Sağlık 28 Nisan 2021 - 06:50:01

Astımın Nedenleri, Belirtileri, Bitkisel Tedavisi

Astımın Nedenleri, Belirtileri, Bitkisel Tedavisi

Astım; günümüzde yaygın olarak görülen akciğer hastalıklarından biridir. Başlangıçta nefes darlığı, balgam ve kuru öksürük olarak kendini göstermektedir.

Astım Nedir? Neden Olur?

Astım kişilerde başlangıç itibariyle nefes darlığı ve kesik kesik öksürükler şeklinde görülmektedir. Astımın nedenleri arasında genetik faktörler öncelikli olarak gelmektedir. Kişinin ailesinde astım hastası bulunuyorsa, kendisinde de bu hastalığın oluşma riski yüksektir. Ailesinde astım bulunan kişilerin kesinlikle bu hastalığa yakalanacağı söylenemez. Fakat kalıtsal olarak oluşabilmesi açısından risk grubunda oldukları bilinmektedir. Astım hastalığına marangoz, kuru temizleme, kuaför, veteriner, ilaç endüstrisi gibi çeşitli meslek grupları da sebep olabilmektedir. Bu mesleğe sahip olan kişilerde astım sorununun daha çok görüldüğü bilinmektedir.

Astımın Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Ölümcül müdür?

Astım hastalığı olan kişilerin doktorun vermiş olduğu ilaç tedavisini düzenli bir şekilde sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır. Kişi, astımını tetikleyecek durumlardan uzak durmalı ve doktorunun önerilerini yerine getirmelidir. Kendini iyi hissettiği zamanlarda doktorun onayı olmadan ilacını bırakmamalıdır. Bunlara dikkat edildiği takdirde astım hastalığının ölümcül olmadığı bilinmektedir. Astımın belirtileri arasında öncelikli olarak şiddetli öksürük, göğüste baskı ve ağrı hissi, nefes darlığı ve hırıltılı solunum yer almaktadır. Astım şikayeti olan kişiler spor yaparken çok çabuk yorulmakta ve astım belirtileri nüksetmektedir. Polen, sigara dumanı, toz, tüy ve hava koşullarının değişmesi gibi durumlar astım hastalığı için tetikleyici etkenlerdir.

Astımın Bitkisel Tedavisi Var mıdır?

Uzmanlar bazı bitkisel tariflerin, astımın olumsuz etkilerini ciddi şekilde ortadan kaldırabileceğini söylemektedir. Bu bitkisel tedavi seçeneklerinden birisi de keçiboynuzu kürüdür. Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu akciğer hastalıklarına karşı oldukça etkili bir üründür. Akciğer sağlığı için büyük önem taşıyan harnup; bronşit, nefes darlığı, alerjik rahatsızlıklar, astım gibi hastalıklar için oldukça önemli bir besin olarak tanınmaktadır. Keçi boynuzu kürü için 4-5 adet keçi boynuzu ufak olacak şekilde kırılıp bir buçuk bardak suda 5-6 dakika kadar kaynatılmaktadır. Kaynadıktan sonra ılınması beklenilir. Suyu süzüldükten sonra da içmeye uygun hale gelmiş demektir. Bu kür sabah kahvaltısında 1 su bardağı kadar tüketilmelidir. Uzmanlar, çocukların çay bardağında tüketmelerini uygun görmektedir. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal eklenebilmektedir. Kür, 15 gün uygulanmalıdır ve her gün taze olarak hazırlanmalıdır.

Astım Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Doğada pek çok hastalığa şifa olan besin ve bitkilerin bulunduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Astım rahatsızlığı bulunan kişiler için de doğru beslenmek çok önemlidir. Tuzlu gıdalar, asitli içecekler, doymuş yağlar astım rahatsızlığı bulunan kişilerin uzak durması gereken besinlerdir. Astıma iyi gelen yiyecekler arasında en bilineni soğan ve sarımsaktır. Astım ataklarının oluşmasına engel olan soğan ve sarımsak akciğerde meydana gelebilecek iltihapların önlenmesinde de oldukça etkilidir. Astım hastalığının olumsuz etkilerini azaltmak için mercimek, fasulye, yumurta, süt ürünleri gibi besinlerin düzenli olarak tüketilmesine özen gösterilmelidir.

  • astım
  • astım hastalığı
  • astım nedir
  • astım hastalığının belirtileri
  • astımın bitkisel tedavisi
Yorumlar
Dilek Sarıer Astım hastası bir çocuğum var ve o yüzdne pek çok şeye dikkat ediyorum. Nedeni tamamen genetikmiş doktor öyle demişti. Kendi ilaçları var kullanıyor ama bazen bitkisel yöntemleri de deniyoruz. Bir zararı olmuyor ama dikkat etmek gerekli. Astım mağarası varmış buraya gidenler var mı? Ballıca diye geçiyordu sanırım. cevapla
yorum yaz
Nar Kabuğu Çayı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Tarifi