumuzu bacağımızı bir yere çarpma sonucunda oluşan ağrılı şişliklerin giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Bu ağrıları azaltmak, şişliklerin giderilmesini sağlamak için lahana yaprağı uygulaması yapabilirsiniz.

Vücuda Lahana Sarmak Neye İyi Gelir?

Tiroid bezlerinin eksik çalışması gibi bir probleminiz varsa bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Boğaz bölgesine lahana yapraklarını sarıp, bandajlayarak şifalı etkilerinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yorgunluk ve stres gibi etkiler sonucunda meydana gelen baş ağrısı problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Lahana yapraklarını baş bölgesine sarıp bere ya da şapka ile tutturunuz. Ağrı azalmaya başladığı zaman yaprakları çıkartmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntem ie doğal bir şekilde baş ağrısına çözüm yaratabilirsiniz.

C vitamini, K vitamini ve potasyum açısından oldukça zengin olan lahana düşük kalorili içeriği ve lif özelliği sayesinde diyetlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kansere karşı faydalı olduğu bilinen bu sebze aynı zamanda pek çok hastalığa da faydalı olmaktadır. Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi ile de bilindiği için eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. İçerisinde yer alan antioksidan etkisi ile bilinen antosiyanin ve glutamin sayesinde ağrıların hafiflemesini ve şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.

Lahana Ağrıyan Bölgeye Nasıl Uygulanır?

Ağrı tedavisi için lahana uygulamak istiyorsanız bunu 2 şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İlk yöntem için lahana saplarını temizleyip yaprakları soğuk suda yıkayınız. Daha sonra ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz. Diğer bir kullanım şekli ise yaprakları tek tek yıkayıp kurutunuz. Sonrasında bir merdane yardımcı ile düzleyiniz. Yaprakları alüminyum folyoya sarınız. Sonrasında fırını çok hafif bir şekilde ısıtıp bu yaprakları fırına koyunuz. Ilık bir şekilde bu yaprakları vücudunuzda ağrıyan bölgelere gazlı bezle sarınız. 1 saat bekletip, sonrasında uygulama yapılan bölgeyi güzelce yıkayınız. Bu yöntemlerin her ikisinde de kısa sürede etkisini göstermektedir.

Lahana Yaprağının Memeye ve Dizlere Faydaları Nelerdir?

Ağrıları giderme konusunda adeta bir mıknatıs görevi gören lahana yaprakları emziren kadınların meme ağrısının giderilmesi ya da dizlerde eklem ağrısının hafifletilmesi için faydalı olmaktadır. Sizler de bu doğal yöntem ile ağrıların giderilmesini sağlayabilirsiniz.

  • lahanayı vücuda sarmak
  • lahanayı vücuda sarmanın faydaları
  • lahana yaprağı uygulaması
  • vücuda lahana sarmak
  • vücuda lahana sarmak neye iyi gelir
  • lahana yaprakları
  • lahana ağrıyan bölgeye nasıl uygulanır
  • ağrı tedavisi için lahana
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
İntermittent Fasting Nedir? Yapanlar, Diyeti ve Programı