Yaşam 17 Mayıs 2021 - 07:17:29

Saç Neden Beyazlar? Çözümü Nedir? Nasıl Engel Olunur?

Saç Neden Beyazlar? Çözümü Nedir? Nasıl Engel Olunur?

Saçların kendi doğal renginden beyaz renge bürümesi ile durumu farklı nedenlerle oluşmaktadır. Bunun çözümü için uygulanan çeşitli teknikler bulunmaktadır.

Saç Neden Beyazlar? Neden Aklaşır?

Saçların ak olması renk pigmentlerinin üretilememesiyle meydana gelmektedir. Saçlar ak hale geldiği zaman bu durum yaşlanma ile bağdaştırılır. Fakat saçların aklaşması her zaman yaşlanma sorunu ile ilgili değildir. Bazı insanların saçlarında erken yaşlarında beyazlamalar oluşabilmektedir. Saçların beyazlamasıyla insanlar psikolojik olarak hem yıpranmakta hem de stresli ruh halini yaşamaktadırlar. Özellikle erken yaşlarda bu sorunu yaşayan kişiler özel hayatlarında veya toplumda kabul görmeme korkusu yaşayabilmektedirler. Bu durumun önlenmesi için önce nedenleri bilmek sonrasında ise çözüm önerilerini deneyimlemek tavsiye edilmektedir.

Saç Beyazlaması Sebepleri Nelerdir?

Keratin ismindeki maddeden meydana gelen saç insanlar için önemli bir etkendir. Saçların beyaz renge bürünmesine yol açan birbirinden farklı sebepler olabilir. Saçların ağarması genellikle yaşlılık durumundan kaynaklıdır. Diğer bir neden ise genetik faktörlerdir. Aile bireylerinde erkek yaşta meydana gelen saç beyazlaşmaları var ise kişide bu durumun oluşma ihtimali oldukça fazladır. B12 vitaminin eksik olması saçların doğal renginden çıkarak beyazlaşmasına yol açar. Bu vitaminin eksik olmasından kaynaklı olarak saçların beyazlaşması çocuklarda dahi görülebilmektedir. Çocukta bu problem var ise hemen doktora gidilmeli ve vitamin eksikliğinin olup olmadığı öğrenilmelidir.

Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir?

Yaşlanmadan dolayı saçların beyazlama durumu önlenemez. Beyaz saçların gizlenmesi için çeşitli yöntemler vardır. Genel olarak saçlar boyanır. Fakat boyama kalıcı değil geçici bir yöntemdir. Bazı kişilerin yirmi yaşındayken saçları beyazlarken bazılarınınkinin kırklı yaşlarda beyazlamaktadır. İnsanın büyümesinden ve genetik durumlardan dolayı beyazlamalar oluşur. Eğer beyazlama sorunu vitamin eksikliğinden kaynaklı ise bu durum önlenebilmektedir. Beyazlamaların önüne geçmek için yapılabilecek en etkili çözüm doğru bir beslenme listesidir. Hastalıktan kaynaklı olan beyazlamalarda ise doktor kontrolünde tedaviler uygulanabilmektedir.

Saç Beyazlamasının Çözümü Nedir?

Taze sebze ve meyvelerden bol bol tüketmek gerekir. Vitamin ve mineraller saçların ağarmasını önlemektedir. Sağlıklı besinlerden yararlanmak vücut sisteminin dengelenmesini sağlayarak beyazların meydana gelmesine engel olmaktadır. Mevsim meyveleri ve sebzeleri haftalık düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Beyazlamalara yol açan diğer bir etken stres olduğu için tamamen stressiz bir hayata geçmek gerekir. Stressiz yaşamak saç dökülmesi ve beyazlaması gibi durumları önlemektedir.

Saç Beyazlamasının Belirtiler Nelerdir?

Tek belirti saçların beyaz renge dönüşmesidir. Saçların beyaza dönüşmesinin dışında herhangi bir belirti bulunmaz. B12 vitamini eksik olan bireylerde, genç ve çocuklarda beyazlama sorununa rastlanmaktadır. Bu vitaminin yüksek oranda eksik olması beyazlamalara yol açmaktadır. Beyazlamalar dışında çeşitli sağlık sorunları da meydana gelmektedir. Dolayısı ile B12 vitamini ve diğer vitaminleri vücudun ihtiyacı kadar almak gerekir. Çeşitli hastalıklar da saç beyazlığına neden olabilir. Bunun için doktora danışmak ve hastalıkla ilgili gerekli önlemlerin alınması tavsiye edilir. Saçların beyazlamaya başlamasının nedenleri iyi araştırılmalı, doktora muayene olunmalı ve hekimin tavsiye ettiği tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir.

  • saçların ağarması
  • saçların beyaz renge bürünmesi
  • saçların beyazlaması
  • saçların ak olması
Yorumlar
sevil Ekici Saçlar stresten beyazlar mı? Saçımda birkaç tane beyaz vardı ama son zamanlarda bunda artış oldu. Biraz stresli bir dönemden geçiyorum etkisi olabilir mi? Beyazlamayı durdurmak için ne yapmam gerekiyor? Uygulanması gereken bitkisel yöntemler nelerdir? cevapla
yorum yaz
Matcha Çayı Nedir? Maça Çayı Nasıl İçilir?