Sağlık 13 Temmuz 2024 - 16:52:45

Ramazanda Zayıflamak İçin Ne Yapmalı? Oruç Tutarken Zayıflamak Mümkün mü?

Ramazanda Zayıflamak İçin Ne Yapmalı? Oruç Tutarken Zayıflamak Mümkün mü?

Her yıl olduğu gibi ramazan ayında kilo sorunu birçok kişi tarafından gündeme gelmektedir. Oruç tutarken kilo alınır mı veya oruç tutarken kilo verilir mi çoğu kişinin merak ettiği durumlardan biridir. Ramazan ayında zayıflamayı planlayanlar sağlıksız beslendiği sürece kilo verimi olmayacaktır.

Ramazanda Metabolizma Hızlandırma Nasıl Olur?

Metabolizma yemek tüketilmediğinde yavaşlayan bir yapıya sahiptir. Metabolizmanın düzenli çalışması için gün içerisinde öğünlerin sağlıklı bir şekilde tüketilmesi gerekir. Fakat ramazanda oruç tutarken bu durum pek mümkün olmadığından iftar ve sahur menülerin de tercih edilen beslenme şekline dikkat edilmesi gerekmektedir.

Oruç Tutarken Zayıflamak Mümkün mü?

  • Ramazan ayında çoğu kişinin kilo aldığı görülmektedir. Kişinin beslenme şeklinin değişmesi ve uzun süre açlık olmasından dolayı iftar ve sahur vakitlerinde çok fazla yemek yemekten dolayı kilo alımı kaçınılmaz olabilmektedir. Fakat düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığına ramazan boyunca da dikkat edilir ise kilo alımı olmayacaktır.
  • Uzun süre aç kalmak ve sonrasında mideye çok fazla yüklenerek fazla gıda tüketilmesi kişi de kilo alımına sebep olur. Özellikle gün boyu susuz kalan vücudun su ihtiyacının karşılanması daha az yemek yemeyi sağlayacaktır.
  • İftar menülerinin ağır ve yağlı gıdalardan yana tercih edilmesi ve hareketsiz bir yaşamdan dolayı kilo alımı olacaktır. Sahur vaktinde de gün boyu aç kalınacağını düşünerek çok fazla yemek yiyerek tekrar uyumak kişinin daha fazla kilo almasına sebep olur. Bunun yerine sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığının ramazan boyunca da devam ettirilmesi hem kiloyu korumaya hem de kilo vermeye yardımcı olacaktır.
  • Oruç tutarken zayıflama sağlayayabileceğini düşünen kişiler iftar ve sahur menüsünü çok fazla yemek yiyerek geçirdiğinde kilo vermek mümkün değildir. İftarda mutlaka çorba ile başlayarak çok fazla ekmek tüketilmemesi gerekir. Sahur vaktinde daha doyurucu gıdaların tercih edilmesi kişinin gün boyu açlık hissinin daha az olmasını sağlar.

Ramazanda Zayıflamak İçin Ne Yapmalı?

Oruç tutarken diyet listesini uygulamak çok mümkün olmasa da sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek daha doğru bir yöntem olacaktır. İftar ve sahur menülerinin daha doyurucu ve sağlıklı gıdalardan tercih edilmesi kişinin ramazan boyunca daha rahat olmasını sağlar. Ayrıca metabolizma bu dönemde daha az çalışmaktadır. Metabolizmayı hızlandırıcı gıdalar, bitki çayları ve karışımları tercih etmek kişinin hem susuzluğunu giderir hem de uzun süre tok kalmasına yardımcı olur.

Ramazanda Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Su insan vücudunun büyük bir bölümünü kaplamaktadır. Bu nedenle ramazanda gün boyu su tüketilmediğinden iftar ve sahur zamanlarda kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarını tüketmesi metabolizmanın normalden biraz daha fazla çalışmasını sağlayacaktır. Düzenli beslenme alışkanlığı edinerek tüketilmesi gereken gıdaların iftar ve sahur vaktinde tüketilmesi kişinin kilo alımını durdurur ve gün boyu hareket halindeyken de birkaç kilo vermesine yardımcı olacaktır.

  • Oruç tutarken diyet
  • Oruç tutarken zayıflama
  • ramazanda zayıflamak
Yorumlar
Nimet Pınar Oruç tutarken nelere dikkat etmeliyiz? Ramazanda kilo vermek mümkün mü? Oruç tutarken aynı zamanda kilo verebilmek için sahurda ve iftarda ne yemeliyiz? Hangi besinleri tüketmeliyiz? cevapla
yorum yaz
Basura İyi Gelen Şeyler Nelerdir?