Yaşam 20 Ağustos 2021 - 13:44:57

Tüyleri Sarartmak İçin Oksijenli Su Nasıl Kullanılır?

Tüyleri Sarartmak İçin Oksijenli Su Nasıl Kullanılır?

Oksijenli su vücudun bazı bölgelerindeki istenmeyen tüyleri sarartma işlemini uygulamak için kullanılan bir yöntemdir.

Oksijenli Su Ne İşe Yarar?

Kişi kol, yüz bölgesindeki tüylerin kötü görüntüsünü en az seviyeye indirmek için bu yöntemi kullanmaktadır. Fakat bu yöntem koyu renkli kıllar için işe yaramayabilir. Tüylerinin rengi açık olan kişiler uygulamadan faydalanabilir. Yöntemin uygulanabilmesi için öncelikle cilt temizlenmelidir. Hatta ihtiyaca göre ilk olarak peeling de yapılabilir. Peeling vücudun kirden ve ölü deriden arınmasını sağlar. Temizleme sürecinden sonra bölgeye tonik uygulanmalıdır. Sonrasında ise oksijenli suya batırılan pamuk, rengi açılmak istenen bölgeye sürülür ve pamuk o alana bırakılır. Oksijenli suyun sürüldüğü alan 20 dakika kadar bekletilmelidir. Süre dolduktan sonra ciltte kalan bez veya pamuk alınır. İşlemin yapıldığı bölge iyi bir biçimde yıkanmalıdır. Süreç sonunda tüylerin saraması, incelmesi, kuruması ve kırılarak dökülmeksi sağlanır.

Oksijenli Su Tüyleri Sarartır mı? Nasıl Kullanılır?

Oksijenli suyla tüylerin sarartılması pek tercih edilmemektedir. Bu yöntem zahmetli uygulamalardan biri olduğu için diğer uygulamalar daha çok rağbet görmektedir. Oksijenli suyun uygulanmasının bir diğer tekniği bu su tüylerin üzerine dökülür ve saç kurutma makinası yardımıyla kurutma işlemi yapılır. Her uygulama tüylerin rengini açmaktadır. Birey tercih ederse bu uygulama haricinde diğer yöntemleri de tercih edebilir.

Tüyleri Alma Yöntemleri Nelerdir?

Birey rahatsız olduğu tüyleri birbirinden farklı yollarla saf dışı bırakmaktadır. Pigmentlerin görevi tüy köklerine renk vermeleridir. Ten rengine göre sarı veya siyah renk vermektedir. Kadınların yüz bölgesinde çıkan kıllar kötü bir görüntüye neden olur. Bu yüzden kişi sosyal anlamda kendini yetersiz hissedebilir ve aynaya bakmak istemez. En çok kullanılan kıl alma uygulamalarından biri ağdadır. Fakat küçük boyuttaki tüyler ağdayla alınamayabilir. Bunun yanı sıra ağda sonrası kızarıklık, kabarıklık gibi alerjiler de oluşabilmektedir. Cımbız uygulaması ise kılların bir sonraki aşamada daha sert çıkmasına neden olur. Dolayısı ile alma işleminden ziyade sarartma işlemi tercih edilmektedir. Sarartma yöntemiyle kollardaki kılların rengi açılır. Yüz bölgesinde de uygulanabilen sarartma işlemi daha çok kol bölgesi için kullanılır. Rahatsız eden tüyler ilk uygulamada sarı renge döndüğünde sonraki çıkışında eskisi kadar koyu bir renkle çıkmamaktadır.

Limon Tüyleri Sarartır mı?

En çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Limon orta kısımdan ikiye bölünür ve rahatsız olunan tüylerin üstüne beş dakika süresince sürülür. Bunun yanı sıra limon yağı pamuğa damlatılır ve aynı şekilde tüylerin üzerine sürülür. Bahsi geçen uygulama iki günde bir uygulanabilir. Ayrıca limondaki C vitamini fazla olduğu için cildi ciddi anlamda beslenmektedir.

Papatya Tüyleri Sarartır mı?

Papatya suyu ya da yağıyla tüyler sarartılabilir. Kurumuş papatyalar iki ila üç dakika kaynatılır. Kaynama işleminden sonra soğuyan su tüylerin üst kısımlarına sürülmektedir. Sonrasında güneşe çıkılır ve zaman içinde tüyler sararır. Tüyleri sarartmak için kişi isterse oksijenli su tekniğini veya diğer uygulamaları kullanabilmektedir.

  • oksijenli su tüyleri sarartır mı
Yorumlar
Hatice Çınar Kollardaki tüyleri sarartmak için oksijenli su nasıl kullanılır? Nasıl sürmek gerekiorr? Normalde saçlarımın uçlarına sürerdim ama kola sürdüğümde cilde temas edecek. Bunun herhangi bir zararı olur mu? cevapla
yorum yaz
Balmumu Kremi Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Kullananlar Var mı?