Sağlık 22 Ekim 2024 - 14:46:25

Reaktif Hipoglisemi Nedir? Diyeti, Nedenleri ve Tedavisi

Reaktif Hipoglisemi Nedir? Diyeti, Nedenleri ve Tedavisi

İnsanlarda ani olarak yaşanan kan şekeri düşmeleri ve sonrasında insanların tatlı tüketme ihtiyacı hissetmesi reaktif hipoglisemi olarak isimlendirilmektedir.

Reaktif Hipoglisemi Nedir, Ne Demek?

Şeker hastalığı, ülkemizde birçok kişinin mustarip olduğu ve tüm hayatını buna göre dizayn ettiği rahatsızlıklardan birisidir. Şeker hastalarının kanlarındaki şeker miktarları normale göre daha yüksek olur ve bu durum sağlıkları için çok büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Ancak bunun tam tersi durumda kandaki şeker miktarı farklı sebeplerden dolayı ciddi biçimde azalabilmektedir. Bu durum da tıp alanında reaktif hipoglisemi olarak isimlendirilmektedir. Kandaki şekerin ani olarak düşmesi ile birlikte insanlarda şeker içeren ürünleri tüketme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Son derece tehlikeli bir durum olarak gösterilirken kısa süre içerisinde tedavi amaçlı adımların atılması gerekir.

Reaktif Hipoglisemi Nedenleri Nelerdir?

Bilindiği üzere şeker hastaları, kanlarındaki şeker miktarını düşürmek adına insülin kullanırlar. Kullanılan insülin ile birlikte kan şekeri istenen düzeye inebilecektir. Ancak bu insülin gereğinden fazla kullanılırsa insanlarda reaktif hipoglisemi rahatsızlığına sebep olur. Çok fazla kullanım sonrasında kandaki şeker miktarı normal düzeylerinde de altına inebilecektir. Bu sebeple şeker hastalarında son derece sık görülen bir durumdur. Şeker hastalığının yanı sıra sıtma rahatsızlığı ve romatizmal hastalıklar da insanlarda reaktif hipoglisemi rahatsızlığını tetikler. Ayrıca yüksek miktarda alkol kullanımı, belirli karaciğer hastalıkları, böbrek rahatsızlığı, besin yetersizliği ve tümörler insanlarda reaktif hipoglisemine sebep olan durumlar olarak sıralanmaktadır.

Reaktif Hipoglisemi Diyeti Nasıl Uygulanır?

Bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin hayatlarına kesinlikle diyet ile devam etmesi gerekmektedir. Bu aşamada diyetlerinin en önemli aşaması gün içerisinde 6 farklı öğünden oluşmasıdır. Her ana öğünden sonra bir adet de ara öğün ile az az beslenmek gerekmektedir. Bu diyet süresince yiyebilecekleri ve kesinlikle uzak durmaları gereken ürünler belirlenmiştir. Bu rahatsızlığı olan kişilerin şekerli ürünleri, hamur işlerini, yağda yapılan kızartma türlerini, kuruyemiş türlerini, şarküteri ürünlerini, sakatatları ve ekmek türlerini yemesi sakıncalıdır. Buna karşın sebze ve salata tüketimi, meyve tüketimi, baklagiller, tam tahıllar, yağsız süt, balık, tavuk ve hindi gibi ürünler de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Reaktif Hipoglisemi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şeker hastalığında olduğu gibi bu hastalıkta da net bir tedavi yöntemi sunulmamaktadır. Kişilerin bu hastalıkla baş edebilmek için hayatlarını ona göre dizayn etmeleri gerekir. Hastalığın sorunlarını yaşamak istemeyen kişiler, sürekli olarak diyet ve egzersiz içeren bir hayata hazır olmak zorundadır. Aksi halde bu hastalık hayatlarını çok kötü biçimde etkileyecek ve standart bir yaşam sürmelerine engel olacaktır. Bu aşamada kendileri için bir diyet listesi hazırlayan kişiler, bu listeye harfiyen uyarken bunun yanında yürüyüş, bisiklet ya da koşu gibi egzersizler ile süreci desteklemek durumundadır. Çok sayıda kişinin şikayetlerinden olan reaktif hipoglisemi hastalığının egzersiz ve diyet ile birlikte olumsuz etkileri sıfıra indirgenebilir.

  • reaktif hipoglisemi
  • reaktif hipoglisemi diyeti
  • reaktif hipoglisemi nedir
  • reaktifhipoglisemi nedenleri
  • reaktif hipoglisemi tedavisi
Yorumlar
Nazlı Yiğitoğlu Reaktif hipoglisemi değerlerine göre diyet listesi uygulamak doğal tedavi için oldukça faydalı sonuçlar yaratıyormuş. Ben bu durumu çok fazla yaşıyorum ve nasıl önleyebilirim bilmiyorum. Bazen aşırı derece tatlı tüketme ihtiyacı hissediyorum. cevapla
yorum yaz
İnce Gösteren Korse Modelleri ve Çeşitleri