Sağlık 04 Şubat 2021 - 20:39:04

En İyi Zayıflama Detoksu Nedir? Zayıflama Detoksu Tarifi

En İyi Zayıflama Detoksu Nedir? Zayıflama Detoksu Tarifi

Detoks, vücutta biriken toksinleri dışarı atmak, metabolizmanın hızlanmasını sağlamak için belirli bir süre tüketilen içecektir.

Detoks Nedir, Ne Demek?

Detoks vücuttaki toksinlerin atılmamsını sağlayarak metabolizmanın düzene girmesini sağlayan sağlıklı bir içecektir. Günümüz şartlarında insanların hayatının merkez noktasında olan problemlerden biri kilodur. Kişi hareket etmediği, düzenli uyumadığı, düzenli beslenmediği zaman kilo almaya başlar. Kalitesiz bir şekilde yaşamak metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır. Metabolizmanın yavaşlamasının tek nedeni bu durum değildir. Yaşlanmak, düzensiz beslenmek, uyumak, paketlenmiş ürünleri tüketmek metabolizmanın yavaşlama nedenleri arasında gösterilebilir. Hem metabolizmanın yavaşlaması hem de sağlıksız beslenmek obezite problemine yol açar.

Detoks Ne İşe Yarar?

Fazla kilolardan kurtulmanın yöntemi yaşam şekline düzen getirmektir. Düzenli, verimli uyku, düzenli beslenme, paketlenmiş gıdalardan uzak durma gibi etkenler zayıflamak için gereklidir. Bu durumdan hariç detoks yapmak zayıflamayı sağlamaktadır. Zayıflama detoksunun anlamı ise bir süre boyunca meyve ve sebze sularıyla yapılan karışımların tüketilmesidir. Bu sayede kişinin metabolizması bir süre sonra hızlandığından dolayı yağ kaybetmek kolaylaşmaktadır. Zayıflama detoksu vücutta biriken toksinleri atar, metabolizmayı hızlandırır, cildin yenilenmesini sağlar. Özellikle mevsim geçişlerinde bu tarifler çok sık kullanılmaktadır.

Kilo Verdiren Detoks İçeceği Tarifi Nedir?

Kişide selülit, halsizlik, iştah ve ödem problemi var ise bu sorunun nedeni su içmemektir. Vücut susuz kaldığı için bu tip problemler meydana gelmektedir. Bu durumu telafi etmek için detoks suyu hazırlanabilir. Bu içecekten gün içinde bir litre içilmesi halinde vücudun su ihtiyacı karşılanmaktadır. Hem su içip hem bu içeceğin içilmesi halindeyse bahsedilen problemler ortadan kalkmaktadır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bu içecek kalori yakma oranını da arttırmaktadır. Bu sayede gün içinde alınan kaloriler hızlı bir şekilde yakılarak kilo kayıpları başlar. Ayrıca bu içeceğin içerisinde kullanılan doğal besinlerde bulunan mineral ve vitaminler normal suya geçmektedir. Vücut bunu hızlı bir şekilde emer ve yararları ortaya çıkmaya başlar.

Detoks Nasıl Yapılır? Nasıl Hazırlanır?

Detoks için malzemeler; bir litre su, bir tane tarçın, bir tane elma, yarım limon gereklidir. Önce malzemeler hazırlanır ve limonla elma yıkanarak doğranır. Limon, tarçın, su ve elma sürahinin içinde karıştırılmaktadır. Kapağı kapatılır ve beş saat kadar bekletilir. Hatta geceden beklemesi besinlerin daha iyi bir şekilde kendilerini suya bırakılmasını sağlar. Bu işlem besinlerin vücuda kolay geçmesini kolaylaştırmaktadır. İçecek yemeklerden önce bir bardak ölçüsünde uyuyana kadar tüketilebilir.

Kimler Detoks Yapmalı?

Sabahları uyanamayan kişiler yapabilir. Stres altında çalışan veya hayat yoğunluğundan kaynaklı olarak stres altında hisseden insanlara tavsiye edilmektedir. Kafeinli içecekleri fazla tüketen ve düzenli alkol kullanan insanlar yapmalıdır. Bitkin ve halsiz hisseden kişilerin yapması önemlidir. Yeteri kadar su tüketmeyen ve şişkinlik sorunu olan kişiler yapabilir. Sebze, meyve tüketmeyen, metabolizması yavaş olan ve zayıflamak isteyen insanların zayıflama detoksunu düzenli olarak uygulamaları tavsiye edilmektedir.

  • zayıflama detoksu
  • detoks suyu
Yorumlar
Leyla öztürk Zayıflama detoksu tarifi nedir? Nasıl yapılır? Kilo vermek için bitkisel detokslar etkili olur mu? Çok kilolu biri değilim. Detoksa yaparak hem biraz zayıflamak hem de vücudumun arınmasını istiyorum. Hangi detoks işe yarar? cevapla
Cansu Bozdağ En iyi detoks suyu tarifleri ile ilgili biraz bilgi almak içi araştırma yapıyorum. Metabolizmamın hızlanması gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de doğal detoks yapmayı düşünüyorum. Detoksun içeriğinde neler olmalı ve kilo vermek için nasıl uygulanmalı? cevapla
yorum yaz
Konjonktivit Nedir? Ne İyi Gelir? Nedenleri Nelerdir?